Influencer balesetek – Egy veszélyes és felelőtlen szakma?

Manapság a fiatalok körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendő „szakma” az influencerség. A közösségi médiára kiteregetett életek és a 0-24-es szelfikészítés azonban komolyabb veszélyeket szül, mint gondolnánk. Következzenek most az elmúlt évek legnagyobb influencer balesetei, melyek talán lebeszélnek majd arról, hogy te is csatlakozz az új hullámhoz.

Veszélyes vízeséses képek

2018 nyarán a Shannon vízesésnél veszítette életét Megan Scraper, avagy ismertebb influencer nevén „Mindy the lion”. Extravagáns utazásokat népszerűsített Instagram oldalán, melynek több mint 131 ezer követője volt. A profil egyébként a mai napig él, a képekről sugárzik, hogy a fiatal lány imádta a kalandokat. Sajnos a halálát is egy extrém kaland okozta. Két másik vlogger társával a Shannon vízesésnél forgattak, amikor Scraper megcsúszott és elragadta az erős sodrás. A két vlogger a lány megmentésére indult, végül azonban mindannyian a mélybe, közel 30 métert zuhantak.

Kibírhatatlan rivaldafény

Tavaly ősszel a Mayan Queen IV luxus jachton találták holtan az alig 20 éves ausztrál influencert, Sinead MyNamarát. A lányt nem baleset érte, saját magát akasztotta fel a hajókötelekkel. Közel 30 ezres követőtáborral rendelkezett lány, és gyakran posztolt félpucér képeket a nyaralásairól. A gyorsan jött népszerűség, a rivaldafény és nyilvánosság hamar tönkretették az életét.

Mélybe zuhanó szelfi

Az influencerek, ha a végtelenségig nem is, de a csúcsra mindenképpen hajlandóak elmenni egy „csúcs” szelfiért. Egyre népszerűbbek a sziklafalak peremén készített képek, pont egy ilyen okozta Vishnu and Meenakshi Moorthy, indiai utazó bloggerek halálát is, akik a Yosemite szikláról zuhantak a mélybe, miközben próbáltak ellőni a tökéletes fotót. Megér egy fotót az egész életünk? Kötve hiszem.

A „Bikini Hiker” halálra fagyott

A sokak által ismert „Bikini Hiker” a Yushan Nemzeti Parkban fagyott hallra, miután egy szurdokba esett. A zuhanás okozta sérüléseket túlélte, de képtelen volt kimászni a szakadékból. A lány bikiniben pózolt különböző hegycsúcsokon, erre építette fel influencer image-ét is. 4 év alatt több mint 100 csúcsot hódított meg és közel 20 ezer követőt gyűjtött össze.

Mérgező rovarok

Nyáron veszítette életét Sun, az a kínai vlogger, aki mérgező rovarokat fogyasztott. Mivel óriási az influencerek piaca, mindig valami újra, valami megdöbbentőre van szükség, hogy kitűnhessenek a tömegből. A 35 éves kínai srác egyébként több mint tizenötezer nézőt gyűjtött össze a mutatványához. 

Halálos együttműködés

Bianca Devins az Instagramon ismerkedett össze Brandon Clarkkal, aki az egyik randevújukon leszúrta őt. Clark a történtek után fotókat készített a lány testéről, melyeket azonnal posztolt is, majd saját magát is nyakon szúrta. A férfit az orvosoknak sikerült megmenteniük, a lány azonban életét vesztette. Cudar hely ez az influencer világ, nem gondoljátok?

További cikkek: