A gyakornokok leggyakoribb hibái – Mire ügyelj, ha pályakezdő vagy egy cégben?

Korábban már szolgáltunk tippeket azzal kapcsolatban, hogy hogyan találd meg a legideálisabb gyakornoki munkát. Most azonban az utána következő időszakra fogunk kitérni, a munkahelyen eltöltött első pár hónapra. Mire érdemes pályakezdőként ügyelni? Mik azok a hibák, amelyeket a frissdiplomások gyakran elkövetnek, és emiatt tudattalanul is szabotálják feljebblépési lehetőségeiket? Az egyetem mellett végzett gyakornoki munka nagy hatással lehet a későbbi karrierre vonatkozóan, ezért mindenképp érdemes szót ejteni róla. Gyakornokok és pályakezdők, figyelem!

Nem „csak egy gyakornok” vagy, merj szocializálódni!

Első számú szabály, amit el kell hinned: nem „csak egy gyakornok” vagy, hanem a csapat része! Mégis, rengeteg gyakornok jellemezhető a visszahúzódó szóval. Érthető, hiszen egy teljesen új, eddig ismeretlen környezetbe csöppennek: gyakran még ahhoz is össze kell szedniük a bátorságukat, hogy egy kérdést meg merjenek fogalmazni. Amennyiben magadra ismersz, akkor változtatnod kell. Ki kell lépned ebből a „csak egy láthatatlan gyakornok vagyok” sémából, mert az semmiképp sem fogja a javadat szolgálni.

Kérdezz, nyilváníts véleményt, ötletelj!

A munkahelyeden eltöltött első pár hónapban az “első” benyomásodat alkotják meg a megfigyelt személyiséged, a munkaminőséged és a fejlődőképességed függvényében. Ezt az első benyomást bizony ki kell maxolni. Egy nem megszokott környezetben sajnos nagyobb valószínűséggel fordulhat elő az, hogy inkább hallgatsz a kérdezés helyett. Ne érts félre, a csendes megfigyelés is fontos, azonban nem szabad, hogy a kérdéseid, a véleménynyilvánításod és a felmerülő ötleteid rovására menjen. Ha bármilyen kérdésed van, azt habozás nélkül tedd fel! Az okos kérdések csak a javadat szolgálják: nemcsak a megértést, de a személyes sikert is elősegítik.

Arany középút!

Meg kell találnod az arany középutat a visszahúzódás és a harsányság között – a ló túloldala sosem volt egy kellemes hely. Semmiképp se azzal próbáld meg demonstrálni az intelligenciádat, hogy sokat beszélsz. Merj kapcsolatokat építeni, véleményt nyilvánítani – persze a formalitás keretei között, senki se érezze azt, hogy hirtelen egyeduralomra akarsz törni és mindenkit leigázni. A nagy szocializálódás közben ne felejtsd el, hogy a munkahely az munkahely, nem pedig traccsparti, egy órás kávészünetekkel.

Nincs unatkozás!

Az egyszerű gyakornoki munkákban is óriási lehetőségek rejlenek, persze csak akkor, ha tényleg mindent megteszel annak érdekében, hogy a munkavégzés tartalmas és hasznos legyen. A legelső dolog tehát, amit nem szabadna megengedni magadnak: az unatkozás. A túléléses tengődésnek nincs értelme! Még ha a rád bízott feladattal el is készültél és le is ellenőrizted, akkor se várj akár hosszú tízperceket arra, hogy észrevegyék, nincs több munkád. Kérj még!  Mindenki szívesebben dolgozik egy olyan gyakornokkal, aki nem lébecolja el a munkát. Ha a cégnél teljes munkaidős alkalmazottként is el tudod magad képzelni, akkor gondolom nem is kérdés, miért kell megmutatnod töretlen szorgalmadat, hajtóerődet és tenni akarásodat.

A panaszkodás nem segít!

Ne felejtsd el, hogy neked kell a cég víziójához alkalmazkodni, nem pedig a cégnek hozzád.

Kérj feedback-et!

Mindig tudnod kell, hogy milyen minőségű munkát végeztél. Különben honnan kellene tudnod, miben fejlődj még, mire kellene jobban odafigyelned? Sőt, ami legalább olyan fontos: honnan tudjad, hogy mi az, amit tényleg jól csináltál és érzéked van hozzá? Kell az a külső szemlélő, aki azt a bizonyos feedback-et szolgáltatja! Ne felejtsd el azonban, hogy a konstruktív kritika nem egyenlő a sértegetéssel.  

Mindig pontosan értsd a főnököd kérését!

Sokszor megeshet, hogy nem teljesen értjük a főnökünk kérését, igényét, esetleg ránk bízott feladatát. Minden egyes alkalommal kristálytisztának kell lennie, hogy pontosan mit, miért és hogyan is csinálsz – legyen szó akár egy Power Point előadásról, Excel táblázatról, vagy bármi másról. Tudd a miérteket és a végcélt, lásd át a folyamatokat!

További cikkek: