Lelépnél egy évre? – Vízumok, melyekre te is jogosult lehetsz

Valld be, néha-néha rád tör, hogy ha nem is örökre, de átmenetileg te is itt hagynál csapot-papot! Elmenekülnél a párkapcsolatodból, kiszakadnál a felsőoktatás mókuskerekéből vagy messze futnál a neonfényű multi irodájából. Jó hírünk van, a lehetőség számodra is adott.

Egy gap year mindenkinek jár, ráadásul számtalan ország fogadja örömmel a fiatal magyar állampolgárokat szerte a világban, és nem csupán az Európai Unióban. Egy ilyen évvel rengeteg tapasztalatot szerezhetsz, kismillió új impulzus érhet és végre valóban világot járhatsz/láthatsz. Más kultúrákat ismersz meg, mialatt garantáltan magadhoz is közelebb kerülsz. Nem hangzik rosszul, nem igaz?

Most összegyűjtöttük nektek azokat az országokat, amelyek Working and Holiday (WHS) vízumot  kínálnak a 18-30/35 év közötti magyar fiataloknak. Íme, a lista, melynek tételeire kattintva részletesebb információkat is találtok.

Argentína

Ausztrália

Chile

Dél-Korea 

Hong Kong

Japán

Tajvan

Új-Zéland

Fontos tudni, hogy a WHS vízumhoz ugyan valóban tartozik munkavállalási engedély, ám egy ilyen papírral főként szezonális, vendéglátós, vagy egyéb alkalmi munkák szerezhetők meg. Karrierépítés szempontjából kevésbé, világjárás és tapasztalatszerzés szempontjából viszont annál inkább ajánlott megpályázásuk. 

További cikkek: