Hírességekről szóló dokumentumfilmek, melyek megmutatják a csillogás mögötti részleteket

Fények, csillogás, paparazzik: a háttérben ezeket megfeszült munka, állandó hajtás, gyakran mentális betegségek és a külvilág elől gondosan eltitkolt részletek tompítják. Íme, 9 híresség, és a róluk szóló 9 dokumentumfilm.

Robin Williams – Egy komikus portréja

Robin Williams öt évvel ezelőtti halála megrázta az egész világot, és sokunkat ébresztett rá arra, hogy a viccek, poénok mögött bizony könnyen megbújhat a szorongás és a depresszió is. Az életéről készült megdöbbentő dokumentumfilmben időrendben ismerhetjük meg a színész pályafutását.

Michael Jackson – Neverland elhagyása

A Neverland elhagyásában Michael Jackson két közeli barátja mesélik el élményeiket, amiket még kisfiúkként éltek át barátjuk mellett. A kétszer kétórás filmet végignézve akarva-akaratlan is megállapítjuk: attól még, hogy szeretünk és elismerünk valakit, még lehet rossz ember.

George W. Bush – Fahrenheit 9/11

Michael Moore a Fahrenheit 9/11-ben mutatja be George W. Bush felemelkedését, hogy miként vált bukott üzletemberből a világ vezető nagyhatalmának fejévé. Véletlenszerű felemelkedésről van szó? A 2000-es amerikai választások, a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás és az Egyesült Államok iraki háborúja is fontos szerepet kap a dokumentumfilmben.

Diana – Saját szavaimmal

1991-ben Diana egyik közeli barátja interjúsorozatot vett fel a hercegnével a londoni Kensington Palotában. Akkor még senki sem tudta, de magánélete romokban hevert: őszintén vallott érzelmeiről, legbelső gondolatairól, házasságának zátonyra futásáról.

Én vagyok Heath Ledger

A dokumentumfilmben Heath Ledger családja, barátai és kollégái osztották meg emlékeiket a fiatalon elhunyt színészről. Soha nem látott videók és saját felvételek kerültek megosztásra, amelyekből megismerhetjük karrierjét, legnagyobb filmszerepeit, videózási szenvedélyét, de életének sötétebb oldalát is.

Marilyn Monroe titkos élete

Az életrajzi drámában a fiatal Marilyn Monroe küzdelmes, magányos és szeretethiányos életét ismerhetjük meg. Az ambiciózus lány nemcsak kora egyik legsikeresebb színésznőjévé, de valóságos szimbólummá nőtte ki magát problémás élete, mentális betegsége azonban egész életét megnehezítette.

Insied Bill’s Brain: Decoding Bill Gates

Bill Gates személyét és törekvéseit bemutató háromrészes dokumentumfilmet készített a Netflix, melyben nem élettörténetére fókuszálnak, hanem arra, hogy bemutassák, lemondását követően hogyan próbálja meg intellektusát és lelkesedését a világ összetett problémáinak megoldására fordítani.

Amy: Az Amy Winehouse-sztori

Az Amy Az Amy Winehouse-sztori című életrajzi dokumentumfilm a fiatalon elhunyt énekesnő sikerének kulcsát igyekszik bemutatni. A film narrátorai családtagok, barátok, ismerősök, zenésztársak köreiből kerültek ki.

Gaga: Five Foot Two

2017. szeptember 22-én jött ki a Netflixen a Lady Gagáról szóló dokumentumfilm Chris Moukarbel rendezésében: állítása szerint nem volt nehéz dolga, ugyanis az énekesnő tudomást sem vett a kamerákról.

További cikkek: