Ezért számítanak kiváló munkaerőnek (de akár vezetőnek is) az introvertáltak

Barack Obama, Mark Zuckerberg, Bill Gates, Albert Einstein, Steven Spielberg, Angela Merkel, J.K. Rowling. Mi a közös bennük? Egy biztos: nem a szakterületük. Világhírnevükön kívül egyébként az, hogy mindannyian a visszahúzódóbb, csendesebb, magába forduló kategóriát testesítik meg – ennek ellenére az említett nevek közül mégis számos vezető kerül ki.

Van, ahol előny és van, ahol hátrány

Az introvertáltság valamiért munkahelyi tabu lett: a vezetők körében fel sem merül, az állásinterjúkon, kiválasztási folyamatok során pedig az extrovertáltakat részesítik előnyben. Míg Finnországban és Japánban szinte elismeréssel tekintenek az introverzióra, addig Brazíliában, Dél-Afrikában vagy Németországban inkább az extrovertált személyiséget fogadja el a társadalom. Magyarországon is hasonló a helyzet: olyannyira erős az extrovertált attitűdök preferenciája – kiváltképp a munka világában –, hogy az introvertáltaknak szinte természetüket elnyomva kell extrovertáltként viselkedniük. 

Nem kellene, hogy hátrány legyen

Ha az introverzió vagy az extroverzió fogalmáról beszélünk, akkor valójában a személyiség irányultságának egy-egy tényezőjét vizsgáljuk. Ez az irányultság azonban önmagában semmit sem mond az alkalmasság kérdéséről: attól még, hogy valaki visszahúzódóbb karakter, remekül tudja alkalmazni a szervezeti normákat, be tud illeszkedni a környezetbe.

Nem az a lényegi kérdés, hogy introvertált vagy extrovertált-e az ember, hanem az, hogy introvertált, extrovertált létére egészséges-e a lelki állapota, személye: ahogy egy introvertált ember nem félénk, nem is embergyűlölő, úgy egy extrovertált ember sem önmutogató.

A csend ereje

Az introvertált személyek rengeteg olyan tulajdonsággal rendelkeznek,  amelyek a példás munkavállalót, vezetőt is megtestesíthetik. A visszahúzódóbb személyek csendje mögött kreatív személyiség és magas szintű gondolatiság áll. Igaz, ritkán szólalnak meg, ám mondanivalójuk annál értékesebb. Ők azok, akik tökéletes megfigyelők, kiváló elemzők és remek hallgatók.

Innovatívak és kreatívak

A legkreatívabb emberek többsége introvertáltak voltak. Kreativitásukhoz egyedüllétre, ingerszegény környezetre és időre volt szükségük: emlékezzünk csak Van Gogh napraforgóira vagy Einstein relativitáselméletére. Hiába: igazi, világot elfejtős belemélyülés nélkül nincsen valódi haladás – még napjainkban sem.

Ideális esetben remek vezetői képességekkel is rendelkezhetnek

Az introvertált emberek nagy többségének egyébként eszük ágában sincs vezetői pozícióra törni, mégis számos olyan tulajdonságnak állnak a birtokában, amelyek akár vezetői székbe is juttathatná/juttathatja őket. Egy jó vezetés alapköve ugyanis az, hogy hogyan bánunk a beosztottainkkal, hogy mit is vagyunk képesek kiváltani belőlük.

A befelé forduló, háttérből, csendben irányító vezetőknek 5 nagyon fontos tulajdonsága van. Először is: előbb gondolkodnak, csak aztán beszélnek. Másodszor: a problémákat mélyebben akarják megérteni. Harmadszor: nyugalmat árasztanak, krízishelyzetekben nyugodtan lehet hozzájuk fordulni egy-két józan, átgondolt szóért. Negyedszer: nem titkolják, hogy olykor bizony szükségük van 20-30 perces elvonulásra. És végül: inkább írásban fejezik ki magukat, mintsem szóban. Nem lesznek felesleges, órákba nyúló megbeszélések.

Érdemes egyébként végignézni a következő neveket: Albert Einstein, Abraham Lincoln, Charles Darwin, Gandhi, Steven Spielberg, Mark Zuckerberg, Barack Obama. Ők egytől egyig introvertált vezetők.

Százötven százalékos fókuszra képesek

Az introvertáltak azért is végzik hatékonyan munkájukat, mert saját kis világukban száz százalékos lézerfókusszal tudnak alkotni és dolgozni. Kiszűrik a külső, zavaró tényezőket, és képesek akár hosszú-hosszú órákig összpontosítani egy adott feladatra. A külvilágból szerzett benyomásokat hosszabb ingerületi pályákon dolgozzák fel: ekkor a kapott információk olyan idegpályákon haladnak át, amik a hosszú távú memóriával és tervezéssel állnak kapcsolatban.

Nyugodtak

Az introvertáltak természetükből adódóan inkább kimaradnak a konfliktusokból: a feszültség fokozása és a végeláthatatlan viták helyett inkább a megoldáson kezdenek el dolgozni. Rendkívül jó megfigyelők, ezért lényeglátásukkal tárgyilagosan tudják kezelni a helyzetet és képesek higgadt, alaposan átgondolt döntéseket hozni.

Nem akarnak sztárok lenni

Persze, az introvertált kollégák is örülnek az elismerésnek, azonban biztos, hogy nem fogják azon törni magukat, hogy a sztárok legyenek. Hétszentség, hogy nem másokat elnyomva akarnak majd érvényesülni.

Támogatják, kiegészítik az extrovertáltakat

Az extrovertált emberek számos területen remekelhetnek – például kiváló értékesítők, marketingesek lehetnek -, azonban még az extrovertáltaknak is szüksége van egy olyan csapatra, amelynek tagjai megfontoltan haladnak, kiértékelik a folyamatokat, figyelnek az apróbb részletekre. Az introvertáltak ugyanolyan értékes tagjai a csapatnak, és ugyanolyan esélyekkel kellene indulniuk, mint az extrovertáltaknak.

Itt az idő, hogy felismerjük: a csendben is van érték. Nagyon, de nagyon nagy érték.

További cikkek: