Minden egyetemnek VAN tanácsadó központja – Merj segítséget kérni!

Kedves Egyetemisták!

Egyetemen dolgozó pszichológusként, illetve volt egyetemistaként szólok hozzátok. Rövid leszek, mert tudom, hogy ebben az időszakban mindenki teljes gőzzel tanul, hiszen a ZH-k és a vizsgák nem várnak.

December 3-án sajnos elhunyt egy diák, így neki már nem segíthetünk, egyedül remélni tudjuk, hogy most már nyugalomra talált a lelke. Hadd emlékeztesselek titeket rá, hogy a ZH-k és vizsgák teljesítése mellett a lelki egyensúly és a mentális egészség megtartása is fontos feladat, sőt. Minden tanuló fiatalnak szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a törvényi szabályozásnak köszönhetően MINDEN EGYETEMEN VAN életvezetési tanácsadó központ vagy mentálhigiénés tanácsadó, ahol a problémáitokhoz valódi szakmai segítséget kaphattok.

Sajnos az öngyilkosság nem akadályozható meg minden esetben, hiszen nem mindig tudhatjuk, hogy mi jár embertársaink fejében. Ezért szeretnék mindenkit arra motiválni, hogy ha úgy érzi, nem bírja tovább, elege van, egyedül nem tud tovább küzdeni a nehézségekkel, keresse fel az egyetemén dolgozó szakembert, akihez diák pénztárcabarát módon, ingyen fordulhat.

Összegyűjtöttem nektek az egyetemek tanácsadó központjait, így könnyen eléritek őket.

Egyetemi tanácsadók listája:

Állatorvostudományi Egyetem

Budapesti Corvinus Egyetem

Budapesti Gazdasági Egyetem

Budapesti Metropolitan Egyetem

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Central European University

Debreceni Egyetem

Eötvös Loránd Tudományegyetem

Eszterházy Károly Egyetem

Kaposvári Egyetem

Károli Gáspár Református Egyetem

Miskolci Egyetem

Magyar Képzőművészeti Egyetem

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Óbudai Egyetem

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Pécsi Tudományegyetem

Semmelweis Egyetem

Széchenyi István Egyetem

Szegedi Tudományegyetem

Természetesen azon fiatalok számára is van segítség, akik nem vesznek részt a felsőoktatásban. Ti se féljetek segítségért fordulni! Amennyiben úgy érzitek, nem tudtok egyedül megbirkózni a problémáitokkal, hívjátok a krízishelyzetben lévőknek fenntartott, ingyenesen hívható 116-123 (gyerekeknek 116-111), vagy +36 80 820 111 telefonszámot! Ezen az oldalon további információkat is találtok.

További cikkek: