Fogadalmak az új szemeszterre

Az egyetemisták és főiskolások élete egy sajátos naptárat követ. Mi nem csak egy évben egyszer, január 1.-jén teszünk újévi fogadalmakat, hanem az új szemeszterek kezdetén, egy évben kétszer is. Most ismét kezdetét veszi egy új félév, így ideje újra megpróbálkoznunk az apró célok kitűzésével. Sőt, ezúttal talán megpróbálhatjuk betartani is őket – vagy legalább egy részüket.

Fogadjuk meg, hogy okosabban menedzseljük az időnket!

Kevés olyan egyetemistát ismerek, aki ne küszködne az időbeosztással. Sokunk feje felett úgy száll el egy szemeszter, hogy szinte észre sem vesszük. A felgyülemlett feladatokra csak a félév végén kapjuk fel a fejünket, amikor sok minden elvégzéséhez már késő is. Sokat segíthetünk magunknak, ha ezúttal tényleg megpróbáljuk okosabban beosztani az időnket. Írjunk listákat a teendőinkről, szabjunk magunknak határidőket és keressünk időmenedzsmentet segítő alkalmazásokat! 

Fogadjuk meg, hogy élvezni fogjuk!

Egyetemre járni nem mindig csak móka és kacagás – sokan nagyon jól tudjuk ezt. Mégis, a sok stressz, frusztráció és álmatlan éjszaka mellett fontos lenne, hogy élvezni is tudjuk életünk ezen időszakát. Ebben a félévben próbáljunk meg tudatosan odafigyelni rá, hogy a sok negatív mellé pozitívat is sűrítsünk! Keressük a szépet, keressük a jót és igyekezzünk kevésbé stresszesen viszonyulni a kihívásokhoz! A derűs mentalitás sokat segíthet, hogy egy újabb félévet vészeljünk át sikeresen.

Fogadjuk meg, hogy kihozzuk belőle a maximumot!

A felsőoktatás nem csupán szemináriumokból és vizsgákból áll. Tömérdeknyi diákszervezet, diákkör és sportegyesület várja, hogy csatlakozzunk hozzájuk. Egyetemi bulikból, egyetemi napokból is akad szép számmal, ha nyitva tartjuk a szemünket, biztosan találunk ínyünkre valót. A felsőoktatásnak a szocializációról, a kapcsolatépítésről és a tapasztalatszerzésről is szólnia kell a tanulás mellett. Fogadjuk meg, hogy ebben a szemeszterben jobban kimaxoljuk az intézmények nyújtotta lehetőségeket!

Fogadjuk meg, hogy idén bejárunk az előadásokra!

Ó, igen! A mindig visszatérő fogadalom. Rengetegen szerzünk úgy diplomát, hogy valódi tudást csak nagyon keveset halmozunk fel mellé. Papírt szerezni egyszerű, valóban elsajátítani a tudásanyagot viszont korántsem az. Az előadások nem csak ahhoz járulhatnak hozzá, hogy könnyebben vizsgázzunk le a szemeszter végén, de ahhoz is, hogy jobb szakemberekké váljunk. Megéri megfogadni, hogy ebben a félévben már több órán is részt veszünk.

Fogadjuk meg, hogy odafigyelünk az egészségünkre!

Az egyetemi évek alatt rengetegen búcsút intünk a rendszeres, egészséges táplálkozásnak és a sportnak. Rosszabbat nem is tehetnénk! Csak vedeljük a duplapresszókat, halmozzuk a McDonaldsos blokkokat és buliról bulira járunk, mialatt a komplett egészséges életmódot a kukába vágjuk. Tudatos étkezéssel, rendszeressel testmozgással és napi legalább 8 órás alvással nemhogy jobban éreznénk magunkat, de az egyetem által elénk gördített akadályokat is könnyebben vennénk. Fogadjuk meg, hogy idén prioritássá tesszük az egészségünket is!

Mit fogadjunk még meg? 

További cikkek: