Te mit keresel Tinderen?

Csoda, hogy egy huszonéveseknek szóló oldal eddig kibírta tinderes tartalom nélkül. No de, mind tudjuk, hogy tartja a közhelyes mondás, ami késik, nem múlik. Ideje hát a közkedvelt és elcsépelt kérdés nyomába erednünk, hogy megválaszolhassuk azt. Lássuk, “te mit keresel Tinderen”!

Többségünk regisztrált tag

Húzogatjuk az unalmas órákon, reggel az ágyban, este a fürdőkádban, olykor a vécén is. Balra, balra, balra, balra, jobbra, balra, balra vagy épp jobbra, jobbra, jobbra, jobbra, jobbra. Kevés az olyan fiatal, aki még egy napot sem töltött el az épp legtrendibb ismerkedős applikáción, és én nem is tudok hibáztatni senkit azért, amiért telepíteni meri azt.

Aki pszichológushoz jár, bolond. Aki egyedül utazgat, magányos. Aki nem jár egyetemre, hülye. A jobbra-balra húzogatást is körüllengi néhány buta sztereotípia, melyeket képtelen lemosni magáról. Úgy tartják, hogy aki regisztrál, képtelen élőben ismerkedni. Tényleg emiatt töltenénk le annyian a lángoló ikont?

Tagadhatnám, de minek tegyem: én is töltöttem már el némi időt a Tinderen és természetesen helyeztem is át offline módba onnan beszélgetéseket. Ennek köszönhetően persze a kérdést is szegezték már hozzám: „te mit keresel Tinderen?”. Válaszom egy ilyen mezei kérdésre egyszerűbb aligha lehetne: amit épp találok. Mert bizony a Tinderen számtalan dologra bukkanhat az ember. Tudjátok, olyan ez, mint a gyerekek a húsvéti tojáskereséskor: olykor hímes tojásra, néha viszont csak bokorban lapuló kutyakakira akadnak.

Találhatsz szexpartnert

Ne felejtsük el, hogy a Tinder alapvetően egy szexpartnerkeresőnek indult, nem véletlen, hogy a hangsúly a képeinken van. Csupán pár karakterben írhatunk magunkról, és nem oktalanul korlátozzák le ez a funkciót. A Tinder igyekszik gyorsan párt találni neked, de nem feltétlenül egy életre, gyakran inkább csak szombat estére. Ha engem kérdeztek, ezzel nincs is semmi baj. Jómagam nem pártolom, sőt, elképzelhetetlennek is tartom, hogy idegenekkel henteregjek, de képtelen vagyok elítélni azt, aki erre vágyik, akinek épp erre van szüksége. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy kivel, hogyan és mennyi idő után helyezi magát vízszintesbe.

Találhatsz szerelmet

Na és mi van akkor, ha valaki párkapcsolatot keres a Tinderen, miért ítéljük el őt rögtön? Lefogadom, hogy a ti környezetetekben is akad olyan, aki randizott már huzamosabb ideig valakivel, akit az applikáción keresztül ismert meg. Miért is lenne ez olyan elképzelhetetlen? Véleményem szerint semmiben sem különbözik az alkalmazás egy bárban való ismerkedéstől, ahol meglátsz valakit a pultnál, megtetszik neked a külseje, odamész hozzá és beszélgetni kezdtek. Tinderen kísértetiesen hasonló a forgatókönyv: meglátsz valakit a képernyőn, megtetszik neked a külseje, beszélgetni kezdesz vele, minél előbb találkozol vele élőben is, tovább beszélgettek és hopp… a két szál itt össze is ér. No de, üsse kő, ha képtelenek vagytok elbújni a társadalom címkéi elől, kamuzhatjátok azt, hogy egy bárban találkoztatok, ha az jobban tetszik. Véleményem szerint a különbség tényleg nem valami nagy.

Találhatsz üzlettársat

A kapcsolati tőke építésére is kiváló alkalom lehet egy-két Tinder randi. Persze kötve hiszem, hogy tárgyalásként tekintetek az első találkára, de honnan tudjátok, hogy mi sül ki belőle? Lehet, hogy a tudásotok pont képes betölteni a másik munkájában tátongó üres lyukat. Én például, blogger-újságíróként bukkantam már érdekes történetekre Tinderen keresztül, ahogy a kapcsolati tőkémet is növeltem már az alkalmazás által. Imádom az embereket, szakmámból kifolyólag pedig feladatom is, hogy megismerjem őket és a történeteiket.

Találhatsz barátot

Láttam már példát arra is, hogy két ember találkozott, jól érezték magukat együtt, jól elbeszélgettek és megtalálták a közös hangot, ám a kémia valamiért mégis hiányzott. A kémia trükkös tényező, vagy van vagy nincs, hiányát olykor semmi sem indokolja. No de nem csak párkapcsolat létezik két ember között, nem? Attól még, hogy a szikrák nem pattognak, tarthatunk értékesnek valakit, nem? Több olyan történetet is mesélhetnék, ahol a Tinder valóban barátságokat, de minimum haverságokat szült.

Találhatsz pszichopatát

Muszáj nyitnom egy ilyen bekezdést is, hiszen nem szabad megfeledkeznünk az interneten való ismerkedés veszélyeiről sem. Pedofilok, pszichopaták, emberrablók és gyilkosok egyaránt örömmel aknázzák ki a világháló nyújtotta a lehetőségeket, így nem kizárt, hogy Tinderen is megüthetjük a bokánkat. Viszont némi körültekintéssel és ép ésszel azért könnyű kiszűrni, hogy ki az, akit kerülni kell, és ki az, akivel bátran elfogyaszthatunk egy kávét. Nem érdemes bizalmatlanul rettegni a világtól, ha mindig kéznél van a józan eszünk, nagy baj nem érhet bennünket.

Jól látszik, hogy a “te mit keresel Tinderen?” című kérdésre normális válasz aligha adható, hiszen a Tinderen valójában nem is keresni, hanem – magunkat a sorsra bízva – találni kellene. Persze nem árt észnél lenni! 

18

Elmúltál 18 éves?

Az oldalon található tartalom az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik, így a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretné, hogy ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Elmúltam Nem múltam el

További cikkek: