Egyetem off, élet on Téma: Karrier

Valaminek a vége mindig egy új kezdetet jelent, ez örökérvényű tény. Így van ez az egyetemi éveid befejeztével is. Kétségkívül nagyon vagány évek ezek, amikor sokunknak még semmilyen jelentős gondja sincsen. Bulizások között tanulunk, tanulások között bulizunk, de persze néha alszunk is, amikor az időnk engedi. Sokan mondják, hogy ki kell használnunk ezt az időszakot, ugyanis ezek a legszebb éveink és ezután már kilépünk a nagybetűs életbe, ami nem mindig olyan pompás. Ennek fényében sokan egyenesen rettegünk, hogy mi lesz velünk, amikor kikeveredünk erre a szörnyű helyre, amit a nagyok egyszerűen csak életnek neveznek.

Viszlát aranyélet, helló befásultság, unalmas felnőttkor!

Ha te is ilyen gondolatokkal zárnád le a felsőoktatásban való éveidet, akkor van egy jó és egy rossz hírem számodra. Kezdem a rosszal, mint az általában szokás: valóban így van, undok és szörnyen monoton hely ez, ne is akarj idejönni, végezz el még pár egyetemet, és úgy akár a nyugdíjig is kihúzhatod! Most pedig jöjjön a jó hír: csak vicceltem! Az életnek nevezett hely nem is olyan rettenetes, viszont az, hogy milyen világot alkotsz meg magadnak, az kizárólag rajtad múlik.

Nem titok, hogy a tanulmányok befejeztével minden megváltozik, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a hátralevő éveid unalmasak és vontatottak lesznek. Hiszen az élet csak most kezdődik, gondolj csak bele! Olyan világot élünk, ahol bárki lehetsz, bármit tehetsz, a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen! Több ember bebizonyította már, hogy mindenre van kereslet, olyan is van, aki azzal lett híres, hogy Iphone-okat turmixolt össze egy YouTube videóban. A lényeg csupán az: szeresd, amit csinálsz és a pénz majd követni fog! Mindenre van igény, csak bátornak és egy kicsit őrültnek kell lenned, továbbá meg kell szabadulnod a már gyerekkorban beléd nevelt, új dolgoktól való félelmeidtől. Arra biztatlak, hogy akkor tekints csak hátra, ha látni akarod, hogy honnan indultál és milyen messze jutottál. Előfordulhat, hogy nem mindig lesz annyi motivációd és energiád, mint amennyivel nekiindultál a feladataidnak, de sose feledd: a céljaidat nem érdekli az, hogy éppen hogyan érzed magad. Minden veled kezdődik és csak rajtad áll.

Nem is olyan kegyetlenek a játékszabályok, igaz?