A fiatalság: lehetőség

Akárhogy szépítjük, „hivatalosan” csak egyszer vagyunk fiatalok (tekintsünk most el a fejben eldöntött, lelki fiatalságtól). Az átlagéletkorhoz képest ez egy viszonylag rövid, de annál meghatározóbb korszak, melyet általában titkolt vagy kevésbé titkolt szorongás, illetve félelem kísér, még azok esetében is, akik jó háttérrel indulnak, vagy akik pontosan tudják, hogy mit akarnak az élettől. A jövő ilyenkor csupán távoli délibáb, melynek eléréséig még hosszú az út, az álmokra pedig gyakran árnyékot vet a nyomás és az elvárás. De miért is zúdul ránk ilyen nagy feladat, amikor még épphogy csak lejöttünk a mászókáról, épp csak megvolt az első szerelem?

Mert a fiatalság a cselekvés kora: most indítjuk be a motort, aminek segítségével majd átutazunk az életen

A középiskola utolsó évei és a továbbtanulás, vagy ami helyette jön, például a munka, alapjaiban meghatározzák jövőnket – akkor is, ha jól csináljuk, és akkor is, ha nem. Van azonban két jó hírem: az egyik, hogy a jövőd miatti szorongással sosem vagy egyedül, még a legmenőbb, leglazábbnak tűnő fiatalok is aggódnak mélyen, legbelül a követelmények miatt, amit a szüleik, a társadalom támaszt velük szemben – vagy éppen saját maguk.

A másik pozitívum az, hogy aggodalomra egyáltalán semmi ok! Az ifjúság jövője ma már nem függ akkora mértékben a családi, szociális vagy a társadalmi helyzettől, mint régen. Ma már nem csak gazdag, tehetős szülők gyermekeiből lehet valaki, és fordítva: a jó családi háttér egyáltalán nem garancia a sikeres karrierre. A különböző ösztöndíjprogramoknak köszönhetően pedig már nem kényszerülünk arra, hogy egész életünket azon a helyen töltsük, ahol felnőttünk.

A lehetőségeket illetően van még egy fontos tényező: te magad

A mai világban nem csupán te kergeted a lehetőségeket, hanem azok is versenyeznek érted. Jobbnál jobb ajánlatok, gyakornoki programok és ösztöndíjlehetőségek jönnek szembe az interneten, a social media felületeken. Nemcsak te akarsz lépni: ők is akarnak téged. Jobb, ha mielőbb felismered, hogy fordult a kocka, és a következő lépéseket már ennek tudatában teszed meg: a legtöbb munkahelyen fiatal munkaerőt keresnek, hiszen ők jelentik a jövőt; formálhatók, belőlük lehet kiképezni a jövő dolgozóit, az adott cég vagy szervezet arculatának és elveinek megfelelően.

Igaz, a koronavírus miatt most kissé megtorpant a munkaerőpiac, azonban bízzunk benne, hogy lassan újra életre kel a gazdaság. Akkor ismét a fiataloké lesz a pálya, hiszen hiába lesz kevesebb a szabad hely, őket fogják előnyben részesíteni az idősebb munkavállalókkal szemben – ami egyébként általában véve is igaz. A fiatal munkaerőre nagyobb az igény, mi vagyunk az alap, akikre építenek, ezért jó alapnak kell lennünk, a megfelelő helyre kell tennünk a téglákat. Észre kell vennünk, hogy a jövő formálásának lehetősége a mi kezünkben van – fiatalság, tudatosság!

A jövő alakítását illetően ma sokkal több lehetőség áll rendelkezésre, mint régen

Napjainkban nem nézik rossz szemmel, ha a hagyományos út helyett ezeket választjuk: munka, utazás, szakképzés, az egyetem kihagyása, gyakornoki programok, start up vagy saját vállalkozás. Utóbbiak például lehetővé teszik, hogy a magad ura légy, és saját üzletbe foghass. Ha van egy szuper, egyedülálló ötleted és némi kezdőtőkéd, rövid idő alatt megsokszorozhatod azt.

A fiatalságodban rejlő lehetőségek kiaknázása olyan, mint a kötelező szabadon választható tárgyak: valamit muszáj választani, de te döntheted el, hogy mi legyen az. Igaz, ami „kötelező” és „muszáj”, az általában nem annyira vonzó, de ezek a döntések elsősorban nem mások, hanem a saját érdekeidet szolgálják, a te jövődet határozzák meg, így nem a kényszert, hanem a lehetőséget kell látni bennük. A lényeg, hogy csináld! Később, vagy akár közben is még lehet mozdulni, váltani, több lábon állni, csak egyet ne feledj: ne állj meg.

Ma sokkal rugalmasabb és sokszínűbb a rendszer, több az alternatíva, formálhatóbb a jövő, akár menet közben is. Beleférnek a spontán ötletek, sőt, néha pont ezekre van szükség. Ez nem azt jelenti, hogy nem kellenek rögtönzött elképzelések, vagy sose lesznek füstbe ment tervek, illetve dilemmák, csak azt, hogy nem kell megijedni, mert mindig van merre menni.

Az idő elvesztegetése: az a bolondság

Igen, néha úgy érezheted, hogy nem tartasz semerre, van, hogy nem látod a napfényt a felhők mögött. Az azonban, hogy nincs mibe kapaszkodni, épp annyira jó dolog is tud lenni, mint amennyire félelmetes: esély valami újra. Sosem tudhatod, hogy később milyen tapasztalatok vagy tudás fog hasznodra válni, így, ha még nem is tudod pontosan, hogy mivel szeretnél foglalkozni, akkor is használd ki az oktatás és/vagy a munkaerőpiac adta lehetőségeket. Az idő elvesztegetése: az a bolondság. Nem érdemes kétségbe esni vagy lemondani bármiről, mert akármit is mondanak neked mások, akárhogy is érzed magad, ahhoz, hogy az álmaid valósággá váljanak, egyedül te kellesz. A fiatalság: lehetőség.

A jövődhöz már nem feltétlenül kell diploma, pénz, szülői támogatás vagy nyelvtudás. Nyilván mindezek előnyt jelentenek, de aki belevág a nagybetűs életbe, az hamar szembesül vele, hogy a munkahelyek, cégek, szervezetek nem egy kaptafára működnek, épp ezért az elvárások sem ugyanazok. Sok esetben formális szinten ugyan szükség lehet ezekre a dolgokra, de számos helyen nem elvárás, mert mondjuk betanítanak az adott pozícióra, vagy például gyakornoki programokon keresztül is álláshoz juthatsz. Ráadásul sok gyakornoki helyen a munkahely fizet neked, befektet az képzésedbe, a jövődbe, hogy aztán náluk helyezkedhess el.

Dolgozz tapasztalatért

Lehet, hogy az sem annyira csábító, hogy gyakornokként jó pár helyen potom pénzért vagy akár ingyen kell dolgozni hónapokon át, de nézd más szögből a dolgot: valójában nem ingyen, hanem tapasztalatért és referenciáért dolgozol, ami a jövőben sokkal többet hoz majd vissza, mint a gyakornoki fizetés. Ráadásul a különböző ösztöndíjaknak és a rugalmas, részmunkaidős állásoknak köszönhetően az anyagiak miatt sem kell annyira aggódnod.

Egyre általánosabb jelenség az is, hogy a munkahelyek próbálnak a fiatalabb generáció igényeihez idomulni, haladni a korral, közösségi szobákat, csapatépítőket, rugalmas munkaidőt, home office lehetőséget és modern technikai felszereltséget biztosítani a munkavállalók számára. Így a fiatalabb dolgozók is számukra kényelmes, korszerű és modern környezetben érezhetik magukat, ami bizony jelentősen pozitív hatással lehet a teljesítményükre.

Mára azok a szabályok és sztenderdek, melyek nagyszüleink, szüleink idejében uralkodtak, megváltoztak, a keretek tágultak

A mi szerepünk nem csupán annyi, hogy idomuljunk ezekhez a változásokhoz, hanem mi magunk is okozhatjuk ezeket a változásokat, előidézhetjük őket, részt vehetünk nagyobb volumenű átalakulásokban, melyek nemcsak saját, de gyermekeink jövőjét is meghatározzák majd. Mert mi és ők fognak majd az általunk felépített vagy megreformált oktatási, egészségügyi, tudományos, gazdasági és politikai rendszerben élni, és mi fogjuk megélni például a klímaváltozás következményeit is. Ne hagyjuk olyanokra a megoldást, akik mindezt már úgysem élik meg: nekik ez messze nem olyan fontos, mint nekünk. Számukra ez nem azért fontos, amiért nekünk.

Gondolj az egészre úgy, mint egy régi recept modern verziójának a megalkotására, vagy egy elveszett hozzávaló megtalálására! Készíts egy jobb, élhetőbb, egészségesebb verziót, mert a szénhidrát már nem menő! A jövőd receptjében az új, hiányzó összetevő te vagy.

Kötényt fel!

További cikkek: