2020, mit kaptam és mit adtam? Téma: Karrier

2020 sok szempontból a változások éve. Mansour Mona vagyok, 27 éves egyetemista, álmodozó vállalkozó. Az év első hónapjában indítottam el a vállalkozásomat, ami megoldást nyújt cégek social média és marketinges megjelenéseinek kialakítására, újítására. Ha csak egy dolgot tanácsolhatok, próbáld ki te is milyen a saját főnöködnek lenni, mert ez sokat hozzám tett az elmúlt évben.

A kezdetek…

Több cégnek dolgoztam az egyetemi éveim alatt gyakornokként, így mertem nagyot álmodni és útjára indítottam saját vállalkozásomat. Mindig is vonzott a szabadúszó életforma, így tudtam, nekem erre van szükségem.

Beiratkoztam az egyetem mellett egy képzésre, ami kezdő szabadúszóknak szólt. Önbizalmat és magabiztosságot kaptam, hogy tényleg jól cselekedtem azzal, hogy belevágtam a vállalkozók kalandos és bizonytalan életébe. A félelmeim ellenére sikerekkel tudtam zárni közel egy évet. A sok tanulás, könyv és fejlődés segítségével igyekszem minél jobb szolgáltatást nyújtani meglévő és új ügyfeleimnek. Állandó képzéseken veszek részt, hogy naprakész tudás birtokában legyek. Ez kell, hogy az önbizalmam meglegyen és meg is maradjon. 

Mi motivál?

A vállalkozásom mellett ráébredtem, hogy mennyire fontos, hogy saját magunkat is meg tudjuk mutatni az online világban. Egy olyan területen dolgoztam, ahol nem igazán tudtam megélni a nőiességemet, a pozitív hozzáállásomat, így úgy döntöttem, hogy elkezdem a blogomat. Neve önmagába rejti azt, amit képviselek, az energiát, törekvéseket. A blog neve nem más, mint Womenergy.official. Fiatal lányoknak, nőknek szól, arról, hogy hogyan tudnának nap, mint nap motiváltak, inspirálóak és tudatosak lenni ebben a változó világban. Idézetek, tanítások, könyvek és a közösség által szeretnék nekik segíteni abban, hogy merjenek lépni az álmaik felé. A félelmeim ellenére tudtam, hogy kell egy olyan kapaszkodó a minden napokban, ahol le tudom írni és meg tudom osztani a gondolataimat olyan lányokkal, akik szintén hasonló helyzetben, vagy más területen vannak elakadva és szeretnék saját magukat fejleszteni, motiválni. A Womenergy azoknak szól, akik szeretnének egy jobb környezetet teremteni és egy jobb életszemléletet képviselni, ami által nyitottan tudnak hozzáállni ehhez a változó időszakhoz.

Nehézségek, buktatók

Nem minden sikerült elsőre. Voltak olyan együttműködések, ahol már az első percben éreztem, hogy nem itt van a helyem, de mégis elvállaltam. Pár héten belül, már biztos voltam a dolgomban. Ezek a döntések is segítenek a fejlődéshez. Most egy nehéz időszakon megyünk keresztül, így biztosan sokan vannak, akik elkeseredésükben nem tudják, hogy mi lenne a jó döntés. Ha ismered önmagad, akkor biztosan tudod, hogy mi a jó neked. Ebben az időszakban csöndesedj le, ismerd meg önmagad és cselekedj, én is ezt teszem. 🙂

Együttműködések, munkák, jönnek-mennek. Minden munka hozzánk tesz, amiből fejlődni tudunk. Nehéz döntés volt, de nem bánom egyetlen percét sem, hogy elkezdtem januárban a vállakozásomat. Folyamatosan fejlődni kell, így mindig keresem az újabb lehetőségeket szakmailag is és emberileg is.

Mit tanácsolok másoknak?

Bátorság kellett ahhoz, hogy belevágjak a vállalkozásom elindításához, a blogomhoz és, hogy megírjam ezt a cikket Nektek. Remélem, hogy inspiráló lehetek másoknak azzal, hogy megírom a történetemet és elmesélem, hogy ebben a változó időszakban is lehet alkotni. Ha félsz, és bizonytalan vagy, akkor gondolj arra, hogy bármi sikerülhet, ha igazán szeretnéd! Hajrá, Te is kezd el ma! Mert tudod, amit ma megtehetsz… 🙂