Megkérték a kezed? Gratulálok, indulhat az esküvőszervezés!

Erre vágytál kislánykorod óta, minden évben csekkoltad az esküvői kiállításokat, ám arra, ami most következik, nem biztos, hogy felkészültél – az esküvőtervezés rögös útjára, mely legtöbbször örömmel, de gyakorta ürömmel van kikövezve.

Kit hívjunk meg? Hányan legyünk? Hol legyen? És a legfontosabb: miből?

A rengeteg teendő közepette csak két dolgot tehetsz: hagyod, hogy más elintézze a „piszkos” munkát vagy a kezedbe veszed az irányítást. Ha nem esküvőszervezőnek szánt a nagybetűs Élet, akkor mindenféleképpen szükséged lesz némi segítségre.

Az alapok

Mielőtt beleveted magad az álmodozásba, ne feledd, az esküvő nemcsak rólad, hanem kettőtökről szól. Így érdemes minél előbb megállapodnotok a legfontosabbakban, mint például az esküvő időpontjában, témájában, illetve a rászánt keretben. Rengeteg internetes oldal – és most már applikáció is – nyújt segítő kezet, lásd Pinterest, Instagram vagy csatlakozhatsz Facebook csoportokhoz is, melyek csakis erre az eseményre szakosodtak.

A szervezés elindul

Ha kellőképpen bemelegítettünk, akkor szépen fokozatosan emelhetjük a tétet az esküvői teendők áttekintésével, mint például a szolgáltatók, a helyszín, a menyasszonyi ruha, a haj, a smink, a köszönőajándékok kiválasztásával – ám ezeket a teendőket hasznos volna valahogyan időrendbe, fontossági sorrendbe helyezni. Szerencsére mindez könnyedén elintézhető az Esküvő Online – esküvőszervező támogatásával, amely minden olyan segítséget megad, amelyre egy menyasszonynak szüksége lehet. És hidd el, lesz is!

Az Esküvő Online

A felületre fellépve a következő funkciókkal találkozhatsz: főoldal, szolgáltatók, esküvőszervezés, cikkek, üzenetek, kedvencek, bejelentkezési profil. Érdemes minél előbb regisztrálni, hiszen már az adatoknál megadható az esküvő tervezett időpontja, így a teendők a visszaszámláló segítségével a kezdetektől könnyedén követhetőek. Javaslom, minél előbb nézd át a teendőket, majd szabd saját esküvőtökre a megadott tanácsokat!

A szolgáltatók

A szolgáltatók kiválasztása talán az egyik legnehezebb feladat, hiszen rengeteg körülmény befolyásolhatja, például az esküvő helye vagy a munkadíj. Mindenképpen fontos, hogy több ajánlatot kérjetek, latolgassátok a lehetőségeiteket! A szolgáltatók fül alatt több mint 9 területről szemezgethettek, illetve a keresőben távolságra, településre is szűkíthettek. Figyeljétek mások ajánlásait és ti se felejtsétek el ajánlani a szolgáltatókat, ha minden téren kimaxolták az elégedettséget!

Amennyiben nyári esküvőt terveztek, számoljatok vele, hogy a helyszínt és szolgáltatókat akár már egy évvel korábban lefoglalhatják, így a kezdeti lépések után elsők között keressétek fel őket!

Vendéglista, ülésrend

Mindegy, hogy a létszám összeállt-e már a fejedben vagy sem, a vendégek fület mindenképpen érdemes igénybe venni a felületen, mivel az ülésrendet is meg tudod szervezni, ami igazán nem utolsó. Tudod már, hogy ki mellett ül majd a békebeli történeteket mesélő nagypapád, a becsiccsentős unokatesód vagy mellettetek ülnek-e a szüleitek? A vendéglistán ráadásként a visszajelzések és ételérzékenységek is nyilvántarthatóak.

Költségek

A költségvetéstervező hasznos, ámbár a kezdetek kezdetén fogalmunk sincs, milyen kiadásokkal kell számolnunk. Ha párhuzamosan használjátok a feladatok menüponttal, akkor könnyedén össze tudjátok állítani a költségek listáját, illetve azt is, hogy ki mit kell, hogy fizessen. Érdemes a szervezés elején megkörnyékezni a családot és megtudakolni, ki mennyivel tud támogatni benneteket. Ha saját zsebből fizetitek az egész esküvőt, akkor is ajánlott kalkulálnotok, hogy a nászajándék és/vagy menyasszonytánccal mennyi összeget tudtok majd visszaforgatni.

Meghívók helyett esküvői weboldal

Nem tudom és nem is akarom titkolni, hogy az oldal legszuperebb menüpontja az esküvői weboldalkészítő. Ideális megoldás azoknak, akik öko- vagy költségkímélő szempontból nem akarnak meghívókat, save the date kártyákat készíttetni. Itt minden olyan információt meg tudtok jeleníteni, amely érdekelheti a vendégeket, lásd időpont, helyszín, szállás, dresscode, nászajándék vagy az esküvő menetrendje.

Mivel az oldal fejlesztés alatt áll, egyelőre csak két séma elérhető, de mindenképp érdemes kipróbálni a rendelkezésünkre álló lehetőségeket. Az oldal alapvetően ingyenes, ám egyes funkciók az esküvői weboldal kapcsán vásárláshoz kötöttek, ezeket extra vagy prémium jelöléssel látták el. Amennyiben gondolkodtok esküvői weboldalon, mindenképpen nézzétek meg a költségvetéseteket, és ha belefér, éljetek a lehetőséggel! Ha pedig mégsem, az Esküvő Online alapfunkciót akkor is könnyen eléritek.

Ha szükséged van segítségre az esküvőszervezés rögös útján, mindenképpen látogasd meg az Esküvő Online – esküvőszervező -t! Nem kevés terhet vehet le a válladról.

További cikkek: