A boldog fiatal faj evolúciójának története

Boldog fiatal. <jelzős szerkezet>

  1. ~fiatal: A fiatal olyan entitások gyűjtőneve, amelyek csoportba való tartozásának kritériuma az életkor. Az életkori határok plasztikusak, nem jelölhetők ki egyértelműen, bár az időseknek fenntartott idősáv alapján körülbelül hatvanötéves korig terjed (v.ö. idős ~ nehezen behatárolható korszak. Egyetlen biztos eleme a halmaznak, hogy tagjai nem fiatalok).
  2. ~boldog – Szubjektív melléknév, egyéni mérőszámai vannak. A boldogság, mely olyan állapot, amelynek élvezője boldog, kényes jószág, jellemzően az elérni kívánók a célhoz vezető út során nem képesek azonosítani, hogy boldogok, tehát a boldog jelző hajlamos a perifériára szorulásra, észrevételéhez tapasztalat és optimista figyelem szükséges.

Példamondatok:

Peti boldog fiatal, mert barátaival egy kávé fröccs mellett megoszthatja gondolatait. (A boldogság ok-okozati hátterében állhat a bor titrálásának folyamata, illetve maga a rítus, hogy van megosztani valója és ennek vannak meghallgatói is)

Zsuzsi boldog fiatal, mert a párjával harmonikus kifliként, azaz összesült kifliként alszanak, és ami a lényeg: ébrednek fel. (A boldogság oka nem az összesült kifli, ugyanis a pékség tudományában ez inkább bosszúságot okozna, hanem a bíztató háttér, a biztos kiflikontúr.)

A fiatal boldog, mert hiába botlott meg, ebből levonta a kor-herens koherens tanulságot és sokat tanult önmagáról.

A fiatal boldog, mert számtalan lehetősége van az önkifejezésre és önmegvalósításra.

A fiatal boldog, mert közössége, szubkultúrája progresszív szellemű, közösen megfelelő mennyiségű és minőségű a kezükben lévő erő, akár globális léptékű változtatásokhoz is.

A fiatal boldog, mert még nem fáj a dereka.

A Boldog fiatal faj evolúciójának története (részlet)

A Fiatal fiatal kétlaki élőlény. Termős egyedei vidéken gyökereznek, porzós egyedei a metropolisz betonján élő mohaszerű képletek, nincs valódi gyökérzetük, könnyen elemelhetők a talajtól. A faj fennmaradáshoz szükséges találkozást kezdetben a távolsági közlekedésként megnevezett mechanizmus gyakorta lehetővé tette, azonban idővel a specializálódó urbánus növény szervfejlesztéséhez és terjedéséhez a metropolisz vegetációjában lévő növénynek csökkentenie kellett az alföldi egyeddel való érintkezések számát. A fejlődés kezdetben sikeres volt, hálózatosan terjedt, hibridizálódott más szomszédos növényekkel, irányító rendszere egyre bonyolultabb képletté vált. A felfelé ívelés következménye a termős egyedtől való távolodás és a kompatibilitás egyre nagyobb fokú elvesztéséhez, sőt egy baktericid fertőzéshez vezetett, ami a porzósnövény fennmaradását is fenyegette. (Utóbbi a túl sok káros idegenfajjal való érintkezés eredménye).

Az Astorián élő populáció kikérte a hosszúlépését a Könyvtár Klubban (KK), majd megpillantotta a sarkon lévő éretlen cseresznye színű építményt. Négy éve telepedtek meg itt, de soha nem tűnt fel a szépsége. A boltozatán lévő tükörben megpillantották magukat, ahol spicces külsőjükön, és bevérzett szemükön túl azt is észlelték, mennyi új szervet fejlesztettek, csak nyomokban tartalmazzák régi fizimiskájuk jegyeit. A beismerés után meglátogatták a termős növényeket, melyeknek csíráiból az ő alapvázuk is fejlődött. A fajt ettől kezdve a botanikusok Boldog fiatalnak nevezték, hiszen a múltjukkal szembenéző, magukat sejtalkotójukig ismerő egyedek egy új fajt hívtak életre utódaikban, akikbe bevésődött, hogy a fejlődés üdvözítő, de ez mindig egy alapvázból fejlődik, amely finoman változtatható, de egy olyan alaphártya, ami adott. Elhanyagolása, megsemmisítése a jövőbeli fennmaradás gátja.

További cikkek: