5 hobbi, amire mindenkinek szüksége van Téma: Énidő

Hobbi, tevékenység, hitvallás – a lényeg, hogy örömöd és szereteted leld benne. Újabban több kommunikációs platformon és többféle csomagolásban talált szembe az a tézis, hogy: legyen 5 hobbid, amellyel teljesebbek és boldogabbak lesznek a mindennapok. A fő inspiráció mégis egy TikTok videó volt, amely arra sarkalt, hogy ebben a cikkben összegezzem ezt az 5 jótékony tevékenységet, mely nincs keretek közzé helyezve, egyénre szabott az értelmezése. Nézzük, hogy miről van szó: legyen egy hobbid….

1. Amellyel pénzt kereshetsz

Hiszen kár volna azt állítani, hogy bevétel nélkül működhet az élet. Nem gondolom magam anyagiasnak, de azt vallom, hogy a pénz egy eszköz az alapszükségletekhez; hogy megvalósítsunk bárminemű vágyat materiális világunkból, ahogy a szórakozás, élmények megteremtéséhez is szükségünk van erre az eszközre. Szeretném kihangsúlyozni, hogy az általam is látott videók ennél a pontnál egytől egyig olyan tevékenységeket mutatnak be és említenek, amelyben feltételezett az öröm és a munka szeretete. Végszó: Találj egy olyan hobbit, amelyből pénzt tudsz teremteni és boldoggá tesz.

2.Amellyel fitten tartod a tested

Sportolj! Adj időt, hogy edzd a tested és étkezz egészségesen! Közhely következik: ép testben ép lélek. Dedikáltan fordíts időt arra, hogy fitten tartsd a tested és hidd el, hogy a szellemed is meghálálja.

3.Amely kreatívvá tesz

Ami a kreatív és alkotó energiákat igényli és serkenti. Számomra az írás és a festészet ilyen tevékenységek. De én ide sorolom, amikor a természetben egyedül bandukolok, sétálok, hiszen elképesztően jótékony elmémre és sokszor az innen inspirálódott ötleteim működnek a legjobban. Javaslom, hogy te is sajátíts el egy ilyen hobbit, akár játssz valamilyen hangszeren, írj te is történeteket vagy alkoss. A lényeg itt is: élvezd.

4. Ami bővíti a tudásodat

Például olvass. A könyv jellegétől is függ, hogy milyen módon gyarapítja a tudásodat, de én 1-1 regény elolvasása során sokszor érzem azt, hogy többet kapok a konkrét történet folyamnál: megismerem kultúrák és írók lelkének legmélyét. Egy könyvvel egy új embert is megismersz: az író gondolkodásmódját, érzéseit, tapasztalásait, melyek áttetszenek oldalak százain. Egy szakmai könyv természetesen adott tematikában nyújtja a legtöbbet. Olvass egy témában, ami téged a legjobban érdekel és légy szakértője.

5. Ami a gondolkodásmódodat fejleszti

Ez lehet szintén az olvasás, amely témájában önfejlesztéssel foglalkozik, de ennek is rengeteg féle eszköze van, hogy találj egy hobbit, ami fejleszti a mentalitásod. Én például előadásokat és videókat hallgatok & nézek, akár főzés vagy mosogatás közben vagy edzés közben is. Főleg önismeret, fejlődés, kommunikáció témában, melyeket ajánlok szívből neked is.