Le-, Meg-, Belebetegedtél? Így üzen Neked a tested

Gyerekként folyamatosan asztmával küzdöttem, így ahogy visszatekintek, lelki szemeim előtt megannyi kép a soroksári tüdőgondozóban játszódik le. 3 éves koromban kivették az orrmandulámat. Folyamatosan krákogtam, köhécseltem, fújtam az orrom, szüleim legnagyobb bánatára. Az pedig hagyján, hogy ha nincs az iskolám jóindulata, bizonyosan újra kellett volna járnom a második osztályt, oly annyira kimaxoltam a hiányzásaimat. Önfejlődési utam rengeteg válasszal bírt azzal kapcsolatban, hogy megértsem, miért voltam ennyiszer beteg és, hogy ehhez képest miért van az, hogy már csak szökőévente dönt le a lábamról bárminemű megfázás. Tarts velem, kedves Olvasó, ha van benned spirituális fogékonyság e témára, vagy csak szeretnéd tisztán látni tested, szellemed kapcsolatát.

Amikor a belső igényem megfogant

Közel 10 évet ugrunk vissza az időben, amikor egy szerelmi csalódást követően összetört szívem és szellemen úgy reagált az átélt fájdalomra, hogy úgy gondolta: kéthét mononukleózis tökéletes lesz e szenvedő léleknek a lelki gyógyulásra. Igen, egyik napról a másikra ledöntött a betegség és úgy gondoltam, hogy nem elég a magam baja, még két hétre a négy fal közé leszek zárva magammal és a gondolataimmal. Ekkor tájt egy beszélgetés hatására kezdtem el önfejlesztő köteteket bújni és e segítőm hatására akartam megérteni, hogy valóban értelmezhető-e és felfogható-e számomra az a felvetés, hogy: a lelki bajokról a test üzen. Érdekes felismerés volt ez, azonban az elmúlt évek és ismereteim is igazolnak, hogy ez teljes mértékben igaz. Louis L. Hay erről kimerítően ír Éld az életed! című könyvében, részletezve, hogy testi reakcióink milyen lelki kihívásra vezethetők vissza.

Ez túl spirituális, vagy akkor most én gyógyító vagyok?

Önmagad gyógyítója feltétlen lehetsz. Ha azonban ellenállás dolgozik benned, akkor még fejlődnöd kell, hogy megértsd ezeket a folyamatokat. A négy falra régen átokként tekintettem, ma azonban fognék egy füzetet és elkezdeném minden nyomasztó gondolatomat kiírni. Nem azt kívánom kommunikálni, hogy a hagyományos immunerősítő eljárásokat dobd el, mert igenis a pihenés, egy klassz mézes gyömbéres tea, forró kád víz tölt ehhez, azonban kiegészíteném azzal, hogy megkérdezed magadtól:

Mi a baj? Van valami, ami nyomaszt és nem beszéltem ki magamból? Belső hangom tárd fel, hogy értsem meg a probléma forrását!

Ezek az én tapasztalásaim

Sok időbe telt, amíg teljesen összeállt a kép. Illetve teljesnek hitt képem, hiszen bizonyosan van mit tanulnom magamról e témakörben. Ha az első bekezdésben olvasott egészségügyi kihívásokat sorra vesszük, akkor látható, hogy főként a torkommal kapcsolatban voltak nehézségeim. Itt a torok csakrával kapcsolatos ismereteimet kellett megértenem, azaz, hogy amíg elfojtok magam gondolatokat, érzéseket, addig az mind torokfájdalmakon keresztül tör felszínre. Gyermekkori énem személyisége is teljesen ezzel állítható párhuzamba: visszahúzódó, szótlan, mulya kislány voltam, aki nem nyitott osztálytársai felé és akit pszichológushoz akartak küldeni, amiért nem nyit társai felé.

Egy másik meghatározó betegségem az asztma volt, mely az anya-gyermek kapcsolat megértését igényeli. Az asztmás az anyja után sír a hörgőivel és függő kapcsolatra vezethető vissza tele gátlásokkal és érzelmi instabilitással. Nehéz dolgok ezek, mellyel egyet tehetsz: elfogadod és megérted saját magad és a múltad. Ha cizellálni kívánom, akkor szüleim válása és az én korai apától való elszakadásom szintén nem segít a körülményeken, ez csak egy részlet, mely segíti helyzetem komplex értelmezését.

Ha legközelebb ledönt a nátha és pihenésre kényszerülsz, tedd fel magadnak a fenti néhány kérdést és értelmezd: tested Neked mit üzen?

További cikkek: