Sorozatok, melyekből szakmákat ismerhetsz meg

Ügyvéd, orvos, esetleg szerkesztő lennél? Szeretnél többet megtudni az egyes munkákról, de nem unalmas forrásokon keresztül vágysz az ismeretszerzésre? Most bemutatunk pár sorozatot, melyek egy-egy szakmára fókuszálnak. Persze végső soron ezek is csak fiktív történetek, de ezt-azt azért elárulnak a különböző munkákról.

Az ügyvédek sorozata

A Suits 2011-ben tört az élre a sorozatiparban. Mike Ross története milliókat motivált az ügyvédlétre, természetfeletti memóriájára miatt viszont bizonyára sokan utálták is a jogi karról. A sorozatban határokat nem ismerő jogászok dolgoznak a legkeményebb ügyeken, így tartva az élen az állam egyik legerősebb ügyvédi irodáját. A sorozatból egyértelműen kiderül, hogy a jogi pálya az erős, olykor pofátlan, és a kudarcot nem ismerő jellemeknek való szakma.

A szerkesztők sorozata

A Younger egy könnyed, vicces sorozat, az epizódok csupán szitkom hosszúságúak. A történet egy könyvkiadó életét kíséri végig, találkozhatunk benne írókkal és szerkesztőkkel egyaránt. Fiatalos, pörgős sorozat ez, mely kedvet hoz a szerkesztőségi élethez és megerősíti bennünk, hogy a könyveknek igenis van még jövőjük.

Az orvosok sorozata

A Grace klinika már-már őskövületnek számít a sorozatpiacon, idén ősszel kezdik vetíteni a 15. évadot. A történet Seattle egyik kórházában játszódik, a nézők évek óta követhetik nyomon a gyakornokokból lett szakorvosok életét. Kemény drámasorozat ez, melyben érdekesebbnél érdekesebb orvosi kihívásokkal találkozhatunk. Garantáltan tartja majd a lelket azokban, akik az orvosi egyetemen éjszakánként magzatpózban sírják álomba magukat a stressztől.

A irodai dolgozók sorozata

A The Office egy végtelenül vicces sorozat, amely szarkasztikus irányból közelíti meg a kilenctől ötig tartó irodai életet. A hivatal dolgozói felsőfokon űzik az unaloműzést és a monotonitástűrést. Nem ígérem, hogy kedvet hoz az aktatologatós munkákhoz, de azt hiszem, a sorozat célja végső soron nem is ez.

A katonák sorozata

A BBC Our Girl című sorozata brutálisan megrázó felvételeket mutat Afganisztánból, Nigériából és Nepálból egyaránt. Szerencsére a mai napig vannak olyanok, akik hajlandóak feláldozni magánéletüket a jó cél érdekében és a harmadik világba utazva segíteni a rászorulóknak. Ha a sorozat után nem is állunk rögtön katonának, egy kis adakozáshoz biztosan kedvet kapunk.

A bűnügyi nyomozók sorozata

A Criminal Minds már 2005 óta buktat le újabb és újabb sorozatgyilkosokat. Az FBI dolgozói bűnözőket küldenek börtönbe, minket pedig a fotelekhez bilincselnek fondorlatos történeteikkel. A nyomozók élete izgalmas és mozgalmas, akik az igazságszolgáltatás és a bűnügy területén szeretnének dolgozni, minden bizonnyal élvezni fogják ezt a sorozatot.

További cikkek: