Tinder, az örök zsákutca, korona ide vagy oda

A tinderezés már jó ideje zsákutcának tekinthető, különösen azoknak a lányoknak, akik icipicivel is többre vágynak annál, hogy egy számukra vonzó férfi, tíz perc reszelés után haza küldje őket – mert ugye nyolc után már nem lehet elmenni. Khm.

Természetesen azzal sincs semmi baj, ha erre használjuk ezt az egyébként is (leginkább) erre alkalmas applikációt, azonban ezeknek a röpke pillanatos légyottoknak is kellőképpen megnőtt a rizikófaktora a koronavírus betörésével. Hol találkozzunk? Mit csináljunk? Van negatív PCR-teszted? Most megölelhetlek? „Nem mehetnénk fel rögtön hozzád egy kávéra? Eskü nem vagyok sorozatgyilkos!” Ja, persze.

Különösen télen, amikor kint megfagy az ember még kabátban is, a maszk miatt lecsapódik a pára a szemüvegedre, így esélytelennek tűnik, hogy felismerd a személyt, akivel randizni fogsz mínusz három fokban a Margit-szigeten. Ahogy az is lehetetlen küldetésnek tűnik, hogy eldöntsd, tényleg úgy néz-e ki, mint a képeken, de azért próbálkozol, mert minden hely be van zárva, de magányos vagy és ugye akárkit meg nem vihetsz csak úgy fel a lakásodra rögtön. Ugye.

Ilyenkor bukkannak fel a jól bevált módszerek, mint például felkeresni az exeket, a már kiismert barátság extrákkal kapcsolatokat, de azt mindannyian nagyon jól tudjuk nagyanyáink bölcs mondása alapján, hogy felmelegítve csak a töltöttkáposzta jó. Úgyhogy egy darabig eszegetheted a maradékot, ha arra van szükséged éppen, de előbb-utóbb oda kerülünk vissza, hogy kénytelenek vagyunk új embereket megismerni. Legalábbis én próbálkoztam.

Aztán, hogy miféle sikereket értem el, azt nem feltétlen részletezném, de annyit elárulhatok, hogy így lassan az 5 millió beoltott elérésével is egyedül maradtam. De pont ma olvastam egy idézetet, hogy a szingliség életstílus, így nem tarthat rövid ideig. Shit happens. Na de.

Az emberek talán jobban ki voltak éhezve ez alatt az idő alatt arra, hogy más úton próbáljanak ismerkedni. Kicsit feszegetniük kellett a határaikat, hiszen már olyan régóta be vagyunk zárva a saját lakásunkba, saját családunkkal, saját magunkkal, a gondolatainkkal, hogy már ezek a borsos kis beszélgetések, még akkor is, ha valaki csak annyit írt, hogy szúrnálak, egy pillanatnyilag kicsit felvillanyozták az embert, hiszen emlékeztetett arra, hogy ja, basszus, hát jó nő vagyok.

Persze nem biztatok arra senkit sem, hogy ezek a sekélyes és egyébként irtó primitív megnyilvánulások alapján értékelje önmagát, csak szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ebben a szar helyzetben még a szar dolgok is jól tudtak esni olykor.

A Tinder egy élősködő húspiac, épphogy nem tudjuk még egytől-tízig értékelni a felbukkanó matchek-et. Ismerkedni eddig is nehéz volt, ezután is az lesz, de talán jobban értékeljük majd a személyes kapcsolatokat, élményeket, futókalandokat, mint ezelőtt.

Úgyhogy jöjjön már a nyár!

Ez a cikk a Szerző álláspontját képviseli. A 20on.hu-n minden fiatal szabadon publikálhat, mesélhet és nyilváníthat véleményt. Küldd el te is a saját cikkedet az info@20on.hu-ra! A publikálás folyamatáról bővebben ITT olvashatsz.

További cikkek: