5 fiatal nő, aki a vállalkozói élet mellett döntött Téma: Karrier

Tagadhatatlan, hogy egyre több nő áll ki magáért és indítja el saját vállalkozását, akár bőven 30 éves kor alatt is. Ők azok, akik motiváltak és életerősek, szenvedélyükkel készek megváltoztatni a világot. Nyitott szemmel járnak és számukra nem létezik olyan, hogy rossz ötlet.

Emily Brooke, a Beryl vezérigazgatója

Még diák volt, amikor megalapította a Beryl-t, amely a halálos kerékpár balesetek megelőzésének érdekében jött létre. Emily a városi biciklisták védelmét tekinti elsődleges céljának: a biztonságot nagymértékben javító termékek gyártásával foglalkozik.

Whitney Wolfe, a Bumble társalapítója

A 27 éves nő egy olyan társkereső applikációt hozott létre, ahol kizárólag a nők tudnak üzenetet kezdeményezni. Ezen szabály fontosságát a férfiak valószínűleg nem értik, de a több mint 11 millió regisztrált felhasználó magáért beszél.

Alexis Irene, a Static Nails alapítója

21 éves volt, amikor a kollégiumi szobájából piacra dobta termékét: “A statikus, újrahasználható pop-on körmök az egész világon elérhetővé teszik a luxust, a töredékéért annak az összegnek, amit máskülönben egy szalonban hagynánk” – mondta a vállalkozó.

Olivia Wollenber, a Livia’s Kitchen alapítója

Oliviánál étel intoleranciát diagnosztizáltak a diplomaosztója után, ami felnyitotta a szemét egy piaci résre: nem talált olyan minden mentes ételt, ami még finom is lenne. A neurológus üzleti tanulmányok hiányában is sikeres üzletasszonnyá képezte magát: éjt nappallá téve kezdett el recepteket írni és tesztelni. Azóta nemcsak hogy szakácskönyvet adott ki, de újabb és újabb termékeket fejleszt – megkönnyítve ezzel az étel intoleranciában szenvedő emberek életét.

Rhonesha Byng, a Her Agenda tulajdonosa

A 27 éves nő egy olyan digitális platformot teremtett meg, amely az ambíció és a kész eredmény közötti hatalmas szakadék áthidalására törekszik. A Her Agenda azon túl, hogy inspirációt nyújt igaz sikertörténetekből, ösztöndíjakat, konferenciákat, gyakornoki program-és munka lehetőségeket is kínál azon nőknek, akik száz százalékosan ki szeretnék használni a bennük rejlő potenciált.

Annak ellenére, hogy a női vállalkozók száma növekszik, a nők vezette cégek világviszonylatban  csupán 30 százalékot tesznek ki. Továbbra is súlyos probléma a nemek közötti megkülönböztetés, amely nagymértékben akadályozza a nők teljes integrációját. Pedig a nemek táncát leginkább a sakkhoz lehet hasonlítani: a játékban ugyan a király a legértékesebb figura, mégis a legtehetetlenebb, hiszen csak egy kockányit léphet – a királynő ezzel szemben korlátlanul mozoghat. Gyarapítsd te is azon nők táborát, akik kihasználják ezt a dinamikát!