Segítség az álláskeresésben és a pályaválasztásban I. rész

Nemrég olvastam egy cikket az oldalon, ami arról szólt, hogy Budapesten ma pályakezdő friss diplomásként nem lehet állást találni, a HR-esek nem jeleznek vissza és amúgy is mindenkit alulfizetnek.

Ez a cikk késztetett arra, hogy leírjam a saját gondolataimat, annak érdekében, hogy egy kicsit a másik oldal is bemutatkozhasson. Legalábbis ez lett volna a terv, viszont miközben elkezdtem végiggondolni, rájöttem, hogy túl sok mindenről szeretnék írni, ami viszont egy cikkbe nem fér bele. Így született meg a cikksorozat ötlete, aminek az lenne a célja, hogy minél több embernek segítsen az álláskeresésben, legyen szó akár pályakezdőről, akár rutinos versenyzőről.

Közel 6 éve dolgozom recruiterként (toborzás, kiválasztás), ami alatt volt lehetőségem bepillantást nyerni több üzletágba is. Dolgoztam SSC (Shared Service Center) szektorban, egészségügyi és pénzügyi területen, jelenleg pedig több mint két éve programozók megtalálásával töltöm a mindennapjaimat a Grafton Recruitment Kft.-nél.

Manapság a 16 évesektől elvárjuk, hogy pontosan tudják, mik akarnak lenni, anélkül, hogy ismertetnénk velük a lehetőségek tárházát. Természetesen mindenki tisztában van azzal, hogy lehet mérnök, tanár, asztalos, kőműves, orvos vagy esetleg a ma divatos marketing PR vagy HR szakember. Nem tisztem a szüleink generációját hibáztatni, hiszen az ő pályaválasztásuk még valóban sokkal korlátozottabb volt, kevesebb volt a lehetőség, azonban azóta felnőtt több generáció is, akik a technikai fejlődésnek köszönhetően már sokkal több mindenből válogathatnak.

Tőlem az iskolában soha nem kérdezték meg, hogy mivel foglalkoznék az alábbiak közül, AP/AR, P2P, recruitment esetleg pharmacovigilancia területén dolgoznék? Vagy jobban érdekelne egy Lean szakmérnök pozíció? Pedig ezek bizony mind létező állások, amikre meglehetősen nagy is a kereslet.

16 évesen, amikor fakultációt kellett választanom, még ötletem sem volt, hogy mi leszek, annyit tudtam, hogy inkább a humán tárgyakban vagyok jó. Mivel utazni már akkor is nagyon szerettem, ezért 18 évesen a turizmus tűnt jó döntésnek. Természetesen hamar kiderült, hogy a turizmus szak egyáltalán nem arról szól, amit én naivan gondoltam, így még egyetem közepén sem tudtam, hogy mi leszek, ha nagy leszek. A véletlen szerencsének köszönhetem, hogy egy nap felhívtak azzal a kérdéssel, hogy szeretnék-e recruiter lenni, elmennék-e egy interjúra? Természetesen igent mondtam, előtte pedig kigugliztam, hogy mit is jelent ez a szakma. Ennek a hívásnak köszönhetem, hogy ma egy olyan szakmám van, amit őszintén szeretek, és amiben könnyen el tudom képzelni a jövőmet.

Sajnos azonban ilyen telefonhívást nem kap mindenki, ezért a cikksorozattal az lenne a célom, hogy annyi embernek segítsek az álláskeresésben és a pályaválasztásban, amennyinek csak tudok.

1,5 hónappal ezelőtt, amikor beütött a koronavírus, írtam egy Facebook posztot, miszerint örömmel segítek mindenkinek az álláskeresésben, aki elveszítette a munkáját. Megdöbbentő volt látni, hogy felnőtt 30-as, 40-es emberek mennyire nincsenek tisztában a lehetőségeikkel, vagy mennyire nem tudják, hogy mit akarnak, holott mindegyikük remekül értett valamihez. Ugyanitt jött elő az a probléma is, hogy nem tudják merre induljanak el, hogyan írjanak önéletrajzot, mik a kritériumok, hogyan jelentkezzenek egy állásra. A következő cikkekben ezekre fogom keresni a választ, illetve örülnék, ha velem tartanál, amennyiben…

… Érdekel, hogy tehetsz szert aktív, erős nyelvtudásra a már jól ismert módszerek mellett?
… Hogyan érdemes neki állnod állást keresni, milyen weboldalakon lehet nézelődni?
… Miképpen kell olyan önéletrajzot írni, ami nem egy lesz a sok közül?
… Mi lehet a probléma, hogy ha nem kapsz választ a jelentkezésedre?
… Hogyan kell proaktívan interjúzni?
… Milyen bérigényekben lehet gondolkozni egyes állásokat illetően?
… Mennyit számít az önkéntes munka az álláskeresés kapcsán?

Addig is, hogy ha tudok segíteni az álláskeresésben, keress bizalommal a henriett.hidasi@grafton.hu email címen.

További cikkek: