Vlogger családok – Így is lehet?

Kép forrása: www.thebucketlistfamily.com

Annyi ma a vlogger, mint égen a csillag. A divatvloggerek, utazó vloggerek és sportvloggerek mellett pedig egyre népszerűbbek a vlogger családok is. Ők azok, akik családjuk hétköznapjaiba engednek betekintést, akik kamerák előtt élik mindennapjaikat.

Sokan ellenzik a vlogger családok életformáját és vitatják, hogy helyes-e gyerekek életét a nagy közönség elé kiteregetni. Ellenérveik teljesen jogosak, én magam sem pártolom a nyilvánosan élt életeket, de most mégis megpróbálok a vlogger családok pozitív hatásaira fókuszálni, merthogy bizony azok is vannak nekik.

Hamarosan lehet, hogy mi is szülők leszünk, és a rohamosan fejlődő, technológiai bummal járó modern világban nem kizárt, hogy a mi fejünkben is megfordul, hogy mi is vlogger családot alapítsunk. Következzék most 3 olyan család, akik valóban kitették magukat a világhálóra, és akiknek jelenléte jó példát kíván statuálni. 

The Smiths

A The Smiths egy alig pár hónapja indult vlogsorozat, melyben az énekes, Granger Smith és családja életét követhetjük nyomon. A házaspár elmondása szerint szükség van pozitív példákra, a vlogolásba is azért kezdtek bele, hogy megmutassák, nem lehetetlen boldog, kiegyensúlyozott gyerekeket nevelni, sőt. Vidám, kedves, szeretnivaló és példaértékű vlognak indult a The Smiths, azonban júniusban egy (talán) feldolgozhatatlan tragédia érte a családot. A testvértrió legfiatalabb tagja, River belefulladt a kerti medencéjükbe. Azóta a sorozat teljesen más irányt vett, Granger és Amber úgy döntöttek, folytatják a vlogolást, hátha sikerül hasonló szörnyűségeken áteső szülőknek segítséget nyújtaniuk. Most egy egész világ követheti nyomon a gyász és a feldolgozás szakaszait. Sokan vitatják, hogy vajon helyes-e folytatni a The Smiths-t, én személy szerint úgy vélem, az immáron négytagú család küzdelmei valóban segítségül szolgálhatnak a hasonló tragédiát elszenvedőknek.

Istenes Bence és Csobot Adél

Ne feledkezzünk meg kis hazánkról sem, itthon is egyre népszerűbbek a vlogger családok. Ördög Nóra és Nánási Pál mellett egyértelműen Istenes Bencéék vlogja a legismertebb. Mostanában ugyan egyre kevesebb rész kerül fel a Youtube-ra, de az eddigieket rengetegen tekintették már meg. A vlog a fiatal pár egyszerű hétköznapjairól szól, de forgattak részt többek között az eljegyzésükről is. Istenes Bence és Csobot Adél ugyan kevésbé teszik főszereplővé fiaikat, a nézők számára mégis átjön a „nagy, boldog család” feeling. Véleményem szerint szükség van a pozitív családképek reklámozására, Istenesék pedig tökéletesen reprezentálják azt. Csobot Adél egyébként a csaladokeve.hu-n blogot is vezetett második fia születése kapcsán, ezzel is népszerűsítve a fiatalkori anyaságot.

The Bucket List Family

Miután Garrett Gee 54 millió dollárért eladta applikációját a Snapchatnek, úgy döntött, családjával körbeutazza a világot. Az utazás ugyan csak 6 hónaposnak indult, ma már több éve úton vannak. Nem kérdés, hogy a 3 gyereknek olyan élményekkel és kalandokkal teli gyerekkora van, amelyről csak nagyon kevesen álmodhatnak. Ugandától kezdve a Bahamákig mindent bejártak már, vlogjuk pedig döbbenetes sikernek örvend. Az öttagú család valóban szeretni való, a szülők nem semmi módon menedzselik a világkörüli utazgatást a 3 pici gyerek társaságában. A The Bucket List Family igyekszik egy olyan példát bemutatni, ahol teljesen újraértelmezik a család fogalmát, és a „letelepedés”-t egy az egyben kiveszik a koncepcióból. Azt hiszem, hasonló életút keveseknek adatik meg, mégsem érzem kártékonynak, ahogyan a fiatal család a “begyöpösödött” családminták mellett egy másikat kíván népszerűsíteni.

További cikkek: