Összeforrasztva a művészet és az újrahasznosítás: Magyarország első fémhulladék kiállításán jártunk

Gondolkodott már valaki azon, hogy használhatatlannak vélt fémhulladékból, kidobott autóalkatrészekből 2-3 méteres Megatront, raptort, Kaszást, esetleg Transformerst építsen? Hogy a művészetet egy csipetnyi kreatív recyclinggal fűszerezze meg? Vagy arra, hogy új értelmet adjon a fémhulladék fogalmának? Pontosan ez történik a Dohány utcában, 263 négyzetméternyi underground környezetben tárul a szemünk elé az, amit eddig csak a filmekben csodálhattunk: 30 életnagyságú műalkotás az Amazing Metal Art Gallery-nek köszönhetően.

Az egyedülálló kezdeményezés november 29-től csodálható meg Budapesten, hogy Magyarország első fémhulladékból összeállított szoborparkjában, avagy pontosabban: fantáziavilágában – a szájtátogatás után – fotózni, szelfizni, sőt, vásárolni is tudjunk. Az underground scrap metal kiállítás igazi csemege a filmrajongóknak: olyan óriáskomplexumokat láthatunk, amiket eddig még soha – az Alientől kezdve a Transformersen és a Jurassic Parkon át több, ismert filmkarakter elevenedik meg -, pláne nem ilyen izgalmas kontextusban és feldolgozásban.

Ritkán adódik olyan alkalom, amikor a filmes jelenetek ennyire kézzel foghatóvá válnak, arról nem is beszélve, hogy emberfeletti munka rejlik abban, hogy ez a rendkívül gazdag szoborpark 263 négyzetméteren így összeállhasson. Íme, a kedvcsináló videó:

További cikkek: