Önálló élet és főzés? Azt mondták, jó móka lesz!

Érdekes dolog ez az önálló élet. Hiába nyitogatod a hűtőt ki-be, nem terem benne élelem. Maximum egy diétás penészes sajt, amit csak azért vettél, mert belenézve a tükörbe – amire félévente van példa – rájöttél, hogy bizony kövér disznó vagy. Szóval tettél egy próbát és bevásároltál mindenféle egészséges cuccot. Persze nincs időd megenni, mivel hajnalban mész dolgozni és csak este érsz haza, így kénytelen vagy beérni az illatos gyorskajával. Az úszógumi tehát marad, az egészséges életmód pedig romlik a hűtő mélyén.

Persze néha-néha megpróbálkozol a főzéssel és a sütéssel. Hiszen bízol benne, hogy senki sem született főzőmesternek, és szeretnél egy esélyt adni magadnak arra, hogy jó háziasszony legyél. Legalábbis már ideje, hogy azzá válj. Kinézel tehát egy király receptet, de semmi sincs hozzá otthon, így elmész bevásárolni.

A bevásárlóközpont középen jössz rá, hogy még azt sem tudod, milyen pénzérmével működik az a nyomorult kocsi, amit eddig csak egymás tologatására használtál a barátnőiddel. Sajnos a különböző ételek, fűszerek lelőhelye sem ismert előtted, mert azelőtt szinte csak alkoholért jártál a boltba.

Oké, sikerült túllendülni a kezdeti nehézségeken, beszerezted az alapanyagokat, átverekedted magad a mindig siető nyugdíjas nénik között, majd a zsákmánnyal teli táskáddal hazaértél. Persze nem bevásárlószatyorral, hanem a csilli-villi új bőr táskáddal.

Jöhet is a várva várt főzés.

Nem telik bele tíz percbe, amikor belátod, hogy valamit nagyon elszúrtál a tésztával kapcsolatban, hiszen tapéta állagú lett az egész, így mehet a kukába (vagy a szomszéd macskájának). Nem, nem telefonálsz haza, hiszen önálló és erős nő vagy, aki megoldja magának az étkezést.

Sebaj, akkor ugorjunk neki a desszertnek!

Direkt olyan receptet néztél ki, ami nem igényel sütést: csak össze kell keverni a dolgokat, és már mehet is a hűtőbe. Találomra összekavartad az alapanyagokat, hiszen minek is a receptben megadott sorrendben csinálni, ha úgy is össze lesznek keverve? Végül bevágod a hűtőbe, és 3 óra éhenhalás után kiveszed. Belekóstolsz. Megrágod. Ilyen rosszat még nem ettél.

Ekkor kicsit átértékeled magad. Magzatpózban ülsz a fürdőszoba sarkában és sajnáltatod magad, hogy még egy olyan sütit sem tudsz elkészíteni, ami sütést sem igényel.

Hirtelen kopogásokat hallasz a padlón. Nyolc apró lábacska csaholva rohan oda hozzád, és eszedbe jut, hogy van két négylábú, szőrös gyereked, akiknek enniük kell. Felcsillan a reménysugár az arcodon. Végre valakik, akik jókedvvel eszik a főztödet, még a tapéta tésztát is, amit már majdnem a szomszéd macskának adtál.

A tapéta tésztának nagy sikere van, kutyagyerekeid elégedetten és jóllakottan pihennek melletted a padlón.

Megnyugszol.

Talán majd a kétlábú gyereked is így fog örülni egy tapéta tésztának, ha majd eljön az ideje.

További cikkek: