Példaértékű vezető vagy fabatkát sem érő főnök? – 7 kép tisztázza a köztük lévő különbséget

Vajon mi a különbség egy főnök és egy vezető között? Melyikkel járunk jobban, és milyen tulajdonságokkal rendelkeznek? Ebben a hét, összefoglaló rajzban megmutatjuk, milyen kvalitásoktól válik valaki vezetővé, és milyen hibáktól pedig türannoszi, rettegett főnökké.

Kihasznál – Erősít

A rossz főnök: végtelenségig terhelhető rabszolgának – vagy tulajdonnak – tekint minden beosztottat, akik akkor és annyit dolgoznak, amennyit ő abban az adott pillanatban elképzel és szükségesnek tart – ezzel akár lehetetlen kihívások elé állítva a csapat többi tagját, mert a háttérmunkát érezhetően nem becsüli, talán át se látja, mihez mennyi munka és idő szükséges.

Megfélemlít – Biztat

A rossz főnök: ha megkérdezi, hogy vagy, igazából csak jelzésértékű gesztusból, célszerűségből teszi, nem pedig őszinte érdeklődésből, hiszen láthatóan nem érdekli a kérdésre adott válasz. A megfélemlítés stratégiájában hisz, épp ezért inkább a simulékony, behódoló, esetleg talpnyaló kollégákat kedveli. Elsődleges feladata pozíciójának őrzése és védése, veszélyeztetve érzi magát, ha rájön, beosztotta nem is hülye, sőt, talán rátermettebb.

Az “A” terv sikertelensége esetén

Tudja, hogyan kell – Megmutatja, hogyan kell

A rossz főnök nem hisz a mentorálás erejében, még csak az sem mondható, hogy saját példája által vezetné beosztottait: “ha már nekem se segített senki, majd akkor ő is szépen kiküzdi magának” – erre az alapgondolatra építi katonahangulatú vezetői magatartását. Tehát szó sincs itt vezetésről vagy egyéb iránymutatásról, kollégiát nem képzi és nem tanítja, talán még praktikus, csapatmunkát ösztönző tanácsokkal sem látja el őket.

Menj! – Gyerünk!

Magáért beszél.

“Én” – “Mi”

A rossz főnök: hangoztatja a csapatszellemet, főleg a meetingeken, de a mindennapok során mégis csak kibukik: egyszerűen nem tud csapatban gondolkodni, önös érdekek vezérlik. Többek közt az is nehezére esik, hogy belássa, a beosztottai is érző lények, akik naponta más fizikai- és állapotban állapotban lehetnek.

A vezetés módja

Ha érdekel, melyik 8 típusú főnökkel találkozhatsz itthon és mire számíthatsz velük kapcsolatban, akkor olvasd el a HVG Pszichológia Extra cikkét!

További cikkek: