Az Amazon online egyeteme

Egy blogbejegyzésben jelentette be Dr. Matt Wood, az Amazon mesterséges ingelligenciával foglalkozó részlegének vezérigazgatója, hogy elérhetővé vált a több órányi digitális, nagyrészt ingyenes gépi tanulásos tananyag. Ezekkel a  kurzusokkal képzik az Amazon mérnökeit is. Mostantól a világ összes fejlesztője, üzletembere, adatkutatója és adatplatform mérnöke használhatja a szolgáltatás nyújtotta előnyöket. Egyedülálló lehetőség, nemde?

A Machine Learning University több mint 30 digitális kurzust tartalmaz 45 órányi tananyaggal, gyakorlati feladatokkal és videókkal. A kurzusok az AWS Cloudra épülnek, minden tananyag az alapokkal kezdődik: tisztázzák a mesterséges intelligenciát, a gépi tanulás és a mély tanulás lényegét, különbségét. Ezt követően bemutatják, hogy az Amazonnál milyen feladatokat kell megoldania egy fejlesztőnek.

A tananyagok nagyrészt ingyenesek, a Machine Learning University oldalán keresztül érhetőek el. A gyakorlati feladatok során használt Amazonos szolgáltatásért azonban fizetni kell, valamint vizsgadíjjal is számolni kell.

És hogy miért is ilyen nagylelkűek? Az Amazon tananyagainak ingyenes közzétételével próbálja népszerűsíteni a felhőalapú megoldásait, mint például az Amazon Rekognition-t, az Amazon Comprehend-et, az Amazon Polly-t, vagy az Amazon Lex-et.

További cikkek: