Vállalkozókról szóló, őrületesen inspiráló filmek

Hazudnánk, ha azt mondanánk, vállalkozni egyszerű és nagyszerű. A vállalkozók élete korántsem bonyodalommentes, a siker nem hullik egyik pillanatról a másikra az ölükbe. Keményen meg kell dolgozniuk azért, hogy végül megteremtődjön az anyagi biztonság, a rugalmas munkaidő és az az életszínvonal, amiről mindig is álmodtak. A vállalkozókról szóló filmajánlónkban bemutatott filmek egyszerre motiválhatnak és mutathatnak neked irányt. Garantálom, brutálisan inspiráló az összes. Jó szórakozást!

 

Jobs – Gondolkozz másképp!

Rengetegen kritizálták a filmet, sokan vártak tőle többet, mint amennyit végül mutatott, én személy szerint többször is láttam már, és mindenképpen egy hasznos vállalkozókról szóló filmnek tartom. Steve Jobs karrierjével foglalkozik a film, aki ugyan az egyetemről kihullott, de végül egy garázsból indulva mégis a világ egyik legnagyobb cégét építette fel. Motiváló film ez, mely egy igaz történeten keresztül nyújt újabb bizonyítékot rá, hogy nem kötelező diploma a sikerhez.

The Social Network – A közösségi háló

Ma már szinte nem is számít ki és kitől nyúlta le a Facebook ötletét, ha meglátjuk a királykék logót, azonnal Zuckerberg neve villan fel a fejünkben. A film a Facebook születéséről és az indulást követő pereskedésről szól, sokat elárul a fiatal vállalkozók világáról és arról, milyen az, amikor egy világszínvonalú, milliárddolláros ötlet pattan ki a fejünkből. Kétségtelen, én is szívesen lennék az az ember, aki egy egyszerű sulis évkönyvből kap ihletet, majd a világ egyik leggazdagabb emberévé válik.

A Wall Street Farkasa

„Primitív, provokatív és undorító” – hangzik az egyik oldalon. „Zseniális, lehengerlő és briliáns” – mondom én egy másikról. Leonardo DiCaprio egyik legzseniálisabb alakításában egy csóró lúzerből gazdag brókerré vált karaktert játszik, akit hamar elvakít a hirtelen jött suskaeső. A vállalkozókról szóló filmek listájáról aligha hagyhatnánk le Jordan Belfort történetét, a kompromittáló felvételek ellenére is itt a helye. A gazdagság árnyoldalait brutálisan őszintén mutatja be ez a film, így bátran ajánlom annak, aki esetleg még nem látta.

Joy

Jennifer Lawrence egyik legzseniálisabb filmje egy fontos problémát, a nők karrierépítésének nehézségeit helyezi a középpontba. Egy önkicsavarós felmosófát talál fel, mely hiába briliáns, mégsem akarja senki elismerni. Női és anyai mivolta miatt nem becsülik meg, számba sem veszik őt a vállalkozók piacán. Ez a film tökéletes választás minden olyan nőnek, aki úgy érzi, többre hivatott a háziasszony létnél, de tudja, mennyi küzdelemmel jár az érvényesülés a gyengébbik nem képviselőjeként.

Az alapító

Egy újabb igaz történeten alapuló sikerstoryt mutat be Az alapító című remek is. A 2018-as film Ray Kroc karrierjét követi nyomon és bemutatja, hogyan lett egy gigantikus franchise cég a McDonald’s-ból. Ez a vállalkozókról szóló film sem üzen mást, mintsem azt, hogy a sikerért keményen meg kell küzdeni. Lesznek, akik nem hisznek bennünk, lesznek, akik keresztbe akarnak tenni, sőt, lesznek sajnos olyanok is, akiknek mi teszünk keresztbe. A vállalkozók élete korántsem egyszerű, és ezt Az alapító sem szándékozik eltitkolni.

A boldogság nyomában

Kevésbé fontos film ez üzletileg, mintsem lélektanilag, mégsem maradhat le a vállalkozókról szóló filmek listájáról. Hogy is maradhatna le, amikor Will Smith és saját fia játsszák benne a főszerepet? A történetben Chris élete egy szakadék alján hever, utcára kerül egy szál gyermekével, és gigantikus erőfeszítésekre van szüksége ahhoz, hogy felküzdhesse magát a mélyből. Új fába vágja a fejszéjét, keményen dolgozik és meg is kapja érte a jól megérdemelt sikert. Talán nem tudtad, de ez a film is valódi történeten alapul.

További cikkek: