Bakancslistázz a zimankó idején!

Hiszek az egyszerű, hétköznapi örömökben, melyek még a téli, zord időszakban is ott hevernek a lábunk előtt. Dermesztően jeges időjárás, rekordot döntő mínuszok, növekvő jégcsapok ide vagy oda, ebbe a három hónapba könnyen besűríthetőek az alábbi ötletek.

1.Látogass meg 2-3 napra egy erdőszéli téli vendégházat! Én már évek óta tervezem, hogy egy hétvégére elvonulok valakivel a világ elől pontosabban egy erdőszéli fakunyhóba , hogy internet, okostelefon nélkül élvezhessen a kandalló tüzét, a pihenést és a regenerálódást. Elmenekülni a plázák forgatagától, neonfényeitől és az autók zajától egy erdőszéli vendégházba? Társasjátékozni? Ücsörögni a kandalló előtt? Szerintem nem is kell több.  

2.Próbáld ki a kutyaszánozást! Még mielőtt azt hinnéd, elárulom: ezért kalandért nem kell a világ másik végére menni, a Mátrában például bárki kipróbálhatja a kutyafogatozást.

3.Tölts el pár órát a 360 Bár iglujában! Az Andrássy úton található a főváros egyik legnépszerűbb rooftop bárja, ahol télen a hideg miatt sem kell aggódni: fűtött igluval és pokrócokkal várják a tetőre érkező vendégeket.

4.Korcsolyázz a Városligeti Műjégpályán, a Velence Korzón vagy a csepeli jégfolyosón! Ha a Városligeti Műjégpályán hasítja a jeget a korcsolyád, akkor a magyar építészet ezeréves történelmét bemutató Vajdahunyad vára, a Lechner Ödön által tervezett korcsolyacsarnok és a Hősök tere által nyújtott látképben gyönyörködhetsz. A Velence Korzó korcsolyapályánál közvetlenül a tó szomszédságában suhanhatsz, de számunkra az egyik legizgalmasabb koris helyszín vitathatatlanul a csepeli Szent Imre téri műjégpálya: a 150 méter hosszú, két és fél méter széles, kesze-kusza irányba hajló, hangulatosan kivilágított jégfolyosón nemcsak hogy élvezet, de izgalom is végigcsúszni.

5.Le a ruhát, hogy egy termálfürdőben elővillantsd a Christmas bodyt! A lehetőségek tárháza szinte végtelen: a Lukács fürdőben, a Dandárban és a Rudasban is lehetőségetek van az önazonosság jegyében egy kis karácsonytestet villantani.   

6.Keresd meg a város legmelegebb pontját télen: irány a Pálmaház! Tökéletes választás, ha nincs pénzed Maldív-szigetekre vagy Mauritiusra, de mégis egzotikus hangulatra vágysz, és el szeretnél menekülni a fagyos télből.

7.Tölts el egy kellemes, kutyasétáltatós délutánt a Normafán – kutya nélkül is kötelező! Sétálj, beszélgess, forraltborozz, forrócsokizz a domboldalon sötétedésig!

8.Készítsd el otthon életed első grogját! Ez a meleg, rumos ital, vagyis a grog már sok országban szinte elengedhetetlen kelléke a télnek. Rengetegféle módon elkészíthető, és elárulok egy titkot: a családi mozizásokba észrevétlen csempész bele egy kis pezsgést. (Én mindezt csúnya rénszarvasos pulcsiban tettem meg, ráadásul kajakóma után, csak hogy halmozzam az élvezeteket.)

9. Nem sopánkodni, mert későn sötétedik! Bizony, ezt is ki lehet élvezni.

 

További cikkek: