Karrier vagy család?

Vajon tudni fogjuk-e valaha, hogy a karrier, a család és a munka tekintetében helyes döntést hoztunk-e? Mint oly sokan, Noémi is kereste rá a választ egészen addig, míg az élet választásra nem kényszerítette. Úgy döntött, hogy megosztja jogos aggodalmakkal megspékelt történetét, és bemutat egy mindennapi példát a „karrier vagy család?” örök kérdéskörére. Módos Noémi gondolatmenete következik.

Szerencsés vagyok, hiszen számomra mindig is a munkám volt az egyik legszebb és legjobb dolog az életemben: belföldi és nemzetközi sofőrként dolgoztam. Nőként ez persze nem volt mindig egyszerű. Megesett, hogy akadályokba ütköztem, de véleményem szerint nincs olyan hely, ahol ne adódnának nehézségek. Mindig mosolyogtam a meglepődött arcok láttán, amikor női sofőrként szálltam ki a hatalmas autóból, és amikor rájöttek, hogy nem az a kis butuska vagyok, akinek első látásra hittek. Persze nem csak ezt szerettem a munkámban. Ott volt az a bizsergető szabadságérzet, és annak a lehetősége, hogy bejárhattam az egész világot. Olyan helyekre jutottam el, amelyekről a legtöbb ember álmodni sem mer. Szó se róla: rengeteg leírhatatlan emlék és élmény köthető szeretett hivatásomhoz; újabb és újabb mérföldköveket tűztem ki magam elé. Például azt, hogy kamiont vezethessek. Igen ám, de jelenleg fogalmam sincs, hogy fogok-e még valaha, országokat átszelve kamiont vezetni.

Egy teljesen új élet vár rám

A kamiont valaki, valamiért nem akarta, viszont az élet egy másik csodával ajándékozott meg. Egy olyan csodával, amelyet már 23. hete hordok a szívem alatt. De most őszinte leszek: nem így terveztem az életemet. Sosem tudtam elképzelni magamról, hogy édesanya legyek. Amikor kiderült, hogy várandós vagyok, megrémültem. A világjárás és a munkám volt a mindenem, és bevallom, még most is szörnyen félek. Annyi, de annyi kérdés kavarog bennem: vajon milyen lesz szülőnek lenni? Egyáltalán jó anya leszek? Dobjam el egy időre azt a munkát – pontosabban azt a hivatást – amit az életemnek hittem, vagy válasszam azt a csodát, amit az élettől kaptam?

A döntést meghoztam

Sokat gondolkodtam. A munkába vissza lehet térni, ezt az apró kis életet viszont nem lehet visszahozni. Ha választani kell egy ilyen ajándék és szeretett munkám között, akkor az elsőt választom.

Bármennyire felfoghatatlan és hihetetlen még számomra is az egész, nem bánom, hogy így döntöttem.

 

További cikkek: