Sétálj el attól, ami rossz, még akkor is, ha nem tudod, mi felé tartasz!

Nem baj, ha 20 évesen nem tudjuk, mivel akarunk foglalkozni. Nem baj, ha pályát módosítunk. Nem baj, ha otthagyjuk az egyetemet, mert az nem nekünk való. Sőt, tudjátok mit? Az sem baj, ha átmenetileg elsétálunk a nyomasztó jövőtervezéstől. Következzék Barney Rule története, aki messzebb aligha menekülhetett volna.

Angliától Spanyolországig, gyalog

A 20 éves Barney Rule egy szép napon úgy döntött, otthagyja a politológia szakot és befejezi egyetemi tanulmányait. A döntését követő este szórakozni ment, ahol pár pohár után úgy gondolta, kiszellőzteti a fejét. Elhagyta a chesteri night-clubbot és sétálni indult. Mialatt végiggyalogolta az éjszakát, rájött, hogy esze ágában sincs hazamenni. Dél-Franciaországig meg sem állt, és tervei szerint még legalább ugyanennyit sétál majd Valenciáig is.

A jövőtervezéshez tiszta fej kell

„Mindig el szerettem volna sétálni Spanyolországba. Sétám második éjjelén jöttem rá, hogy már 13 mérföldnél járok. Végre valóban csináltam, amit addig csak terveztem. Nem fordulhattam vissza” – nyilatkozta. „Ki kellett szellőztetnem a fejemet, egyedül kellett lennem a gondolataimmal. Végre van időm átgondolni, mit szeretnék csinálni, mit akarok kezdeni magammal.

A fiatal srác fontosnak tartja kiemelni, hogy sétája teljes egészében maga által finanszírozott, nem a mama- vagy papabank állja a cechet. „Az egyetemen nyert ösztöndíjamból és a részmunkaidős bártenderi állásomból rendezem a költségeimet” – mondta.

„Az egyetem nem volt nekem való. Most úgy érzem, sokkal többet tanulok és sokkal több minden érdekel. Tanultam egy kis franciát és inspirálódtam az újonnan megismert emberek által. Terveim szerint Valencia után Párizsba megyek, és írok a tapasztalataimról. Reményeim szerint az utam végére pedig még ennél is több tervem lesz.”

Kedves Barney!

Fogadd szeretettel szerkesztőségünktől az 500 Miles című számot!

Kedves tanácstalan 20onéves!

Fogadd szeretettel Barney történetét és ne feledd: nem baj az, ha még nem tudod, melyik a te utad! Számtalan választási lehetőséged van, ráadásul nem muszáj csak egyet választanod, ahogyan életed végéig sem muszáj csupán egyet követned. Akármikor válthatsz, akármikor újratervezhetsz, akármikor újrakezdhetsz. Sőt, tudod mit? Tedd is meg, ha nem vagy boldog!

További cikkek: