Így táblázhatod be utazásokkal az egész évedet

Kevesen vannak, akik kicsit sem vágynak arra, hogy körbeutazzák a világot. Többségünk imádná, ha reptérről reptérre, szigetről szigetre kellene vándorolnia, miközben egyre több és több kultúrát és élményt szívhatna magába.

Mi tart vissza?

Sokunk számára az utazgatás csak egy merész álom, örülünk, ha évi egy kiruccanást megengedhetünk magunknak a Balaton partjára. Első sorban a pénz a visszahúzó erő, de szerepel még a listán a szabadságok korlátozottsága és az utazó társak hiánya is. Most adok pár tippet, amik segíthetnek, hogy az utazás az életed részévé váljon.

Kövesd a megfelelő utazós oldalakat!

Egyre többen foglalkoznak repülőjegy figyeléssel, olcsó ajánlatok szemlézésével. Szerencsére nem tartják meg maguknak önző módon a jó tippeket, szívesen megosztják azokat másokkal is. Kövesd például a Secret Flying, az Utazómajom és az Airfair Watchdog nevű oldalakat, így első kézből értesülhetsz a jó ajánlatokról!

Ne te szabd meg az időpontot!

Ha szeretnéd, hogy az év minden időszakára jusson egy utazás, akkor ne félj jó előre bevásárolni a repülőjegyeket! Merj hosszú távra tervezni! Ha az Utazómajom januárban például szeptemberre kínál olcsó repülőjegyet valahová, ahová szívesen ellátogatnál, akkor ne félj megvenni azt már januárban. Nem az utazás előtt tíz nappal kell eldönteni, hogy alkalmas-e az idő a kiruccanásra, mert akkor már biztosan nem találsz jó ajánlatokat. És hidd el, ha januárban foglalsz szeptemberre, mindent úgy alakítasz majd, hogy szeptemberben valóban el is tudj menni vakációzni. 

Ne te szabd meg a helyszínt!

Ugyanezen az elven kiindulva ne korlátozd be azt sem, hogy hova utazol. Hiába vágysz te Thaiföldre, ha szeptemberben New Yorkba szóló olcsó repülőjegyet kínálnak a portálok, akkor most New Yorkba menj! Hidd el, lesz majd alkalom, amikor Bangkok lesz leárazva vagy elárazva! Mindig oda kell menni, ahová épp olcsó, akkor, amikor épp megfizethető!

Olvasgass a repülőjegy-vadászat rejtelmeiről!

Korábban már írtunk nektek az olcsó repülőjegy megszerzésének feltételeiről, de egy kevésbé ismert repjegyvadász trükköt is ismertettünk veletek. A Google a barátunk, használjuk előszeretettel, hiszen rengeteg hasznos tippet adhat nekünk! Lehetséges olcsón utazni, egyszerűen csak el kell sajátítanunk az utazásszervezés csínját-bínját.

Ne vesztegess el egy hosszú hétvégét sem!

Ha a szabadnapjaid száma igencsak korlátozott, minden hétközi ünnepnapot és hosszú hétvégét ki kell használnod. Ismételten ne félj januárban lefoglalni az augusztus 20. környékére szóló utazást, ha csak augusztus elején kezdesz el szervezkedni, már egészen biztos, hogy rosszul jár a pénztárcád, sőt, lehet, hogy az utolsó pillanatban úgy döntesz, inkább otthon maradsz és ezredjére is megnézed a méregdrága tűzijátékot.

Merj egyedül neki vágni!

Az egyedüli utazás nem annyira rémisztő, mint amilyennek elsőre hangozhat. Ha hostelekben szállsz meg, pillanatok alatt utazó társakra lelsz a helyszínen, de a Vandorboy útitárs kereső című nyilvános Facebook csoportban is találhatsz olyanokat, akikkel együtt vághatsz neki az ismeretlennek. Annak is van előnye, ha egymagad indulsz el, így nincs kivel összeveszni, nincs kihez alkalmazkodni. Mindent úgy intézhetsz, ahogyan neked jól esik, így garantált, hogy ínyedre való utazást hozol össze.

További cikkek: