6+1 lehetőség arra, hogy a diákéveidben is legyen bevételed Téma: Karrier

A folytonos számonkérések és vizsgák mellett nehéz még a pénzkeresésre is figyelmet fordítani, pedig rengeteg olyan lehetőség áll rendelkezésünkre diákéveinkben is, amelyekből szinte megerőltetés nélkül profitálhatunk. Lehetséges-e, hogy már diákként több lábon álljon az ember? Most nem a tipikus Au Pair és egyéb részmunkaidős, felszolgáló típusú megoldásokat mutatjuk be: kicsit kreatívabb vizekre evezünk.

Vegyél részt tudományos kísérleteken!

Az egyik legjobban fizetett diákmunka, kifejezetten aktív vagy passzív nappali tagozatos diákokat keresnek erre a feladatra: 1-2 órára egy izgalmas tudományos kísérlet alanyává válhatsz. A vizsgálatok a kognitív képességekhez kapcsolódnak, kooperációs tesztek és figyelmi-látási vizsgálatok is előfordulhatnak. Csak írd be a Googleba, hogy tudományos kísérletek diákoknak!

Adj vérplazmát!

A plazma nélkülözhetetlen különböző gyógyszerek előállításához. Plazmaadással a rászorulókon segíthetsz: vérzékenységben szenvedő betegeknek például heti 2-3 alkalommal, plazmából készült gyógyszert kell kapniuk. Jótettedet plazmaadás utáni juttatással (készpénzes költségtérítés) és ingyenes egészségügyi szűréssel jutalmazzák. Rendszeres plazmaadóként állíthatom, hogy egyáltalán nem fájdalmas a művelet – amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a lehetőség, további információért látogasd meg honlapjukat.

Add el a jegyzeteidet!

A világ körül diákok százezrei használják a Studocu-t annak érdekében, hogy javítsanak átlagukon és megosszák egymással a bevált jegyzeteket. Dokumentumok milliói vannak feltöltve a portálra – neked is lehetőséged van eladni jegyzeteidet. Nemrégiben láttam tőlük egy hirdetést, amelyben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről származó jegyzetek felvásárlására hívják fel a figyelmet.

Oktasd azt, amiben jó vagy!

Legyen az akár zongora, tánc, gitár, matek, rajz, sakk, rubik-kocka, ökonometria, vagy akár idegen nyelv: ha kiemelkedően jó vagy benne, kezdd el oktatni a tanulni vágyó ismerőseidet, korodbelieket! Korrepetáld heti rendszerességgel szaktársaidat, vagy valósítsd meg annak az embernek az álmát, aki világéletében zongorázni szeretett volna. Ismerősöktől szívesen tanul az ember, arról nem is beszélve, hogy ajánlások során akár a tanulni vágyók köre is bővülhet.

Sétáltass kutyát!

A főállásban dolgozóknak meggyűlik a baja kedvencük napközbeni sétáltatásával, hiszen az ebédszünet nem lenne elengedő sem a hazaugrásra, sem pedig a sétáltatásra. Keress az interneten ezzel kapcsolatos ajánlatokat – nem szenvednek hiányt -, ugyanis rendszerint olyan időpontokra keresnek a gazdik sétáltatót, amelyek csak egyetemi diákoknak megfelelő – ha épp nem kell valamilyen órán ülniük. A feladat egyáltalán nem leterhelő, mivel körülbelül napi 20-30 percet vesz igénybe, arról nem is beszélve, hogy te magad is felfrissülsz egy kis friss levegőtől és a kutyák kitörő szeretetétől.

Használd ki a Booking lehetőségét is!

Ha nagy utazó vagy, bizonyára te is megkaptad már azt a bizonyos linket. Ne felejts el élni ezzel a lehetőséggel: küldd el az összes barátodnak, ugyanis ha azon keresztül foglalnak szállást, ők 10 százalék kedvezménnyel tehetik azt meg, neked meg foglalásonként 25 dollár üti a markodat.

Toborozz, légy mini recruiter!

Van olyan ismerősöd, aki épp munkát keres? A Talentuno segítségével, ha munkaerőt ajánlasz, és az illetőt tényleg felveszik az adott pozícióra, akkor pénzbeli jutalmat kapsz. Bármilyen egyéb tevékenység mellett könnyen végezhető.