Az álmok színesek, a valóság fekete fehér – Köss békét a múltbeli eseményekkel!

Senki sem tud olyan nagyot ütni, mint az élet. Egyszer erre mindenki, ki előbb, ki utóbb, de rá fog jönni. Ekkor feltehetjük magunknak a nagy kérdést, készen állunk rá, hogy szembenézzünk vele? Egyetlen egy jó válasz adható rá: soha nem lehet készen állni és soha nem is fogsz rá igazán készen állni. Jómagam is túl vagyok már egy-két kudarcon, egy számomra fontos ember elvesztésén és emlékszem egy bizonyos szakításra, amely rettenetesen fájt és nagyon megviselt. Bármi történt is itt, bármilyen rossz volt is, bármennyire fájt is, bármennyire magamba fordultam, ennek ellenére mindig ott volt bennem egy olyan érzés, hogy ne adjam fel, maradjak talpon. Ha nem vagyok képes elviselni a rám nehezedő nyomást, akkor nem vagyok képes továbbmenni sem, így térdre kényszerülök és vesztettem. Egyetlen módon lehet meggyógyítani az életed, ha képes vagy önmagadba merülni. Békét kötni minden múltbeli eseménnyel, amit átéltél legyen szó traumáról, félelemről vagy bánatról.

Ha a szavaimnak hitelt kéne adnom, egy olyan személyt idéznék, akinek történetéről már minden országban hallottak. Ő nem mást, mint Nick Vujicic, aki karok és lábak nélkül született emberként vált híressé. Egyszer egy motivációs előadásában a következők hangzottak el: “Eleinte szomorú voltam, hogy nincsenek kezeim, amelyekkel megsimogathatnám a feleségemet, megfoghatnám a kezét. De aztán rájöttem, hogy megérinthetem a szívét, ugyanúgy, mint bárki más. És így mindketten boldogok vagyunk…” 

Nincs olyan élethelyzet, amiből ne lehetne újra talpra állni. Bár ez nem olyan könnyű, és minél mélyebbre zuhan valaki, annál nehezebb. Sok emberhez hasonlóan én is voltam fent és lent is egyaránt, de sohasem sajnáltam magamat, hanem mindig azt tettem, amit akkor és ott jónak láttam. Soha nem kértem segítséget senkitől, nem vártam el, hogy támogatást nyújtsanak, ennek köszönhetően erősödtem meg annyira, hogy már nem félek a jövőtől, hozzon az bármit is.

Tehát végezetül mindenkinek azt kívánom, hogy legyen képes megtalálni a benne rejlő harcost, aki mindenkiben kivétel nélkül ott lakozik. Mert harc nélkül sosincs győzelem. Legyen emellett jövőképünk, mert nem elég, ha túl akarunk jutni egy nehéz helyzeten, látni kell azt is, hova akarunk eljutni, miért érdemes küzdenünk.

További cikkek: