Hogyan lehet tiéd egy olcsó repülőjegy?

Te is szeretnéd a teleket a nyárban tölteni egy egzotikus szigeten sütkérezve, de a repülőjegy árak megakadályoznak benne? Az olcsó repülőjegy megtalálása nem egyszerű, igényel némi türelmet és rugalmasságot, de útmutatóm segítségével te is jó ajánlatokra bukkanhatsz.

Mikor utazz?

Most vagy fiatal, légy egy kicsit rugalmas az idő tekintetében! Utazz akkor, amikor jó ajánlatokat látsz, utazz oda, ahová az olcsó repülőjegy akar vinni! Felejtsd el a csúcsszezont, hiszen akkor garantáltan drágább a repülőjegy, akárcsak maga a szállás és a belépőjegyek is.

Honnan utazz?

Nem csak az idő tekintetében kell rugalmasnak lenned, de a repülőterek szempontjából is. Ne csak Budapestről nézz járatokat, de a környező országokból is! Busszal, vonattal könnyen eljutsz például Bécsbe, Pozsonyba, Belgrádba vagy Frankfurtba, és ezekből a városokból bizony gyakran olcsó a repülőjegy. Londont se lődd ki, fapadossal oda is könnyen eljutsz, és onnan szinte mindenhova mennek járatok.

Mikor vedd meg a repülőjegyet?

A legnagyobb tévhit, hogy a minél korábban megvásárolt repülőjegy a legolcsóbb. Egyedül az ünnepek idején állja meg a helyét ez a megállapítás. A légitársaságok hat hónapnál előbb aligha csökkentik áraikat. No de a túl korán megvásárolt repülőjegynél is van ám rosszabb: a túl későn lefoglalt. A last-minute repülőjegyek kora már lejárt, 14 nappal az indulás előtt a legdrágábbak a vételárak.

A keresőmotorok szerint az utazás előtt 10-14 héttel, átlagosan tehát 12 héttel kell megvásárolni a repülőjegyet, ezt persze rengeteg tényező befolyásolja. Akkor jársz a legjobban, ha adsz magadnak időt és hetente figyeled, hogyan változnak az árak. Állíts be repülőjegy figyelőket!

Egy hasznos trükk

A Skyscanner oldalon nem muszáj megadnod célállomást. Beütöd kiindulási helynek Magyarországot és ár szerint rendezve már kapod is a legjobb ajánlatokat a világ minden pontjára. Nem muszáj előre megtervezned, merre utazol. Bízd a sorsra, hogy mely ajánlatokat dobja ki neked elsőként!

A honlap ezen rugalmas funkcióját megéri kiaknázni. Ha például Srí Lankára szeretnél elutazni, megnézheted, honnan a legolcsóbb az odajutás. Először állítsd be kiinduló helynek a szigetet és nézd meg, hová lehet onnan a legolcsóbban elutazni. Nagy valószínűséggel így ugyanerre az útvonalra fordítva is olcsó lesz a repülőjegy. Ha több, kisebb távban közelíted meg a célpontodat, könnyen előfordulhat, hogy jobban jár a pénztárcád. Olykor megéri feláldozni a kényelmünket több, kis út keretein belül, hogy végül egy mesés szigeten köthessünk ki. Megint csak ismétlem: fiatal vagy, bátran éjszakázz reptereken és utazz több megállóval!

Mi is az az Error Fare?

Az Error Fare egy igazi aranybánya. Amikor a légitársaságok beárazzák a repülőjegyeket, sokszor hibáznak. A bakik gyakran a foglalási rendszerekig jutnak, így ennek a hibának köszönhetően a jegyek alacsonyabb áron foglalhatóak. Így juthatsz el pár forintért az Egyesült Államokba vagy Új-Zélandra. Rengeteg honlap figyeli éberen a légitársaságok oldalait, hogy amikor azok hibáznak, rögtön közvetíthessék nekünk a jó ajánlatokat. Kövesd Facebookon az Utazómajmot, vagy a nemzetközi SecretFlying nevű oldalt, így rögtön értesülhetsz róla, ha beérkezik egy extrém olcsó repülőjegy.

További cikkek: