Ezért számítanak kiváló munkaerőnek (de akár vezetőnek is) az introvertáltak

Barack Obama, Mark Zuckerberg, Bill Gates, Albert Einstein, Steven Spielberg, Angela Merkel, J.K. Rowling. Mi a közös bennük? Egy biztos, nem a szakterületük. Világhírnevükön kívül egyébként az, hogy mindannyian a visszahúzódóbb, csendesebb, magába forduló kategóriát testesítik meg – ennek ellenére az említett nevek közül mégis számos vezető kerül ki. Az introvertáltság valamiért munkahelyi tabu lett: a vezetők körében fel sem merül, az állásinterjúkon pedig érezhetően az extrovertáltakat részesítik előnyben. Ideje felismerni, illetve a kiválasztási szakembereknek belátni, hogy a csendben is van érték. Nagyon, de nagyon nagy érték.

Van, ahol előny és van, ahol hátrány

Míg Finnországban és Japánban szinte elismeréssel tekintenek az introverzió megnyilvánulásaira, addig Brazíliában, Dél-Afrikában vagy Németországban inkább az extrovertált személyiséget fogadja el a társadalom. Magyarországon sem más a helyzet: nálunk olyannyira erős az extrovertált attitűdök preferenciája – kiváltképp a munka világában –, hogy az introvertáltaknak szinte saját természetüket elnyomva kell extrovertáltként viselkedniük. Hiszen úgy érzik, a munkaerőpiac konkrétan már akkor lemond róluk, amikor állásinterjúra hívná őket.

Nem kellene, hogy hátrány legyen

Ha az introverzió vagy az extroverzió fogalmáról beszélünk, akkor valójában a személyiség irányultságának egy-egy tényezőjét vizsgáljuk. Ez az irányultság azonban önmagában semmit sem mond az alkalmasság kérdéséről: attól még, hogy valaki markánsan zártabb, visszahúzódóbb karakter, pontosan tudja adaptálni a szervezeti normákat, és be tud illeszkedni a környezetbe empatikus és toleráns személyének segítségével. Nem az a lényegi kérdés tehát, hogy introvertált vagy extrovertált-e az ember, hanem inkább az, hogy introvertált, extrovertált létére egészséges-e a személyisége: ahogy egy introvertált ember nem félénk – de még csak nem is embergyűlölő -, úgy egy extrovertált ember sem önmutogató.

A csend ereje

Tisztában kell lennünk tehát azzal, hogy az introvertált személyek bizony rengeteg olyan tulajdonságnak állnak a birtokában, amelyek a példás munkavállalót, sőt, akár vezetőt is megtestesíthetik. A zártabb, visszahúzódóbb személyeknek rossz a híre, hallgatagságukat hátrányként kezelik, pedig a csend mögött kreatív személyiség és magas szintű gondolatiság bújik meg. Igaz, ritkán szólalnak meg, ám mondanivalójuk annál értékesebb. Ők azok, akik tökéletes megfigyelők, kiváló elemzők és remek hallgatók.

Innovatívak és kreatívak

A legkreatívabb emberek többsége – a művészettől egészen a tudományterületig – bizony introvertáltak voltak. Kreativitásukhoz egyedüllétre, ingerszegény térre és időre volt szükségük: emlékezzünk csak Van Gogh napraforgóira vagy Einstein relativitáselméletére. Hiába: igazi, világot elfejtős belemélyülés nélkül nincsen valódi haladás – még napjainkban sem.

Ideális esetben remek vezetői képességekkel is rendelkezhetnek

Az introvertált emberek nagy többségének egyébként eszük ágában sincs vezetői pozícióra törni, mégis számos olyan tulajdonságnak állnak birtokában, amelyek akár vezetői székbe is juttathatná/juttathatja őket. Egy jó vezetés alapköve ugyanis az, hogy hogyan bánunk a beosztottainkkal, hogy mit is vagyunk képesek kiváltani belőlük. Egy introvertált felettes meghallgatja, odafigyel a beosztottaira, és nem érzi veszélyben pozícióját akkor, ha éppen nem ő beszél egy értekezleten. Igenis, ha kell, átadja a mikrofont: egy ötletekben gazdag, kreatív csapatnak pontosan olyan emberre van szüksége, aki mentorál, fejleszt és felhatalmaz.

A befelé forduló, kissé háttérből, csendben irányító vezetőknek 5 nagyon fontos tulajdonsága van. Először is: előbb gondolkodnak, csak aztán beszélnek. Másodszor: a problémákat mélyebben akarják megérteni. Harmadszor: nyugalmat árasztanak, amolyan filmbéli Yoda-mesterek, krízishelyzetekben nyugodtan lehet hozzájuk fordulni egy-két józan, átgondolt szóért. Negyedszer: nem titkolják, hogy olykor bizony szükségük van 20-30 perces elvonulásra. És végül, az utolsó: inkább írásban fejezik ki magukat, mintsem szóban. Egy introvertált vezetővel az élen bizony nem lesznek felesleges, érdemtelen, órákba nyúló megbeszélések.

Érdemes egyébként végignézni a következő neveket: Albert Einstein, Abraham Lincoln, Charles Darwin, Gandhi, Steven Spielberg, Mark Zuckerberg, Barack Obama. Ők egytől egyig introvertált vezetők.

Odafigyelnek és meghallgatnak

Tény, hogy egy zárkózott ember kevésbé kommunikatívak, azonban érzékenyebb szenzoraikkal folyamatosan figyelik és értékelik az információkat. Nem akarják dominálni a beszélgetést, és véletlenül sem csak azért vesznek részt egy csevejben, hogy önmagukat hallassák, villogtassák, megmutassák. Az introvertáltak értve hallgatnak: nemcsak meghallgatják, de fejlett meg is értik, át is érzik munkatársaik esetlegesen felmerült problémáit vagy dilemmáit.

Százötven százalékos fókuszra képesek

Az introvertáltak azért is végzik hatékonyan munkájukat, mert saját kis világukban száz százalékos lézerfókusszal tudnak alkotni és dolgozni. Ebben a saját kis világban kiszűrik a külső, zavaró tényezőket, és képesek akár hosszú-hosszú órákig összpontosítani egy adott feladatra. A külvilágból szerzett benyomásokat hosszabb ingerületi pályákon dolgozzák fel: ekkor a kapott információk olyan idegpályákon haladnak át, amik a hosszú távú memóriával és tervezéssel állnak kapcsolatban.

Nyugodtak

Az introvertáltak természetükből adódóan inkább kimaradnak a konfliktusokból: a feszültség érdemtelen fokozása és a végeláthatatlan viták helyett inkább diszkréten a megoldáson kezdenek el dolgozni a háttérben. Rendkívül jó megfigyelők, ezért éles lényeglátásukkal tárgyilagosan tudják kezelni a helyzet és képesek higgadtan optimális döntéseket hozni.

Nem akarnak sztárok lenni

Persze, az introvertált kollégák is örülnek az elismerésnek, azonban biztos, hogy nem fogják azon törni magukat, hogy a munkahely sztárjai legyenek. Osztoznak a közös sikerben, és hétszentség, hogy nem másokat elnyomva akarnak majd érvényesülni.

Támogatják, kiegészítik az extrovertáltakat

Az extrovertált emberek számos területen remekelhetnek – például kiváló értékesítők, marketingesek lehetnek -, azonban még az extrovertáltaknak is szüksége van egy olyan csapatra, amelynek tagjai megfontoltan kiértékelik a folyamatokat és figyelnek az apróbb részletekre. Az introvertált személyiséggel rendelkezők ugyanolyan értékes tagjai a csapatnak, és ugyanolyan esélyekkel kellene indulniuk a megpályázott állásokért.

Az intrók igenis használják ki erősségeiket, és ne higgyék azt, hogy a munkaerőpiacon kevesebbek extrovertált társaiknál.

További cikkek: