1 éves a 20on – Köszönjük nektek!

Hihetetlen, de már egy teljes év eltelt azóta, hogy A fiatal felnőttek lapja hivatalosan is elstartolt. A 20on.hu október 6-án ünnepli születésnapját, és mivel mással köszöntenénk, ha nem a ti kedves szavaitokkal?

Mielőtt szemezgetni kezdek hihetetlenül motiváló és inspiráló véleményeitekből, melyek immár egy éve éltetnek minket, engedjétek meg, hogy főszerkesztőként nosztalgiázva egy kicsit én is ünnepeljek.

Hosszú volt az út

Az ötlet maga 2018. júliusában született meg, amikor már több hónapja újságíró gyakornokként dolgoztam egy frissen indult, 50 fölötti nőknek szóló online magazinnál. Imádtam a munkámat, az egyetemi tanulmányaim mellett tökéletes fejlődési lehetőséget biztosított. Hamar világossá vált számomra, hogy ha valami, hát a média világa valóban kedves a szívemnek.

Ekkor a húszas éveim elején jártam (és járok egyébként most is), rengeteg kérdés kavargott bennem. Kezdjük rögtön a legkézenfekvőbbel: miért dolgozom a médiában, ha közben tanárnak tanulok? Miért nem tudom egészen pontosan, hogy mit akarok kezdeni az életemmel? Miért nincs kirajzolódva a jövőképem? Hiányoltam egy olyan fórumot, ahol a kérdéseimre választ kaphatok, ahol a kapunyitási pánikkal kapcsolatban olvashatok, ahol hozzám hasonlók történeteire lelhetek.

Nem kellett hát sok idő, hogy tudjam: ideje létrehozni azt a fórumot, amit annyira nagyon keresek, ha már más eddig még nem tette meg, hiszen segíthetnénk egymásnak, segíthetnék magamnak. Július 12-én felkerestem hát gyermekkorom óta legjobb barátnőmet és írótársamat, Kingát, akivel azonnal belevágtunk a tervezésbe, majd a valós munkába.  

Nem telt el 3 teljes hónap, mire a 20on-t számotokra is elérhetővé varázsoltuk. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltak álmatlan éjszakáink, átdolgozott hajnalaink, ideges billentyűzet püfföléseink, összezördüléseink vagy irigy rosszakaróink – de nem áll szándékomban elhallgatni semmit sem, hiszen pont azért jött létre az oldal is, hogy végre legyen egy hely, ahol egytől egyik minden 20onéves bátran, őszintén beszélhet.

Tehát igen, akadtak szörnyű bonyodalmaink, izzasztó kihívásaink, felfoghatatlan pillanataink, rosszmájú ellenlábasaink. De tudjátok mit? Mind és minden megérte. 

Még csak 1 év telt el, de már magunk mögött és mellett tudhatunk többek között közel 600 cikket, 60 remek vendégszerzőt, 1 elismerő díjat, 1 tehetségeket felkutató cikkíró pályázatot és 1 segítő workshop-sorozatot is. Remek csapatban, remek közönségnek dolgozunk, és hihetetlenül hálásak vagyunk azért, hogy valami olyat csinálhatunk szenvedéllyel, amely rajtunk kívül másoknak is értéket teremthet.

A pozitív visszajelzéseitek nélkül talán túl sem éltük volna az első év igen meredek hullámvölgyeit, úgyhogy engedjétek meg, hogy felidézve szép szavaitokat tovább ünnepeljünk!

Boldog szülinapot, 20on!

„Szeretem, hogy reálisan meséli el a fiatalok jelenlegi problémáit, felhívja a figyelmet a helyzetünkre, ennek köszönhetően nem érezzük egyedül magunkat a nagyvilágban, az idősebb korosztály pedig remélhetőleg támogatóbban viszonyul majd hozzánk.”

„Tetszik a dizájn, a színes írói közösség, a fiatalosság. Nagyon jó irányba tart az oldal, hajrá, gratulálok!”

„Lényegre törő, őszinte, eredeti, hiteles és érdekes.”

„A szerzőket nagyon tisztelem és köszönet nekik, hogy az egyetemi tanulmányaik mellett beindítottak egy sikeres oldalt ezekkel a fontos, néha tabunak számító témákkal. Intelligensen írnak, minden nap posztolnak – ez olyan, amire bárki büszke lehet.”

„ Azok a bejegyzések, amiket elolvasok, mindig elgondolkodtatnak, ezáltal egy kicsit jobban megismerem a saját gondolkodásmódom és sok dologra eszmélek rá a világ és a saját dolgaimmal kapcsolatban.”

„Végre nem bullshit tartalom gyártódik a korosztályunknak.”

„Remek kezdeményezés egy olyan korosztálynak, akikkel eddig senki sem foglalkozott.”

„Tök jó, hogy nem rózsaszín!”

„Útkereső fiataloknak egy erős támasz. Nagyon jó dolognak tartom, hogy mindenkinek nyitott a publikáció lehetősége.”

„Tetszik, hogy minden elolvasott cikk után elgondolkodom az olvasottakról.”

„Nem könnyű elindulni a magunk ösvényén, legtöbbünknek huszonévesen tapasztalok és hasznos tanácsok nélkül kell belevágnunk az életbe. A 20on segít, hogy ne legyünk egyedül.”

„Új infókkal szolgáltok magam és a társaim megismeréséhez. Köszönöm.”

„Pont olyan hosszúak a cikkek, hogy még kényelmesen befogadhatók. Nincs sallang, felesleges szócséplés.”

„Tetszik, hogy rövidek a cikkek, ezért szuper gyorsan el lehet őket olvasni, ugyanakkor érdekfeszítő és hasznos témákról szólnak, amik megragadnak az ember fejében.”

„Jók a cikkek, csinosak a szerkesztőlányok, frankók a témák!”

„Végre a mi generációnk is helyet foglal a médiában.”

„Annyira találók a cikkekben megfogalmazott gondolatok, hogy sokszor az az érzésem, mintha én írtam volna őket. A leírtak nagy részét mai magyar huszonévesként én is átélem. Tetszik még a kimagasló igényesség a helyesírás és a nyelvhelyesség terén is.”

„Eddig is tudtam, hogy a problémáim nem csak az enyémek, de az oldalon megjelent cikkek segítenek abban, hogy közelebb kerüljek önmagam megismeréséhez és ahhoz, hogy másokon a megfelelő módon tudjak segíteni. Hatalmas köszönet az oldal szerkesztőinek!”

„Tetszik, hogy MI írjuk. A fiatalok írják! A jövőről ír a jelen.”

További cikkek: