Online társkeresés – Így hozz létre sikeres profilt!

Lédi Jack az Achtland Tales randiblog tulajdonosa. Ezúttal a társkereső profil létrehozásával kapcsolatos személyes tanácsait osztja meg velünk. Íme!

Általánosan jellemző nálam, hogy egy csalódást követően gyorsan regisztrálok valamilyen társkereső oldalra. Ez talán a legegyszerűbb formája annak, hogy új potenciális partnereket ismerhessek meg. Persze ebben benne van az is, hogy egy csalódást követően szükségét érzem egy kis pozitív megerősítésnek, és mi is lehetne jobb erre a célra, minthogy percenként csipog a telefonom, hogy valaki kedvelt engem. Ahhoz persze, hogy sikeres profilod legyen, van néhány dolog, amire figyelni kell a regisztráció során. 

Számít az első benyomás!

Számtalan cikk és tanulmány foglalkozik a kérdéssel, hogy mi az első dolog, amit megnéznek egymáson az emberek, ha találkoznak valakivel. Az általános válaszok között szerepel az arc, a száj, van akinek a haj vagy a popsi, de akadt már olyan is, akinek az első válasza a köröm volt. De mit jelent ez az cyber világban? Profilkép, persze!

Első és legfontosabb, hogy látszódj rajta. Emlékszel mennyi savat kapott az HBO a deresi csata miatt? Jó volt a rész, csak nem láttunk belőle semmit. Figyelj a megvilágításra! Az sem árt, ha szemből készül a kép, elégre mégiscsak rád lennének kíváncsiak, nem a hajkoronádra.

A természetesség híve vagyok, és kiborítanak azok a képek, amelyeken látszódik, hogy csak azért készültek, mert kellett valami, amivel meg lehetett csinálni a regisztrációt. Válassz olyat, amihez történet fűződik, ahol látszik, hogy jól érezted magad! Persze a háttér sem mellőzhető kérdés. Egy jó háttér kérdéseket vet fel, melyeket szívesen fel is tesznek az emberek. Ezzel máris eléred, hogy beszélni szeressenek veled.

És kérve kérlek… Válassz olyan képet, amin egyedül vagy! Te sem akarod, hogy nem tudva, ki vagy, helyetted a barátnődre fájjon a delikvens foga.

Ne spórolj a képekkel!

Ha az első képeddel két dolgot érhetsz el: vagy elsőre jobbra húznak, vagy lesznek olyan kedvesek, és megnézik a többit is. Legalább 3-4 kép feltöltését javaslom a fenti kritériumok szerint. Használd ezt a lehetőséget arra, hogy megmutasd magad! Szeretsz főzni? Keress olyat, ahol épp a levest kavargatod. Szeretsz túrázni? Mehet a kép a hegytető meghódításáról! Nekem például kutyám van, és az istennek sem lesz olyan pasi, aki miatt lemondanék róla, úgyhogy őt is megmutatom, lehet már rá előre lelkiekben készülni. A sorozatkép két verzióját is mellőzd! Belefutottam már olyan pasiba, akinek két képe majdnem ugyanaz volt, kivéve a jegygyűrű.

Számít a leírás?

Ha a képeid arra sarkallják az embereket, hogy egyből jobbra húzzanak, nem nagyon. A leírást a kétkedők szokták nézni, vagy azok, akik extra jó fejnek és alaposnak tartják magukat. De mire is használd ezt az igen korlátozott lehetőséget?

A “rólam” résznél koncentrálj magadra, arra, hogy mit keresel, próbálj olyan témát felhozni, ami nem feltétlenül kijelentés, hanem beszélgetés kezdeményező is lehet!

Kíméljenek szövegeket lehetőleg kerüld! Bár te tudatosságnak nevezed, mégis követelőzés és sokszoros csalódás érzetét kelti. Próbáld inkább átfogalmazni: Kíméljenek az egyéjszakás partnert keresők, akik a kacsaszájas fotót töltenek fel, akiknek nincs sportkocsijuk, vagy még mindig anyucival laknak. Komoly kapcsolatot keresek komoly, önálló férfival. Fontosnak tartom, hogy a partnerem a külsőségek mellett a belő értékeket legalább ennyire lássa.

Légy őszinte: kapcsolatban vagy, csak mellékest keresel? Semmi gond, van akit ez nem zavar, de ne ködösíts! Komoly kapcsolatot keresel? Elváltál két gyerekkel? Bármi lehet, amit fontosnak tartasz magadról, és úgy gondold, másnak is érdekes lehet.

Kerüld a szexuális tartalmakat, próbálj meg kreatív lenni, a sablon szövegekből már kaptunk eleget! Egy kis humor és önirónia senkinek sem fáj:

“Még mindig a szőke herceget várom fehér lovon. Nem hiszem el, hol késlekedik már ennyit. Azt mondta 5 előtt ideér.”

Timi – Tinder

Ha nem szeretnél ennyire egyértelmű lenni, nyugodtan válassz egy idézetet, de itt is törekedj arra, hogy magadat jellemezd vele, és beszélgetés kezdeményezésre is alkalmas legyen. Coelho idézetet mindenki látott már, úgy ahogy a “Too weird to live too rare to die” vagy a “looking for my partner in crime” szövegek ideje is lejárt már.

“Ti mind egyéniségek vagytok!”

“Igen, mi mind egyéniségek vagyunk!”

“Én nem!”

Monty Python – Brian élete

Jómagam a fenti szöveget használom jelenleg. A Brian élete az egyik kedvenc filmem, és az 21. század individualista számomra néha kiborító felfogását tükrözi. Emellett a 22-es csapdája miatt bőven ad beszélgetésre is alapot.

Na is mi van a többi paraméterrel?

A legtöbbet nézett további információk a lakhely és a kor. Nem mintha annyira sokat számít, a profil látogatóid max 15 százaléka fogja úgyis megnézni.

Az írás korábban már megjelent az Achtland Tales nevű blogon. 

További cikkek: