9 film, amit minden nőnek látnia kell

Kép forrása: https://port.hu/galeria/vadon/movie-153560?openwith=701477

Van pár film, amikről meggyőződésem, hogy minden nőnek látnia kellene őket. Mind nagy hatást gyakoroltak az életemre és megfogalmaztak valami olyan tanulságot, ami mindig hasznomra lesz majd. A lista közel sem teljes, kommentben várjuk a bővítési javaslatokat.

 

Vadon

Reese Witherspoon karaktere önmagában is inspiráló, ám a Vadon című filmben nyújtott alakítása kifejezetten briliáns. A főszereplő, Cheryl, édesanyja elvesztése után rossz irányba indul és megtapasztalja, hogy milyen az, amikor hagyja érvényesülni a legsötétebb oldalát. A mélypontból már csak magasabbra vezethet az útja, így neki vág egy több kilométeres gyalogtúrának, hogy visszataláljon önmagához és maga mögött hagyhassa a múltat. A film arra motivált engem, hogy emelt fővel távozzak, hogy többé ne higgyek a leküzdhetetlen akadályokban.

 

Túl szexi lány

Na, ha igazi limonádéra vágytok, ezt a filmet mindenképpen nézzétek meg! Vicces, könnyed és szórakoztató, de fontos üzenetet is közvetít. A főszereplő egy fejsérülés után igazi bombanőként látja magát a tükörben, és hirtelen jött önbizalmának köszönhetően többé nem ismer akadályt. Megszerzi élete állását és férfiját – mindezt úgy, hogy valójában továbbra is az a molett lány marad, akit annyira utált. Önbizalomról és annak hiányáról rengeteget taníthat ez a könnyed vígjáték.

 

Nem kellesz eléggé

Ebben a könnyed, bamba vígjátékban a szerelemé a főszerep. Viszonzott és viszonzatlan érzelmekből táplálkozó történetekkel egyaránt találkozhatunk. Naiv ábrándképeket és irreális elvárásokat dédelgető lányoknak kötelezővé tenném, hiszen a vígjáték kertelés nélkül adja a tudtukra, hogy ha valakinek nincsen szüksége rájuk, annak elég egyértelmű jelei vannak. Ha nem kellünk eléggé, nem kellünk egyáltalán – a film tanulsága minden nő számára befogadandó lenne.

 

Hogyan legyünk szinglik?

Újabb könnyed limonádé a listán, de üzenete ennek is jelentős. Ugrálhatunk kapcsolatból kapcsolatba, miközben rettegünk az egyedülléttől és a magánytól, de valójában azzal tesszük a legjobbat magunknak, ha megtanulunk szingliként létezni. Az egyedüllét marha sokat taníthat magunkról, a céljainkról és a vágyainkról egyaránt. A szinglilét egy olyan utazás, melyre egytől egyig mindannyiunknak be kellene fizetnie, máskülönben sosem leszünk képesek válaszolni az egyszerű kérdésre: ki vagy te?

 

Mona Lisa mosolya

A történet egy leányiskolában játszódik, ahol a lányok többsége tökéletesen beérné egy eljegyzési gyűrűvel és egy saját konyhával. Hihetetlenül motiváló film ez, mely minden percben azon munkálkodik, hogy minden nő rádöbbenhessen, hogy többre hivatott az egyszerű háziasszonylétnél. A családanyaság és a háztartásbeliség fontos, de egy nő sem kéne, hogy azt higgye, ez minden, amire szánta a sors. Mindannyiunknak van tehetsége valamihez, mindannyian építhetünk karriert és mind tanulhatunk amellett, hogy fantasztikus családot alapítunk.

 

Könyvklub

Ez a film 50 felett válik igazi kinccsé, de azt hiszem, ha fiatalon nézzük meg, felkészültebben lépünk majd a középkorúak körébe. A film üzenete egyértelműen a számok lényegtelenségéhez köthető, bizony az élet nem áll meg idősebb korban sem. Inspiráló, motiváló és végtelenül humoros film ez, mely garantáltan elgondolkodtat majd a nők korosodásáról – és közben kortalanságáról.

 

Coco Chanel

Nőként érvényesülni a férfiak világában még ma, a 21. században sem egyszerű feladat. A törékenynek tűnő Coco Chanelnek különösen nehéz feladata volt a 20. században. Meg kellett küzdenie a társadalommal és önmagával egyaránt, de aki sikerre hivatott, az bizony nem ismer akadályt. Inspiráló film ez minden nőnek, aki úttörő kíván lenni.

 

Erin Brockovich

A történetben egy egyedülálló anya küzdelmeinek lehetünk szemtanúi, aki minden földöntúli energiáját hajlandó egy jó ügybe fektetni, pedig lássuk be, egy háromgyermekes anyukának energiája az nem sok van. Egy hétköznapi nő közel sem hétköznapi küzdelmei motiválóbbak aligha lehetnének.

 

A szolgálólány meséje

A lista végére egy sorozatot is fel szerettem volna vésni. Ebben az utópisztikus történetben a nőktől a létező összes jogot elveszik, hogy tenyészállatokat csináljanak belőlük. Nem kell rögtön paranoiássá válni a sorozat láttán, de mindenképpen megéri elgondolkodni azon, hogy vajon jogaink helyzete mennyire mutat majd javuló tendenciát a jövőben is. Nem árt az óvatosság.

További cikkek: