„Sokan nem tudják, mekkora szükség van önismeretre – Kell ez a program Magyarországon!”

Magazinunk idei évének legnagyobb dobása kétségtelenül az ősszel elstartolt 20onévesek workshopja volt, mely egy egyedülálló kapcsolatépítő-, jövőtervező- és önismeretfejlesztő programnak számít az országban. Sikerült létrehoznunk egy olyan fórumot, ahol mi, huszonévesek végre egymásra találhatunk és közösen reflektálhatunk korunk kihívásaira.

Persze, társalapítóként mi mást is írnék a programról, ha nem csupa szépet és jót, igaz? Mivel folyamatosan lehet jelentkezni az újonnan induló workshopokra, arra gondoltam, fellengzős marketingszövegek helyett inkább a már kifutott csoportjaink véleményeivel próbállak meggyőzni titeket arról, hogy nektek is a résztvevők között van a helyetek. Azt hiszem, az ő visszajelzéseik egyébként is többet érnek minden flancos, jól csengő, SEO barát leírásnál. 

Vélemények a 6 hetes workshopról

“Én nagyon jól éreztem magam ezen a workshopon és nagyon sajnálom, hogy ilyen hamar véget is ért. 🙁 Nagyon sok hasznos gondolatot, tapasztalatot viszek tovább magammal erre a furcsa földi utazásra, ami még előttem áll. Szóval köszönöm szépen Nektek, Fruzsi és Nóri, hogy létrehoztátok ezt a remek lehetőséget, hogy ebben a rohanó világban a fiatalok össze tudjanak ülni kicsit elgondolkodni az életükön. Szuperek vagytok és én nagyon-nagyon sok sikert kívánok Nektek az elkövetkező workshopokhoz és az életben mindenhez! Csak így tovább! :)”

“Nagyon köszönöm ezt a workshopot! Látszik, hogy sok munkátok volt vele, jól felkészültek voltatok. Érdekes volt látni, ahogy hétről-hétre egyre jobb közösséggé vált a csoport és az első workshopon tapasztalt kínos csend és feszélyezett hangulat teljesen megszűnt, helyette egy olyan csoport jött létre, ahol bátran el lehetett mondani a véleményünket egy már ismerős közegben. Ez nekem abban is segített, hogy hasonló gondolkodású fiatalokat is megismerhessek. Hiányozni fog a társaság!”

“Mikor még csak olvastam, hogy miről is fog szólni ez a workshop, már akkor nagyon megtetszett. Nagyon kíváncsian érkeztem az első, de végül az összes alkalomra. Szerintem egy nagyon jó dologba kezdtetek bele, és szükség van ilyenre Magyarországon. Volt, hogy nem csak a jót és a szépet hallottuk egymás életéről, és Ti ezt (is) nagyon jól tudtátok kezelni, sosem hagytátok “megfagyni a levegőt”. Nagyon látszik a felkészültségetek és, hogy mennyi munka van mögöttetek, ennek köszönhetően ez az egész nagyon jól működött. Nóri az elején azt mondta, mindenki annyit visz haza, amennyit beletesz, és ezzel nagyon egyetértek. Köszönöm Nektek ezt az egészet. Kitartást és erőt kívánok a továbbiakhoz!”

“Tök szupi volt minden, király kis társaság jött össze. Szétadom az egészet. 🤟🏻”

“Nagyon-nagyon jó döntés volt részt venni ezen a workshopon! Látszott, hogy hatalmas odafigyeléssel és igényességgel válogattátok össze a feladatokat, amik végül minden résztvevőben elindítottak valamit, ha foglalkoztak már ezekkel a kérdésekkel azelőtt, ha nem, akkor is. Más oldalainkat egy új, szokatlan szituációban ismerhettük meg. Lehet, hogy egy-egy kérdéssel szembenézni kellemetlen volt, míg más feladatok során pozitív megerősítést, biztatást kaptunk tőletek és egymástól… úgy gondolom, mindkettőre nagy szükség van, és nem feltétlen találkozunk ilyen helyzetekkel a mindennapokban ennyire közvetlenül. Külön tetszett, hogy személyesen is beszélgettetek azzal, aki úgy tűnt, egy-egy ponton elakadt, figyeltetek ránk, és biztosítottatok arról, hogy számíthatunk rátok ilyesmiben! Remélem, hogy még sok-sok emberhez elér, amit csináltok! :)”

“Kedves Nóri és Fruzsi, nagyon örülök, hogy részt vettem ezen a workshopon. Amikor megrendezésre került az esemény, látszott, hogy mennyi odaadással és felkészüléssel jött létre. Köszönöm Nektek, hogy létrehoztátok ezt a légkört, ahol úgy érezhettem, hogy tabuk nélkül meg tudok nyílni és őszintén tudok beszélni, mert mindenki elfogad. Csak így tovább, szerintem nagyon sokan nem is tudják még, hogy mekkora nagy szükség van az önismeretre, ez a workshop viszont elindíthatja őket a keresésben/önmaguk megismerésében.”

“Nekem nagyon tetszett, hogy volt egy ilyen platform, ahol mi, 20onévesek gondolkodhattunk közösen a kihívásainkon, elakadásainkon és a megoldásokon is. Nekem nagyon tetszett az a szemlélet, hogy mi vagyunk felelősek az életünkért, és hogy ötleteltünk, mi mit tehetünk egyénileg magunkért és a kapcsolatainkért. Tetszettek a kreatív, játékos feladatok, és az is, hogy kis csoportban tudtuk ezeket megbeszélni, így jobban megismertük egymást.”

“Csak jót tudok mondani rólatok, de tényleg, azon kívül, hogy rövid volt. :(“

Vélemények az intenzív, hétvégi workshopról

3 nappal a program után, még mindig az események hatása alatt (pozitív értelemben) nyugodtan ki merem jelenteni: jelentkezéskor az év egyik legjobb döntését hoztam meg. Nem volt a legkönnyebb döntés, majdnem egy egész hétig töprengtem, vajon tényleg ér-e annyit, hogy beáldozzak egy hétvégét a szemeszter végén, munka mellett. Ért annyit. Egyszóval: köszönöm!”

“Nóri és Fruzsi, nagyon felkészült csoportvezetők voltatok! Nem tudom hány munkaóra van a szervezésben, de biztosra veszem, hogy bőven 3 jegyű. Külön tetszett a kettőtök közti dinamika, látszott és érződött, hogy nagyon összeszokott páros vagytok. Ahhoz képest, hogy az első intenzív alkalom volt, amin részt vettem (összességében pedig talán csak a 3. workshopotok), úgy vezényeltétek le, mintha évek óta minden hétvégén ezt csinálnátok. Tényleg le a kalappal lányok, gratulálok!”

Tetszett az, hogy sok hasznos tanácsot kaptam. Igyekeztetek mindenkire odafigyelni, és jó volt az, hogy megértettétek a problémáinkat, ha úgy volt, ti is mondtátok, hogy küzdöttetek valamelyikkel, ezáltal ti is bekapcsolódtatok ebbe az egészbe. Szakmailag nagyon felkészültek voltatok szerintem, nagyon jók voltak a feladatok is. Az egész jól megvolt szervezve és tényleg nagyon hasznos volt.”

“Mivel hétvégén rendezett alkalom volt, ezért szerintem mind Ti, mind mi, résztvevők is ki tudtuk pihenni a hét fáradalmait, és azt a két napot tényleg a workshopnak szenteltük. Többet tudtunk beletenni, és így kivenni is.

Az tetszett a legeslegjobban, hogy mind huszonévesek vagyunk. Sokféle workshopon meg csoportmunkán voltam már, de mindig én voltam a legfiatalabb. A különböző témákat változatosan dolgoztuk fel. Jó sokat foglalkozhattatok a feladatok kitalálásával, érdekes, kreatív és játékos feladatok voltak.”

“Intenzív alkalom révén egymás megismerésére kevés idő jutott, nem úgy, mint pl. 6 héten keresztül esténként, az alkalmak után hazafelé. Cserébe viszont mélyebben tudtunk foglalkozni a témákkal, érdemben meg tudtunk nyílni egymásnak. 6×2 óra alatt nem alakult volna ki az az összeszokott, “mintha évek óta ismernénk egymást” légkör, ami már szombat délre jellemezte a csoportot.”

Persze – biztos, ami biztos –, a workshop flancos, jól csengő, SEO barát leírását is elkészítettük nektek. Ha a vélemények még nem győztek meg arról, hogy a következő csoportban a helyetek, olvassátok el azt is!

További cikkek: