Ha csak 15 perced van: 6 elgondolkodtató kisfilm

Imádom a rövidfilmeket, mert az alkotók nem görgetik a sztorit 100-120 percen át, ezért nincs idő az ellaposodásra. Itt van 6 darab 15 percnél rövidebb kisfilm: mind megfogott, bevonzott, ráaásul a végkifejlet után sem engedett el. Elmélkedjetek rajta kedvetekre.

Coda!

Alan Holly animációs rövidfilmjében egy részeg tesz különös utazást, miközben megérinti a halál. Az alig kilenc perces mű egy végzetes balesetet szenvedő emberről szól, aki a halál utáni pillanatokban csak egy dolgot kér a Haláltól: még egy kis időt.

Újratervezés

Tóth Barnabás 10 perces alkotása megjárta a Montreáli Filmfesztivált is, besöpört egy rakás díjat. Nemesen egyszerű, mégis minden benne van, ami egy házaspár mindennapi életét uralja: szeretet, kitartás, civódás és elengedés.

Messenger

Figyelem, ez a film nem a Messengerezésről szól! A film beszéd nélkül kommunikál, különböző csatornákon mimika, gesztusok, Messenger szövegbuborékok próbálja üzenetét elmondani. A történet főhősnője, Niki, az interneten keresztül megismerkedik egy sráccal, ám ahogy egyre beljebb haladunk a történetben, a lány új oldaláról ismeri meg önmagát. Egyébként készült a filmhez egy magyarázó 8-10 perces werkfilm is, amit itt érhettek el. Bevallom, nekem szükségem volt rá.

Fal

Laci egy 16 éves cigányfiú, aki alkalmi munkákból él. Egy nap egy építkezésen kell részt vennie, ahol egy falat kell megépítenie. A nap végén Laci befejezi a munkát, és lehetősége nyílik arra, hogy pillantást vessen a fal túloldalára. Ez értelmet ad az egész filmnek, csak hagyjuk szárnyalni a képzeletünket.

Ebédszünet

Furcsa és izgalmas, hogy mit osztunk meg azokkal az emberekkel, akiket nem feltétlenül nevezünk a barátainknak, de ugyanazt a levegőt szívjuk a hét 5×8 órájában. Többek között ennek a furcsa élménynek, az ehhez hasonló beszélgetések sekélyességét és időnkénti mélységét mutatja be az Ebédszünet.

Sorsfordító

Ami egy mozgássérült ember számára a kerekesszék, egy vak ember számára a bot, az egy autistának az elfogadás, az empátia és a nyitottság. A Sorsfordító egy 11 perces érzékenyítő kisfilm az akadálymentes társadalomért. A Sorsfordító egy autista és egy mozgássérült kisfiú fiktív történetét meséli el.

További cikkek: