Fiatalnak lenni tényleg baromi jó!

Az istenit, hát tényleg ezek a csúcséveink! Kicsattanunk az energiától és az életerőtől, nincs szükségünk botra a járáshoz, jajgatni sem jajgatunk annyit, mint az őseink. Őszintén elhisszük, hogy miénk a világ, és tudjátok mit? Így is van!

Ez nem csak a gyerekkorunkból maradt naiv ábrándkép, nem csak önámítás. Ha igazán akarjuk, tényleg minden lehetséges, és akármit elérhetünk. Fiatalok, erősek, motiváltak és derűlátóak vagyunk, és pont ez adja meg a lendületet. Ha rendesen meglovagoljuk ezt a hullámot, egy nagyon szuper paradicsomi szigetre sodorhat minket.

Amikor a nagyszüleink azt mondják, még előttünk az élet, egyáltalán nem hazudnak. Tényleg most jön még csak a java, a nagybetűs lét épphogy csak elkezdődött. Fiatalnak lenni bizony marha jó, a nehezebb napokon se felejtsük el ezt!

Szabadok vagyunk

Huszonévesen válunk először függetlenné. Elköltözünk, és senki nem szól bele, ha két napig nem mosogatunk, vagy ha a zokninkat a földön hagyjuk. Akkor lógunk az óráinkról, amikor akarunk, akkor megyünk a barátainkkal sörözni, amikor a kedvünk úgy tartja. Gyakorlatilag eljött az az életszakasz, amikor már senki sem bírálja felül, hogyan és mivel töltjük az időt, és ez bizony baromi jó érzés.

Akármik lehetünk

Mostanában kell megtalálnunk a nekünk való irányt, és a kutatás roppant izgalmas. Kipróbáljuk magunkat több területen is, egyre több mindenbe lesünk bele, útkeresésünknek pedig senki és semmi sem szab határt. Egyik héten bátran dolgozhatunk pultosként, a másik héten marketing gyakornokként, utána pedig recepciósként, ha épp úgy tartja kedvünk. Belekóstolhatunk a vállalkozó életmódba is, most minden ötletünket megvalósíthatjuk, ha szeretnénk. Álmodhatunk nagyot, és emiatt senki sem fog kinevetni minket, vagy ha mégis, őt úgysem vesszük komolyan, hiszen tudjuk, az álmaink megvalósítására még bőven van időnk.

Élettörténeteket ismerünk meg

Megismerhetünk egy tucatnyi embert. A péntek és szombat éjszakában érdekesebbnél érdekesebb arcokba botolhatunk, az egyetemen a csoporttársaink között igaz barátokra lelhetünk, a munkahelyeinken is szuper emberekkel találkozhatunk. Annyi, de annyi élettörténetet szívunk magunkba, hogy teljesen kitárul előttünk a világ. Rájövünk, mennyire izgalmas az élet, mennyire leírhatatlanul szuper, hogy az itt élő több milliárd ember közül mindenki teljesen egyedi.

Szerelmesek leszünk

Hát van jobb érzés a szerelemnél, a szeretve levésnél? Huszonévesen bátran fejest ugorhatunk a szerelembe, legtöbben szerencsére meg is tesszük. Nem tartunk a következményektől, vakmerők vagyunk és bátrak – és azt a sok-sok eszeveszett élményt pont a merészségünknek köszönhetjük. Rózsaszín ködből rózsaszín ködbe szökkenünk, de miért is lenne ez baj? Ettől érezzük igazán, hogy élünk. Ráeszmélünk, hogy a szívünk nem csak egy szerv, mely vért pumpál, annál sokkal, de sokkal többre képes.

Tele vagyunk elsőkkel

Az „első” pillanatok élménye páratlan izgalmakat tartogat. Huszonévesen annyi új inger vesz minket körül, hogy hirtelen azt sem tudjuk, merre nézzünk. Első csókok, első éjszakák, első diplomák, első munkahelyek, első lakások, első autók, első utazások… A legszebb az egészben, hogy az elsők mutatják meg nekünk, mennyi-mennyi következő jön majd még, mennyi kalandot tartogat még nekünk az élet.

Hosszú sorokon keresztül sorolhatnám még, miért baromi jó fiatalnak lenni, de most inkább megyek, és átélem. Nektek is azt tanácsolom, egy percre se feledjétek: a csúcséveinkben vagyunk, előttünk az élet, mely megannyi lehetőséget és izgalmat tartogat még. Élvezzük, szeressük és maxoljuk ki!

További cikkek: