Szőrös láb, közös elhízás, pattanás nyomkodás – 5 képben a párkapcsolatok rejtett dimenziója (elkényelmesedése?)

Imádjuk Amanda Oleander munkáit. Illusztrációival betekintést nyújt a párkapcsolatok rejtett világába, apró zegzugaiba és intim pillanataiba. Most olyan képeket válogattunk ki, amelyek a párkapcsolatok elkényelmesedésére reflektál – legalábbis részben. Mi történhet akkor, ha a rózsaszín köd helyébe az elkényelmesedett (!) valóság lép? Fingás, pattanás nyomkodás, közös elhízás, a lányok részéről szőrös láb – van itt minden!

Szőrös láb: ha szeret, szeret így is!

Emlékszem, egyszer gyanútlanul feltettem az egyik randipartneremnek a kérdést, hogy ugyan mondja már meg, miért lett vége az előző kapcsolatának. Elvégre, ha már odaáig eljutottak, hogy összeköltözzenek, akkor ott már komoly elköteleződés lebeghetett a háttérben. És akkor elmondta. Hogy nem tehet róla, de egyszerűen zavarta a barátnőjének hetekig nem borotvált, szőrös lába. Hogy nem érti, mi történt, de hogy összeköltözésük után a lány egyre ritkábban nyúlt a borotvához. Megtörtént egyszer – szólt neki. Megtörtént kétszer – szólt neki, hogy akkor legalább hetente. Aztán megtörtént annyiszor, hogy a srác ezt már az igénytelenség, az elkényelmesedés számlájára írta fel, a lány pedig ezt úgy értelmezte, hogy ha nem tudja így szeretni, akkor nem is szereti igazán.

Személyes tér: minek az?

Tudjátok, van az a rész a Barátság extrákkal című filmben, amikor Justin Timberlake nem csukja be maga után a mosdóajtót. Mila Kunis pedig… kiakad. Joggal?

Netflix & Chill: örökké!

Az “együtt élünk, együtt hízunk” tökéletes allegóriája annak, amikor a két fél egyszerre hagyja el magát a kapcsolatban, és egyszerre kezd bele a tespedésbe. Mark Gungor mondta egyszer, hogy „Nem kegyetlenségből, egyszerűen csak nem értjük, miért kellene tovább küzdeni valamiért, ami már a miénk. Így aztán az udvarlás romantikus hódításának helyét átveszi a figyelmetlen, tapintatlan viselkedés.” Vagy az extra zsírpárnák.

Pattanás?! Na hadd nézzem!

Kevés dologtól borsózik a hátam (rossz értelemben), de az egymás pattanásának a kinyomkodása kifejezetten ide tartozik.

Persze természetes, hogy a kezdeti titokzatosság elhalványul, és helyét átveszi a kényelem és a megszokottság, de vajon hol a határ? Voltatok már hasonló szituációban? Tanulságok? Észrevételek? Osszátok meg kommentben!

További cikkek: