Újévi üres lózungok, „új év, új én” posztok (meg ami mögötte van)

dxsbcflk

A decembert mindig is a közösségi média díjnyertes hónapjának gondoltam: már hatodikán megjelennek a részletgazdag Mikulásos képek; 24-én pedig a kötelező karácsonyfás, karácsonyfát díszítős, karácsonyfa mellett állós, karácsonyfa alatti ajándékhalmos, kajamaratonos, esetleg lánykéréses #marrychristmas posztok. A sort 31-én egy szétglitterezett, csillogóra smúzolt „új év, új én”, vagy „új év, új kezdet” bullshit – bocsánat, fogadalom – zárja.

Egy szó mint száz: december 31-én elkövettem azt a hibát, hogy az Instagramot pörgettem. Mondanom se kell, kellő inspirációt kaptam ahhoz, hogy kedvenc újévi bölcselmeimet keretbe foglaljam (egy-két kevésbé cukormázas, de annál őszintébb megjegyzéssel nyakon öntve).   

Melyikkel is kezdjem? Mondjuk az idei kedvencemmel.

2020-ban is szeretnék szerelembe esni, de legfőképp önmagammal

Már annyiszor láttam ezt a posztot az év utolsó vagy épp első napján, hogy a hideg is kiráz tőle: természetesen, mint az összes újévi meme-bölcseletnek, ennek is van egy 2019-es, 2018-as, 2017-es, és így tovább verziója. Valami mágikus erő lehet a levegőben, hogy mindenki épp az év utolsó napján dönti el – vagy egyáltalán gondol arra -, hogy szeretné végre valahára szeretni önmagát, elfogadni saját hibáit olyan karcosan, amilyenek. Én is nap mint nap dolgozom azon, hogy szeressem magam, csak ezen törekvéseimet tényleg a legótvarabb, legcsúnyább pillanataimban húzom elő – nem pont az év utolsó napján.

2017, 2018, 2019 nagy tanulságai és a 2020-as év nagy pálfordulása-poszt

Mert 2020-ban természetesen minden más lesz, hiszen 2019 a Nagy Tanulságok Éve volt. 2020 pedig még szép, hogy az önmegvalósítás és a csúcsévek csúcséve lesz, amikor mindenki újra visszatér és újra önmaga lesz.

365 nap, 365 új esély

A legtipikusabb! Mindössze négy szó, bennem meg ezeregy kérdést vált ki: egy napra miért csak egy esély jut? Kicsit szigorú a játék, mit ne mondjak. Kötelező beváltani minden napra? Tényleg csak 365 esélyből gazdálkodhatunk egy évben? De csak mert szerintem 2019-ben én ennek vagy háromszorosát lőttem el.

2019: köszönöm a tanulságot. 2020: vágjunk bele!

Csapjunk. Bele.

A legtipikusabb, már könyökhajlaton kijövő fogadalmak az újévre

Minél több fogadalmakat sorjázó kép kerül a szemem elé, annál inkább érzem azt, hogy szívem legmélyebb bugyra szerint egy nagy NEMet mondanék a fogadalmakra, vagy legszívesebben arról írnék listát, hogy miket NEM fogok megfogadni 2020-ra. Nem jönnék most a brit tudósainkkal, hogy a fogadalmainknak hány százaléka kerül megvalósításra vagy épp könyörtelen bukásra, de szerintem te is sejted az eredményt, hány százalék landol a kukában.

Legjobb év kontra legrosszabb év

Szerencsés az, akinek csak a 2019-es éve volt ilyen, de komolyan. De most őszintén: nem ez az egy mondat írja le az egész életünket?

A végére egy kis szarkasztikus ráadás Meryl Streep ikonikus ítélkezős arcával

Te hogy állsz az újévi fogadalmakkal? A tiszta lappal, tabula rasa-val? Vagy csak a régi élet feltuningolt változatában hiszel?

További cikkek: