Filmek, melyek megmutatják, milyen mocsok ijesztő lehet a szerelem

Úgy tartják, azok a dolgok számítanak az életben, amik képesek a mennybe juttatni, ugyanakkor egyszerre a pokolba taszítani is. Na, azt hiszem, azok számára, akik voltak már úgy igazán, őrülten szerelmesek, nem meglepő, ha a szerelmet is ezek közé a dolgok közé soroljuk. Néhány film igencsak életszerűen fejezi ki, mennyire ijesztő is a szerelem, no meg a hatalma.

 

Szerelem

A Szerelem című film tökéletes metaforán alapszik. Szerelmet droghoz hasonlít, miközben egyszerre mutatja be a két függőséget azok létező összes negatív oldalával együtt. A film rengeteg szexjelenetet tartalmaz, sokszor egyszerre nyomasztó, ijesztő, izgató és izgalmas. A filmet végigkísérő ambivalencia hibátlanul reprezentálja a szerelem kettősségét is.

 

P.S. I Love You

Sokunkban fel sem merül, hogy hiába találjuk meg huszonévesen a nagy Ő-t és hiába házasodunk meg, akár még fiatalon el is veszíthetjük őt. Tragédiák akárhol, akárkire lesújthatnak, nem válogatnak életkorok között. A P.S. I Love You-ban Holly a 30. születésnapja előtt veszíti el férjét, majd hosszú utazásra indul a lelke körül, hogy erőt gyűjtsön az újrakezdéshez.

 

Kék Valentin

A kihűlő szerelmek is roppantó ijesztőek lehetnek, főleg, ha olyan forrón indultak, mint Cindy és Dean románca. Hogyan juthat el egy fülig szerelmes pár olyan mélységekig, ahol totálisan érzéketlenné és tiszteletlenné válnak?

 

A legszebb dolog

A legszebb dolog lesz egyben a legcsúnyább is? A gyerekvállalás a legtüzesebb szerelmeket is képes csettintésre átalakítani, nincs ez másként Barbara és Nicolas történetében sem. A szerelmek kihűléséről, elmúlásáról ez a film is sokat elárul, valóban ijesztő, hogyan alakulhatnak át az érzések egyik hónapról a másikra.

 

Szerelmünk lapjai

Most ünnepelte 15. évfordulóját a Szerelmünk lapjai című film, melyet bizonyára mindannyian jól ismerünk. Néha ijesztő lépéseket kell megtennünk a szerelem érdekében, szembe kell mennünk a körülöttünk levők akaratával és vállalnunk kell azt a rengeteg vitát és küzdést, ami vár ránk. Előre ugyan nem tudhatjuk – és pont ez benne az ijesztő –, de szerencsére vannak olyan szerelmek, amelyek minden izzadságot megérnek.

 

Két lépés távolság

A Két lépés távolság tökéletesen bemutatja, milyen az, amikor a szerelemért a saját egészségünket is hajlandóak vagyunk kockáztatni. Veszélyérzetünk szinte teljes egészében a kukába kerül, már azzal sem törődünk, élünk-e vagy halunk. Amennyire szép a “veled még meghalni is szívesen halnék meg” mentalitás, legalább annyira rémisztő is.  

 

Egy makulátlan elme örök ragyogása

Engem ez a film a végzet kapcsán megfogalmazott üzenet miatt ijeszt meg. Vajon tényleg vannak olyan szerelmek, melyek nem futhatnak el a végzetük elől, legyen akármilyen kacifántos, esetleg mérgező is az a kapcsolat olykor?

 

Csillag születik

Teljesen mindegy, mennyire erős egy szerelem, nem garantált, hogy képes kirántani valakit a depresszióból. Minden egyén küszködhet olyan problémákkal, amelyekből képtelen menekülni. Lehet, hogy hiába teszünk meg mindent a másikért, még az sem lesz elég?

További cikkek: