Kinek fontos a nyelvtudás? – Öt nyelvismeretet fejlesztő applikáció Téma: Karrier

A sikerhez nemcsak egy jól felépített önéletrajz, leleményesség és bizalomgerjesztő megjelenés szükséges, hanem a való életben használható nyelvtudás is. Sok fiatal csupán a bizonyítvány megszerzésére fókuszál: egy papírt szeretnének mindenáron a kezükben tartani. Ennek érdekében kifejezetten a vizsgán található feladattípusokra készülnek fel – ami valljuk be, nem feltétlen jár az idegen nyelv megfelelő szintű elsajátításával. A munkaadók sem ostobák, tudják, hogy egy darab papír nem feltétlen garantál tényleges nyelvismeretet – pláne manapság. Számos ismerősöm nyelvtudását tesztelték egy elő-Skype interjú során, majd ha azon átmentek, csak azután hívták be őket a személyes interjúra.

Egy a lényeg: a munkaadók konkrétan vadásszák a több, tényleges nyelvtudással rendelkező személyeket. Ha találnak egyet, le is csapnak rá, hiszen számukra ez olyan, mintha hosszú küzdelem árán végre megtalálták volna a kincsesládát. Összegyűjtöttünk pár olyan applikációt, amelyek segítségével akár a buszon ülve is fejlesztheted, kordában tarthatod nyelvismeretedet, lényegesen növelve ezzel esélyeidet a többi jelentkezővel szemben. Ne feledd, a papír nem minden!

Mondly

A Mondly nevű alkalmazással a kiejtést és a hallásértést is gyakorolhatod angolul, németül, franciául, spanyolul, olaszul, vagy akár portugálul. Meg tudod hallgatni, hogy az anyanyelvi szinten beszélők milyen gyorsasággal és hanglejtéssel ejtik ki a szavakat. Sőt, lehetőséged van arra is, hogy magadat is vissza hallgasd, hogy össze tudd hasonlítani az anyanyelvi beszélők kiejtésével – segítve ezzel a szintlépést. Az alkalmazásban különböző kvízkérdésekkel is tesztelheted magad, amelyekkel önmagadat ösztönözve akár rekordokat is állíthatsz.

Duolingo

A Duolingo nevű alkalmazás játékos formában csempészi be a nyelvtant a mindennapokba. Előnye, hogy teljesen kezdők is használhatják és rengeteg nyelven elérhető. Az eredményeid mentéséhez egy Duolingo-profilra lesz szükséged.

Xeropan

Akik a szokásos tankönyvízű, biflázás tanulási módszernél izgalmasabb módon akarják elmélyíteni nyelvismeretüket, azoknak mindenképp ajánljuk a Xeropan alkalmazást.

Tanulj angolul ingyen!

Nem csak az alapvető angol szavakat és kifejezéseket sajátíthatjátok el, de mondatokat formálhattok és beszélgetésekben is részt vehettek!

English Grammar Test

Az English Grammar Test közel 1200 feladatot biztosít a felhasználóknak.