5+1 inspiráló könyv vállalkozó szellemű nőknek

Karrier, női módra. Vajon van ilyen? Egy biztos: írásos anyagok tömkelege szól arról, ahogy a nők a férfiakkal kívánják összemérni “erejüket”, “hatalmukat”, de cserébe csak olyan átgondolatlan kérdéseket kapnak, amikben a kenyérkeresés és a gyermeknevelés fontossági sorrendjét pedzegetik teljesen feleslegesen. Hogy miért? Íme, 5 könyv, ami majd megmondja.

Szabó Edit – Gyengébb? ​Nem!

Szabó Edit könyvében 26 nőt ismerhetünk meg. 26 nőt, akik a borok egészen férfias világában mozognak. Ez a 26 nő egészen különböző, hiszen van közöttük birtokigazgató, szőlész és borász is, de egyvalami nagyon is közös bennük: mindannyian a szakma kiválóságai, akik őszintén mesélnek azokról a sikerekről és kudarcokról, amelyek elindították őket ezen a hagyományosan nem nőknek szánt úton.

Corvina Kiadó, 2017

Sheryl Sandberg: Dobd be magad! – Nők több szerepben

Sheryl Sandberg, a Facebook alelnöke arról írt könyvet, hogyan lehet családanyaként is sikeres karriert befutni, és milyen akadályokat kell leküzdenie egy vezetői ambíciókkal rendelkező nőnek. Sheryl Sandberg őszinte önkritikával elemzi, hogyan korlátozzák a nők akaratlanul saját karrierjüket. Részletes könyvajánlónkat itt olvashatod el.

HVG Könyvek, 2013

Amber Hatch – Mindfulness ​szülőknek

A gyermekneveléssel járó stresszt egyáltalán nem könnyű kezelni, és bárki bármit mond, az anyukák még ha nem is mutatják ki hajlamosak erre rágörcsölni. Félreértés ne essék, ez a könyv nemcsak nőknek szól, legalább annyira érdemes férfiaknak is fellapozniuk, hiszen ez a párszáz oldal egy apró, de nagy mérföldkőnek számító fejezetet nyújt nekünk arról, hogy hogyan érdemes megőrizni nyugalmunkat a kritikus helyzetekben. 

HVG Könyvek, 2017

Al Ghaoui Hesna – Félj ​bátran

Vajon mit tesz a félelem a saját kis világunkkal? Miként használja fel a média és a politika a félelmeinket arra, hogy gőzerővel manipuláljon bennünket? Az újságíróként dolgozó Al Ghaoui Hesna pontosan erre keresi a választ könyvében: átadja nekünk azt a tudásanyagot, amelyet a félelem aspektusaira épített.

Bookline Könyvek, 2019

Linda Babcock and Sara Laschever: Why Women Don’t Ask

Egy tanulmány szerint a férfiak négyszer annyit mernek kérni, mint a nők. Miért van ez? Hiszen ennek köszönhetően a férfiak könnyebben elérik, amit szeretnének: magasabb fizetést, jobb lehetőségeket és előléptetéseket. A könyvben a férfi és a női tárgyalási stílusokat állítják szembe egymással, hogy megmutassák, több bátorsággal a nők is többet elérhetnek.

Princeton University Press, 2003

Melinda Gates A nő helye

Az utóbbi húsz évben Melinda Gates a világ legtávolabbi pontjain élő, súlyosan nélkülöző emberek segítésének szentelte életét. Munkássága alatt ráeszmélt, hogy ha segíteni akarjuk a társadalmi fejlődést, a nők elnyomását kell megszüntetnünk. A nő helye változtassuk meg a világot a nők erejével! című kötet egy izgalmas reflexió arról, hogy hogyan lehet sokszor apró változtatásokkal lavinákat elindítani egy megváltozhatatlannak hitt rendszerben.

Bookline könyvek, 2019

További cikkek: