Mentsd meg a Földet!

www.dreamstime.com www.dreamstime.com

A villamosenergia-költségek csökkentésének egyik legegyszerűbb módja az, hogy minden alkalommal lekapcsolod a lámpákat, amikor elhagyod az irodád. Ilyen egyszerű. Ha irodaépületben dolgozol, a nap végén kapcsold le a lámpákat, ha nincs szükség rájuk. Ne várd, hogy a takarító személyzet vagy az épületmenedzser tegye meg. Takaríts meg pénzt a céged számára, és ami a legfontosabb, spórolj az energiával! Az energiamegtakarítással hozzájárul a bolygónk megmentéséhez.

Fotókat készített a Dreamstime

Minden év április 22-én ünnepeljük a Föld Napját. Ha te is ünnepled, akkor gratulálok! Ez azt jelenti, hogy neked is számít. És ha törődsz a Föld bolygóval, akkor valószínűleg tudod, miért olyan fontos, hogy tiszta maradjon a következő generációk számára. Így bizonyíthatod, hogy érdekel gyönyörű bolygónk sorsa, és segíthetsz a megmentésében:

Hasznosíts újra!

Tudod, mit tart a mondás: ami az egyik embernek szemét, az a másiknak kincs. Nos, ne vedd szó szerint, de ha hatékonyan fel tudjuk használni a szemetünket, miért ne tennénk? Ezenkívül mindig szükség lesz további munkahelyekre, így tehát ha az újrahasznosítási területtel is létrehozunk párat, azzal mindenki nyer.

Takarékoskodj a vízzel!

Talán nem is tudatosul benned, hogy a világ számos régiója szenved vízhiánytól. Jusson eszedbe ez, amikor mosogatásnál hagyod folyni a vizet. Próbáld megjavítani a szivárgásokat  a házban, és moss egyszerre több ruhát.

Használd a tömegközlekedést!

A fenti képen látható összes ember beférne két buszba. Képzeld csak el, hogy nézne ki ez az utca két busszal! Egy-egy busz mindkét oldalon – mennyi időt spórolhatnánk meg és mennyivel csökkenthetnénk a szennyezést! Használj tömegközlekedést, amikor csak lehet, de még jobb, ha elkerekezel az irodába.

Egyél helyi ételeket!

Keress néhány helyi termelőt, és vásárolj élelmet közvetlenül tőlük ahelyett, hogy kilométerekről ideszállított élelmiszert vásárolnál. Ezzel hozzájárulsz az üzemanyag-megtakarításhoz, csökkented a környezetszennyezést, és valószínűleg fellendíted a helyi gazdaságot. És használd a saját bevásárlótáskádat!

Ültess fát!

Kezdj el fákat ültetni, és később nem fogod megbánni. Tíz éven belül azt fogod kívánni, bár előbb megtetted volna már.

További cikkek: