8 nyers perc megmutatja, mi történt az egyéniségeddel

A filmet ugyan már 2015-ben bemutatták, én csak a napokban találkoztam vele először. Ha még nem láttad, itt az ideje, hogy te is megnézd. Igen színes és hullámvasutazós 8 percre számíthatsz, ha megnyomod a play gombot; nem ígérem, hogy nem fog fájni, de megbánni semmiképp sem fogod.

Hahó, egyéniség, hol vagy?!

Sorból ki nem logó, tömeget vakon követő lényeket nevelnek belőlünk már egészen kicsi korunktól fogva. Szándékosan nem írom azt, hogy „embereket”, hiszen az a fajta szürke élet, amit sokan élnek, véleményem szerint kifejezetten embertelennek minősül. Az unalmas, monoton, robotos életmód jobban passzol egy Alienhez, mint egy hús-vér emberhez.

Az Alike című rövidfilm az egyéniség meggyilkolásának jelenségére reflektál. Mélyen elgondolkodtat arról, hogy hová tűnik az egyéniségünk és hová tűnik a csillogás a szemünkből, mialatt felnövünk. Kicsiktől és nagyoktól egyaránt elvárják, hogy beálljanak a sorba és végezzék azt, amit mindenki más is végez: az iskolában kanyarítsanak mértani pontos „a” betűket több tucat soron keresztül, a munkahelyükön pedig aktakupacról aktakupacra haladva oldjanak meg minden ügyet. De mi lesz így belőlük?

Mi még tehetünk ez ellen!

Sok minden és mindenki hibáztatható a színtelen világért, jómagam egyszerre okolom az oktatási rendszert és a mamlasz társadalmi elvárásokat is. Panaszkodásnak és picsogásnak itt most még sincsen helye. Cselekednünk kell,  szembe kell mennünk az árral, hogy a jövő generációjaként ne a filmben visszaköszönő szürkeségben találjuk magunkat se mi, se a gyerekeink. Egyéniségeket kell nevelnünk magunkból és belőlük is, hiszen szürke űrlényből van már elég a bolygón így is, (sajnos). Íme, a film:

Alike

További cikkek: