Mókás, kreatív tesztek árulkodhatnak a személyiségünkről

Persze nem árt fenntartásokkal kezelni az interneten fellelhető személyiségteszteket, hiszen nem mindegyik származik diplomás szakemberektől. Egyes tesztek mégis kifejezetten mókásak, kreatívak és elgondolkodtatók. Most 4 olyan tesztet hoztam nektek, amik eltérnek az átlagostól.  

 

A kreatív énünk

A My Creative Type című tesztben 15 egyszerű kérdésre kell csak válaszolni, melyek a határainkat, szokásainkat, preferenciáinkat igyekeznek jobban megismerni. A kérdések végén megtudhatjuk, milyen a kreativitásunk. A vizualitás kedvéért egy fiktív figurát is rendelnek a személyiségünkhöz, mely magánál a leíró értékelésnél is beszédesebb lehet. A teszt kitöltése után garantáltan mélyebben is érteni fogjuk a motivációinkat, és hogy hogyan aknázhatjuk ki a bennünk rejlő lehetőségeket. A tesztet erre a linkre kattintva tölthetitek ki.

 

Test Color

Ebben a tesztben nincs más dolgunk, mint tetszés szerint sorba rendezni színeket. A rövid teszt után viszont részletes elemzést kapunk extravertáltságunkról/introvertáltságunkról, a kapcsolatteremtő képességeinkről és arról is, hogy milyen vezetők vagyunk. Szkeptikusan álltam neki a teszthez, az eredmények mégis telibe találtak. A tesztet erre a linkre kattintva tölthetitek ki.

 

The VisualDNA

Az alábbi tesztre valamivel több időt kell rászánni, mint a többire. Kérdéseket képekkel kell megválaszolni, melyek az érzéseinkről, gondolatainkról, mentalitásunkról adnak átfogó képet. Egy-két kérdés már önmagában is magas önismeretet, önkritikát igényel, így már az értékelés előtt is mélyebben elgondolkodtatnak magunkról. A tesztet erre a linkre kattintva tölthetitek ki.

 

Tibeti személyiségteszt

Egyenesen a Dalai Lámától származik ez a személyiségteszt, mely igyekszik segíteni, hogy tisztábban lássunk a házunk tájékán. Mik fontosan nekünk igazán, miről hogyan vélekedünk, ki miért kapott szerepet az életünkben? Csupán három egyszerű feladatot kell megoldanunk, de sok mindenre reflektálhatunk. Íme, a teszt:

A feladatok

  1. feladat

Rakd tetszés szerinti sorrendbe a következő állatokat!

tehén, tigris, bárány, ló, disznó

  1. feladat

Írj egy-egy szót, melyek szerinted legjobban jellemzik az alábbi dolgokat!

kutya, macska, patkány, kávé, tenger

  1. feladat

Most olyan emberekre kell gondolnod, akik fontosak neked. Párosítsd őket a megadott színekkel! Minden színhez egy embert írj, és nem szabad ugyanazt a személyt két színnel párosítanod!

sárga, narancssárga, piros, fehér, zöld

Mindent leírtál? Következzenek a megoldások!

A megoldások

  1. feladat

Az állatok sorrendje az életedben jelenlévő prioritási sorrendet mutatja meg. A tehén a karriert, a tigris a büszkeséget, a bárány a szerelmet, a ló a családot, a disznó pedig a pénzt szimbolizálja.

  1. feladat

A kutya jelzője saját személyiségedet, a macska jelzője a partnered személyiségét, a patkány jelzője az ellenséged személyiségét, a kávé jelzője a szexről alkotott véleményedet, a tenger jelzője pedig a saját életedet írja le.

  1. feladat

sárga: valaki, akit sohasem fogsz elfelejteni

narancssárga: valaki, akire igaz barátodként tekintesz

piros: valaki, akit igazán szeretsz

fehér: a lelki társad

zöld: valaki, akire életed végéig emlékezni fogsz

További cikkek: