Lennél alkalmazott a világ legrangosabb vállalatainál?

Kép forrása: www.alwayshired.com

Vajon milyenek a hétköznapok a világ legismertebb cégeinél? Sokan tekintenek álommunkaként, karrier csúcspontként egy Googlenál, Facebooknál vagy Netflixnél megkaparintott pozícióra. Van okuk irigykedni vagy oda vágyódni? Szörfözni kezdtem az interneten és összegyűjtöttem, miket írnak a nagy cégekről és az ottani munkakörnyezetről. Lássuk, milyen a közhangulat a világ top vállalatainál!

Munka a Facebooknál

Egészen 2018-ig olyan szalagcímek lepték el az internetet, melyek egytől egyig azt hirdették, hogy a Facebook a világ legboldogabb munkahelye. Már-már Disneylanddel azonosították egyes publicisztikákban, amikor is hírneve rohamos romlásnak indult. Olyan beszámolók láttak napvilágot, melyek a nagy boldogságot egyszerű színjátéknak nevezték. Az alkalmazottak 15 százaléka állandóan vékony jégen táncol, a kirúgás veszélye non-stop fenyegeti őket. Évente kétszer mindenkit keményen értékelnek, és azoknak, akik a teljesítményük alapján a 7 besorolási kategória alsóbb 3 kategóriájába esnek, egy életre megpecsételődik a sorsa a cégnél. Mindezek tetejében a céget nem is lehet akárhogyan otthagyni. Ha valaki még szeretne érvényesülni a Szilícium-völgyben, okosan kell intéznie a felmondását. A Zuckerberg-univerzum szeretné megtartani a titkait magának, emiatt az alkalmazottaikat is rövid pórázon tartják – és nem csak a jelenlegi, de a múltbeli dolgozóikat is.

Munka az Alibabánál

Jack Ma, az alapító szavai nagy port kavartak a médiában. Cége „996”-os kultúrájáról beszélt, melynek lényege, hogy a dolgozóknak reggel 9-től este 9-ig, heti 6 napban kell dolgozniuk. Jack Ma azt nyilatkozta, nincs szüksége olyan alkalmazottakra, akik nem állnak készen rá, hogy heti 6-szor 12 órázzanak. Az alapító az őt érő kritikák után is kitartott a véleménye mellett. Nem tudom, ti mit gondoltok, milyen lehet az Alibabánál dolgozni, de nekem vezetőként nem lenne arcom elvárni, hogy akárki 72 órában dolgozzon.

Munka a Netflixnél

A Netflix vállalati kultúrája igen megosztó és sok kérdést felvet. Nyitottság jellemzi az irányítást, a dolgozók maguk osztják be a munkaidejüket (igen, akkor mennek szabadságra, amikor kedvük tartja), illetve mindenki értesül mindenről, ami a céggel kapcsolatos, az információkat nem tartják az érintett zárt részlegeken belül. Ennek a nyitottságnak azonban van egy másik, negatív oldala is, melyről 70 meginterjúvolt volt alkalmazott számolt be 2018-ban. Az alkalmazottaknak állandóan teszteken kell megfelelniük, és akárkit akármikor kirúghatnak. Könyörtelenül őszintén értékelik mindenki munkáját, egyesek szerint a nyilvános megaláztatások is mindennaposak.

Munka az Applenél

Sokan örülnénk, ha Steve Jobs hagyatékában akárcsak a port is törölgethetnék. Érdekes beszámolókat olvasni az alkalmazottaktól, vannak, akik hajnali 4 órási meetingekre panaszkodnak, vannak, akik szerint hacsak nem vagy csinos és sportos, esélyed sincs a bekerülésre, de akadnak olyanok is, akik gyakran töltik az irodában az éjszakákat túlórázás miatt. A negatívumok mellett viszont pozitívumokkal is találkozni, többen is említik például a diverzitást, melyet a cég büszkén képvisel és ünnepel. Egy fiatal alkalmazott a visszajelzések hasznosságáról számolt be, elmondása szerint mindenki munkája megfelelő figyelmet, támogatást és kritikát kap.

Munka a Googlenál

Bizonyára sokan láttuk a Gyakornokok című filmet, de joggal merül fel a kérdés: vajon mennyire valós a benne lefestett álommunkahely. Sokan panaszkodnak rá, hogy ugyan tényleg mindent megkapnak, ami kívülről magának a megtestesült álomnak tűnhet, ám valójában a magánéletükre semennyi idejük sem marad. Ha mégis panaszkodni mernek, senki sem hisz nekik, hiszen elvakítja őket a féltékenység, amiért ők nem kerülhettek be a híres vállalathoz. Mindenki a Googlenál akar dolgozni, kivéve, aki a Googlenál dolgozik? Könnyen meglehet. A negatív beszámolók szerint 8 évek telnek el előléptetés nélkül, sok a vezetésre alkalmat főnök és gyakoriak a hamis ígéretek is.

További cikkek: