Mennyi mindentől függ egy kapcsolat?

Nem tudok panaszkodni, mert nincs mire. Van szerető családom, vannak barátaim, van állásom, van lakásom és VOLT egy szerelmem. Egy szerelmem, akiről azt hittem, hogy örökre velem tart az úton. Hittem az örökkében, mert hinni akartam. Döntöttem és szerettem. Vágytam rá, hogy Ő legyen a párom a szürke hétköznapokban, a férjem, aki mellett állok a nagy napon egy balatoni borkúriában, a gyermekeim apja és a nagypapa, akivel egy őszi estén felidézzük a közös főzéseket, a koncerteket és a sétákat. De történt valami…

Azóta is azon gondolkodom, hogy mennyi mindentől függ egy kapcsolat.

Mi volt az oka, hogy annak idején elhívtál randizni? Mi volt az első benyomásod rólam? Változott ez azóta? Honnan tudhatom, hogy valóban tetszem Neked? Miből tudhatom, hogy komolyak a szándékaid? Mit jelent a komoly? Mit ígérsz és mit teszel érte? Akarsz engem megismerni?

Van olyan, hogy Igazi? Mitől vagyok én más, mint a többi lány? Kívánsz? Szerelmes vagy? Mi kell a szerelemhez? Lehet-e ugyanúgy szeretni, mint az első szerelemben? El tudod fogadni a hibáimat? Na és mik az értékeim?

Honnan tudom, hogy Neked mivel lehet kedveskedni? Mi az, ami valóban tetszik? Tudsz őszinte lenni? Miért bántottál meg? Szerinted miért nem tudunk mindent megbeszélni? Van olyan, ami nem megbeszélhető? Mi az, ami csak úgy érzésként jön és nem tanulható? Mi kell a boldogságunkhoz?

Elrontható-e egy kapcsolat? Miért gondolod, hogyha már együtt vagyunk, akkor nem kell tenni egy kapcsolatért? Szerinted lehet közösen dolgozni egy kapcsolaton? Mással jobban passzolnál? Mennyit adjak magamból, hogy ne legyen sok? Társfüggő vagyok azért, mert képes vagyok adni? Miért sürgetés, ha szívesen töltenék veled több időt? Érzed, hogy szeretlek? Hogyan lehetek jobb?

Meddig leszünk együtt? Kiéltük magunkat? Nem lesz nagy a kísértés hosszú évek után? Vajon én tudok majd hűséges lenni? Magadtól félsz vagy tőlem? Kihűlt a szerelem? Ki tud hűlni vajon vagy ez normális? Mi marad a szerelem után? Ez küzdelem vagy döntés? Tudsz dönteni mellettem és értem? Miből tudhatom, ha nem illünk össze? Mikor engedjelek el? Mi lesz a jó döntés?

Meddig tudunk fejlődni együtt? Meddig adjam Neked, amim van? Meddig jössz vissza egy-egy hisztis estém után? Meddig vagyunk egy pár? Meddig várjak rád? Meddig bízhatunk egymásban?

Őszintén hittem és odaadóan szerettem Őt. Jött egy érzés, ami bizsergett az ereimben és az összes zsigeremet átjárta. A szerelem. Minden hibája ellenére valamiért hittem benne. Hittem, mert eldöntöttem, hogy hinni szeretnék.

Sokan sokféleképpen élünk meg egy-egy szerelmet, és a végén különböző formában dolgozzuk fel az elmúlását is. Rengeteget gondolkodunk a történteken, de legfontosabb megválaszolatlan kérdés mégis: Meddig szeresselek?

További cikkek: