Kövesd ki, töröld le! – Így alakíthatod át a közösségi média felületeidet

A közösségi média uralmáról már sokat írtunk, savaztuk, ahol csak tudtuk, pedig megfelelő módon használva nagyon hasznos is lehet. Legújabb cikkünkben azoknak segítünk, akiknek a hátuk is borsódzik a buta online jelenléttől, illetve azoknak, akik szeretnék átalakítani a közösségi médiával ápolt viszonyukat.

Tarts nagytakarítást az ismerőseid között!

Könnyen lehet, hogy a Facebook- és Instagram üzenőfalad azért irritál ennyire, mert számodra teljesen ismeretlen emberek hülyeségeit kell olvasgatnod. Nem lehet, hogy ideje volna tisztogatást tartani az ismerőseid között? Tizenévesen még mindenkit bejelöltünk, mindenkit visszajelöltünk, de érett fejjel már nem biztos, hogy arra vágyunk, hogy egy tucat idegennel legyünk körülvéve. Megéri rászánni egy-két órát a nagytakarításra, utána végre kicsit fellélegezhetünk.

Ne hidd el, amit látsz!

Elengedhetetlenül fontos, hogy tudd, nem minden igaz, ami szembejön veled a közösségi médián. A csilivili életek, a luxus és a pompa hajlamosak lerombolni az „egyszerű” ember önbizalmát, pedig gyakorlatilag minden poszt csupán egy marha nagy kamu. Hidd el, a hollywoodi párok is veszekednek és a modellek szeme is karikás smink nélkül! Ne hagyd, hogy a média parasztvakítson, ne hagyd neki, hogy pusztítsa az önbecsülésedet!

Kövesd ki a celebeket!

A legegyszerűbb, ha rögtön ki is követed a kamuéleteket. Most őszintén: a saját jövődet szeretnéd építeni, vagy mások fényűző világára akarod csorgatni a nyáladat? Elég a népbutító influencerekből, akik csak a drága idődet rabolják! Órákat töltesz a képeik és az Insta-sztorijaik nézegetésével, de belegondoltál már, mennyi mindenre hasznosíthatnád az ő követésükkel töltött időt? Gyerünk, ideje kikövetni a Kasza családot és Istenes Bencét, ideje végre a saját életeddel foglalkozni!

Kövess be hasznos oldalakat!

Nem kell rögtön ujjmutogatva fintorogni, ha meghalljuk a közösségi média szót. Rengeteg haszna is van, csak sokan képtelenek kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket, így inkább megragadnak a felületes szinteken. Ha átestél az ismerőseid tisztogatásán, bekövethetsz olyanokat, akik hozzátehetnek az életedhez, a karrieredhez. Ha például fotósnak készülsz, kövesd fotósok Insta-profiljait! A Facebookon hírportálokat és számodra fontos szakmai lapokat kövess, ne csak a vicces mémeket közzétevő oldalakat! A közösségi média jót tehet veled, ha hagyod neki.

Alakítsd át a saját megjelenésedet!

Szükséged van az ételfotóidra? Szükséged van arra, hogy mindig mindenki tudja, merre jársz és mit csinálsz? Nem akarsz végre privát szférát és titkokat? Persze, ha nem, az is érthető, de akkor ez a cikk most nem is neked szól és eddig csak az idődet raboltam. Fontos, hogy törődjünk a saját jelenlétünkkel, fontos, hogy tisztában legyünk vele, hogy amiket megosztunk a világhálón, azok nagyban befolyásolják mások rólunk alkotott véleményét. Mind az idegenek, mind a barátaink, mind a családtagjaink, sőt, még a munkáltatóink is ítélkeznek a profiljaink alapján. Figyelj oda rá, hogy milyen minőséget mutatsz magadból!

Tehát nem a közösségi média a mumus, hanem sokkal inkább azok, akik nem a megfelelő módon használják azt. Alakítsd át a jelenlétedet, és végre megláthatod a digitális közösség jó oldalát!

További cikkek: