35+1 dolog, amit utálunk a hétköznapokban

Mindenki ismeri azokat az írásokat, ahol összeszednek 50 apró dolgot az életben, amiért érdemes élni. Amik a pillanatnyi örömöket jelentik számunkra, felmelegítik a lelkünket és jó érzéssel töltenek el a nehéz időkben. Amit ha végigolvasol, érzed a motivációt arra, hogy ismeretlen emberekre mosolyogj rá a tömegközlekedésen, hogy te magad válj azzá a vidámsággá és jókedvvé, amit olvastál. Viszont amint kilépsz az utcára, szembejönnek a problémák. Jöjjön hát most az a 35+1 hétköznapi dolog, amivel a tökéletesre megálmodott napunkat sikerül azonnal valósággá formálni. Íme, a frusztrációk toplistája, amiket utálunk a hétköznapokban.

 1. Amikor valaki megnyalja az ujját, és úgy lapozza a könyvedet.
 2. Amikor pittyeg egy telefon az utcán, te pánikszerűen rántod elő a zsebedből, és… ja nem, csak a melletted ülő srác kapott üzenetet. Nyugi, téged senki nem keres.
 3. Maga a tény, hogy 151-nél több pokémon van.
 4. Amikor kellemes melegben tusolsz, és a jéghideg zuhanyfüggöny rátapad a meztelen testedre, majd alig bírsz szabadulni a fagyos ölelésből. Ilyen érzés lehet nőként lerázni egy mocsok részeg srácot a buliban.
 5. Amikor egy fontosabb eseményre felvennéd a legjobb cipődet, de anyád elrakta a bal felét a WC-tartály mellől, a jobb felét meg a konyha ablakából, úgyhogy most fogalmad sincs, hol keresd.
 6. Az a sajátos méltóság, amikor bevág az alsónaci, és a gatyádon keresztül próbálod megigazítani.
 7. Amikor reggel összefogkrémezed a ruhádat. Azt hiszed, hogy a víz eltüntette, elég volt rásimogatnod, de két perc múlva látod, hogy ugyanúgy ott van, csak nagyobb lett, mert szétdörgölted a hülye vizes ujjaddal.
 8. Amikor a tanár az előtted ülőnek magyaráz valamit, és vállalhatatlan mértékben az arcodba tolja a fenekét, te pedig nem győzöl máshová pillantani, hogy elhessegesd az előtted megjelenő rémálmot.
 9. Amikor csak úgy véletlenül benyúlsz az asztal vagy a széked alá, és kitapogatsz egy langyos rágógumit. Fúj.
 10. Amikor elmerülnél a gondolataidban a buszon, de hátul szólaltatják az úriemberek a zenéjüket JBL-ről. (Külön érdekesség, hogy olyan sosem történt még velem, hogy olyan zene ment volna, amit én is szeretek.)
 11. Amikor nem mered nyáron felkapcsolni a villanyt, hogy ne jöjjön be több szúnyog a szobádba, ezért a sötétben próbálsz tájékozódni, mint egy félresikerült denevér.
 12. Amikor vezetsz és valaki eléd mászik, elrontva ezzel a tökéletes zöld lámpás sorozatodat.
 13. Amikor ültök teljes csendben, koncentráltok a feladatra, majd egyszer csak, mint egy mennydörgés, felmorog a hasad. Mentegetőzöl, hogy nem egy iszonyatos hasmenés elején vagy, csak nem nagyon reggeliztél – de hát ki hiszi ezt el?
 14. Amikor elfelejtesz ebédet csomagolni, úgyhogy marad a menzás-moslékos kaja, mert nincs időd ebédszünetben máshová elmenni.
 15. Amikor zokniszösz úszkál veled a fürdőkádban. A köldökszösz ugyanez a kategória, hiába van egy réteg póló alattad, a nap folyamán a pulcsid anyaga valahogy átjut azon a rétegen, és felfedezi magának a köldököd ismeretlen látványosságait.
 16. Amikor elmész vendégségbe, és azonosítasz a villán egy ételmaradékot.
 17. Amikor egy rettenetesen egyszerű dolog nem sikerül. (Többször is volt már olyan, hogy idegen helyen nem tudtam elsőre kinyitni a magamra zárt WC ajtót. Büszkén állítom, hogy az ajtó volt a hibás, normális WC ajtónál ez nem történt volna meg, van ebben gyakorlatom.)
 18. Amikor a Mekiben kód van a WC-nél. Ez főleg éjszaka, égető szükségleteid kielégítésénél okoz egészen kellemetlen meglepetést.
 19. A toalett-témát kimerítve, miért találnak ki olyan WC-ket, ahol a villanykapcsoló a WC-n kívül van? A legrosszabb poénok forrása a védtelen, kiszolgáltatott emberre ráoltani a lámpát.
 20. Amikor úgy indítod a napodat, hogy már reggel friss kutyaszarba lépsz.
 21. Autocorrect. Mindig azt zavar benne, hogy érthetetlen lettek a mondtam.
 22. A fagyisdoboz, amiben kocsonya van.
 23. Amikor a moziban valaki hangosan belekommentál a filmélményedbe, és kizökkent a leszedált elmeállapotodból.
 24. Amikor egy közös képet csinálsz a barátoddal, de csak az egyikőtök feje néz ki jól. Ilyenkor jön egy hosszas tárgyalás, üzletelés, hogy kinek a méltóságát áldozzátok fel a közösségi média oltárán.
 25. Amikor már tegezel valakit, de van köztetek 40 év, és véletlenül egyszer magázod. Erre ő elkezd flexelni, hogy amúgy mekkora spanok vagytok.
 26. Amikor nem sikerül a napszaknak megfelelően köszönni, és szemrehányóan néznek rád, hogy miért köszönsz „Jó napot!”-tal este 8-kor.
 27. Amikor mennél a lifthez, de az ajtó bezáródik előtted, pedig voltak bent, és meg kell várnod a következőt.
 28. Ugyanakkor az igazság az, hogy én is utálom megosztani idegenekkel a liftet, és legszívesebben én is bezárnám, amint meglátom, hogy közelít valaki.
 29. A félresikerült kézfogás, nincs ennél szánalmasabb.
 30. Amikor próbálsz elaludni, de nem megy. Szerencsére eszedbe jut a haverod jó tanácsa, hogy „ne gondolj semmire”. Ez a feladat fogalmilag lehetetlen.
 31. Amikor bemész egy boltba, de nem találod azt, amit keresel, úgyhogy lelépnél vásárlás nélkül. Ilyenkor persze nagyon látványosan úgy csinálsz, mintha nem loptál volna el semmit, előveszed azt a sétálásodat, ami a legkevésbé gyanús.
 32. Belelépni zoknival valami vízbe.
 33. Amikor étteremben megrendelsz valamit, ami nagyon ízletesen hangzik, nem sajnálod érte azt a 4000 Forintot, amibe kerül, majd kapsz kb. négy szelet párizsit egy szottyadt szelet padlizsánnal, a haverod meg eszi a legfinomabb vadast feleannyiért.
 34. Amikor beszélgetés közben a barátod szájából kiröppen egy köpet egyenesen az arcodba, és azon agonizálsz, hogy vajon megemlítsd-e a dolgot.
 35. Amikor az utcán meglátod egy ismerősödet, köszönnél neki, majd látod, hogy csak nagyon hasonlít rá. Késő, már hülyét csináltál magadból.

+1. Amikor ellopod a szomszéd kocsiját, és mindig egy utcával odébb kell parkolnod, hogy ne találja meg. Frusztráló.

További cikkek: